Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2016 23:53 - Пирамидиte на дъното на Бермудския триъгълник
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 1767 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На дъното на Бермудския триъгълник има огромен град с пирамиди. Това са установили преди няколко години двама учени – Пол Вейнцвейг и Полина Залитски, с помощта на подводен робот край бреговете на Куба.

Постройките на града включват и няколко сфинкса. Ясно се виждат очертанията на четири пирамиди, подобни на египетските. Заедно с другите здания те се намират на границата на легендарния Бермудски триъгълник.

Артефактите на кубинския комплекс от пирамиди сочат, че на това място е съществувал град. Потъването е станало поради покачването на морското равнище. Тези данни говорят за сходност на района с описанията в легендите за Атлантида.

imageРеконструкция на подводния град в Бермудския триъгълник

Катастрофата може да се е случила в края на ледниковия период. Ледената покривка на Арктика се е топила, което е предизвикало рязко покачване на морското равнище по цял свят и особено в Северното полукълбо. Бреговите линии са променили своите очертания – множество земи са били погребани под водата. Острови, дори част от континентите са изчезнали безследно.

Към края на ледниковия период нивото на Световния океан е било с около 300 метра по-високо, отколкото днес. Съвременните технологии вероятно биха могли да спасят Атлантида. Тези обстоятелства сочат, че на дъното на Карибския басейн са се намирали постройките на древни цивилизации.

imageУчените отбелязват, че част от Срединноатлантическия хребет е била свободна от вода, включително Азорските острови. Нивото на водата се е покачило бързо и се е разпрделило равномерно на изток и запад. Планинският хребет между Куба и Юкатан се явява природна граница между двете страни на света. Когато преминала Персийския залив и Карибския басейн, водата е слегнала.

Преди около 12 900 години са настъпили хидростатични изменения. Бавното покачване и изпълването на басейна на Хъдсън е довело до края на ледниковия период.

 

Бермудският триъгълник: Атлантида на дъното на океана

Според журналиста Луис Мариано Фернандес подводният град е бил открит преди няколко десетилетия. Но достъпът за изследователските групи бил спрян до решаването на кубинската ракетна криза.

„Правителството на САЩ е открило предполагаемото място на гибелта на Атлантида през 60-те години – по време на ракетната криза в Куба. Атомни подводници са определили мястото на пирамидалните структури. Районът е бил обявен за секретен, властта е взела контрол над историческия обект, криейки преди всичко от Съветския съюз.“

Научната група, формирана от експерти по океана, археолози и историци, е направила извод: на дъното на океана, на около 300 метра под морското равнище, се намират руините на древен град, и единодушно са заключили, че това е потъналата Атлантида.

imageПирамидите и сфинксовете в Карибския басейн значително превишават по масивност египетските. Това, че остров Куба е остатък от съществувала някога могъща древна култура, се потвърждава и от откритията на Залитски. Върху руините на някогашните здания са открити древни символи и пиктограми, идентични с египетските йероглифи. Те се виждат на подводните съоръжения.

Според изчисленията на учените пирамидите на Атлантида са строени от камъни с тегло стотици тонове. В древния град има и великолепни статуи на сфинксове.

Фернандес пише:

„Потвърдено е, че камъните са изсечени и полирани така, че да прилепнат плътно един към друг, образувайки големи структури. Върху тях има странни надписи, подобни на египетските йероглифи. Срещат се и символи и рисунки, чийто смисъл е неизвестен.“

Изследванията на дъното на Бермудския триъгълник са проведени и се провеждат в рамките на проекта Exploramar. Фернандес е разговарял с учените за вероятността руините наистина да се отнасят към цивилизацията на Атлантида.

Според отговора, който получил Фернандес, на Юкатан и днес живеят аборигени, олмеки, отличаващи се със самобитна култура. Те смятат, че техните прародители са живеели на остров, потънал при стихийно бедствие. Този остров се наричал Atlanticъ (Атлантику). Местните жители предават от баща на син легендата за внезапния потоп на чудесната Атлантида.

При разговора на журналиста с Павел Залитски относно това, кой е построил града, ученият отвърнал:

„Вече сме публикували новината за тази находка. Университетът на щата Веракрус беше заинтересуван от провеждане на изследването и взе образци от каменните структури на морското дъно. Артефактите бяха предоставени на университета по антропология. Те направиха анализ на произхода на руините и съвременния генотип на олмеките. Когато видяха подводните снимки, проведоха паралел с руините, открити при разкопки на острова.

Олмеките и други корени народи имат собствена представа за възникването на континента Куба. Те твърдят, че островът е възникнал в резултат на силно земетресение и потъване на част от земята.

imageВ резултат на анализа на данните за произхода стана ясно, че народите са произлезли от три семейства, които са се спасили по чудо. Те са доплували до Веракрус, където и днес живеят олмеки. Друга група е отишла в Централна Америка и се е заселила на брега на Тихия океан. Те са създали цивилизация в Северна и Южна Америка и са разпространили там своите знания.

Когато антрополозите видяха изображенията на подводния град, те бяха изключително учудени, разглеждайки върху тях символи и надписи с мотиви на олмеките.“

За олмеките – потомци на разрушената в края на ледниковия период поради потоп Атлантида, е споменавал и Платон в своите трудове. Архитектурата на подводния град на Куба напомня изкуството на стария град на маите Тикал в Гватемала. Този факт също свидетелства за откриването на мястото на гибелта на Атлантида.

 

Изследване на пирамидите на дъното на Бермудския триъгълник

Инженерът океанолог Полина Зелитски също разказва за своите изводи пред Earthfile:

„Потъналият град вероятно е бил построен в началото на класическия период и е бил населен с развита цивилизация подобно на Теотиуакан на Юкатан. На дълбочина 700–800 метра изследователите са открили огромно плато със структури, представляващи план на град. Ясно се виждат пирамидални конструкции, пътища, сгради.“

Работата на дъното на океана е провеждана със съдействието на Advanced Digital Communications, специализирана в провеждането на подводни изследвания.

imageЗа продължаването на разкопките са били необходими 2 милиона долара, а към археологическия обекта са проявили интерес National Geografic и Media Production, но няма яснота дали е сключван официален договор.

При изучаването на каменните скални структури с правоъгълна форма, заобиколени от пясък на площ повече от 20 кв. м, така и не било получено обяснение на произхода на зданията. Полина Зелитски твърди, че подобен полиран керамогранит не се среща нито в Куба, нито на Юкатан.

Според изследователите главните артефакти на града са скрити в пирамидите, а не извън техните предели. Тяхното изследване може да отвори нова страница в историята на цял свят, смятат учените.


http://drevnite.com
Гласувай:
6
01. born - Тайнствена и вълнуваща информация ...
09.09.2016 00:10
Тайнствена и вълнуваща информация ! В този район са се случили твърде интересни явления ! Адмирации за темата.
цитирай
2. didanov - здравей борн
09.09.2016 00:57
данните и свидетелствата за съществуването на атлантите по целия свят са доста много, само може би трябва да се систематизират, специално за Бермудския триъгълник зная, че тези пирамиди на дъното са още действащи и излъчват периодични специални електромагнитни сигнали зареждани от кристали, които от своя страна отварят прозорци във времето и пространството - случая Филаделфия на Тесла има подобни резултати. поздрави
цитирай
3. didanov - Гениалният германски компютърен ...
09.09.2016 10:58
Гениалният германски компютърен специалист Михаел Хюбнер е прекарал последните няколко години в издирването на мистичния континент. Той е убеден, че Атлантида съществува, и днес той твърди, че е открил нейното местоположение.

Хюбнер е събрал всяко едно късче информация от диалозите на Платон и ги е интегрирал в дигитален модел. Според древногръцкия философ, Атлантида има 51 уникални атрибута, като например, че там са живели слонове, и че на север има огромна планинска верига.

Когато заложил всички атрибути описани от платон, програмата е генерирала една единствена локация на планетата.

Това е подводната равнина Souss-Massa, която се намира на 100 км южно от Маракеш.

Това е единственото място на планетата, което отговаря на 51 атрибута описани от платон.

Програмата на Хюбнер даже е успяла да генерира най-вероятната причина за унищожението на древната цивилизация – това е гигантско цунами, което е помело острова
цитирай
4. didanov - Самият едноименен диалог „Критий” ...
09.09.2016 11:10
Самият едноименен диалог „Критий” е по-многословен и ни дава единствения по рода си разказ за произхода на Атлантида: атлантите били потомци на морския бог Посейдон от брака му с Клейто, дъщерята на родения от земята прабог Евенор. Първородни били пет двойки близнаци, най-старият от които бил наречен Атлас и така дал името на острова, народа и на самия океан. Самият Атлас и неговите наследници поели върховната власт над острова, а останалите братя си го разделили и управлявали в съгласие, което запазили и потомците им. Най-важното обаче било, че царете на Атлантида никога не вдигали ръка един срещу друг и винаги си помагали в беда. Обществото на владетелите и на обикновените хора било подчинено изцяло на добродетелта, а алчността за злато им била чужда. Това бил народ, запазил много от божествената си природа и чужд на човешките недостатъци.

Островът бил чудо на чудесата:самият Посейдон го бил разделил на пет пръстена, два от земя и три от вода, които се затваряли един друг,

правейки центъра му (където била и столицата на атлантите) непристъпен. Потомците му построили сложна система от канали и пристанища, като каналът, който водел от океана до вътрешното пристанище, бил 100 метра широк, а дълбочината му достигала 30 метра (за сравнение Панамският канал има дълбочина 12,5 м). Земните пръстени и самият централен остров били оградени от три стени – направени от мед, олово и орихалк (тайнствен метал с огнена светлина, непознат за нас, вероятно подобен на цинка). Недрата на този континент изобилствали от споменатите и други метали, а плодородието било невиждано в която и да е друга част на света.

В средата на целия този сложен комплекс стоял централният остров, на който бил разположен величественият храм на Посейдон и Клейто, целият покрит със злато. До него имало друг храм на Посейдон, който пък бил от сребро, а вътре целият бил облицован със слонова кост. Около него били разположени златните статуи на всички царе, както и фонтани и бани с топла и студена вода, а също и главната цитадела – дворецът на владетеля.

Краят на тази приказка, за съжаление, не бил добър.

Вечните пороци на цивилизацията не пощадили и Атлантида: алчността и желанието за власт взели връх над божественото начало и след неуспешния поход за завоюване на света самият Зевс отредил сурово наказание: само за едно денонощие сред невиждани земетресения и наводнения островът континент потънал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2350407
Постинги: 1136
Коментари: 3354
Гласове: 5812
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?