Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 20:03 - Вчера реших да продам България…
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 5820 Коментари: 14 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера реших да продам България. Закъсал съм за пари, а друго за продаване нямам. Пък и чувал съм, че да продаваш България е хем доходна, хем безопасна работа.

Изнесох една сгъваема масичка на пазара, турих отгоре България и почнах да я продавам. Наоколо — хора и студ. Студът даже повече от хората. С други думи — времето крайно неподходящо да продаваш каквото и да е, обаче няма как, закъсал съм, стоя и продавам. Продавам аз, но какво продаване е това, когато никой не купува?! Е, случва се да поспре някой пред моята масичка, да се поинтересува:

— Какво продаваш, чичо?

Аз отговарям учтиво и изчерпателно:

— България продавам, господине. Екстра стока, заповядайте! Онзи обаче или ме поглежда кръвнишки и отминава, или подигравателно пита:

— Че то остана ли от нея още за продаване?! — и пак отминава.

По едно време идва някакъв чужденец.

— Вие — казва — какво продава тука така, мистър?

— Ми, какво — отвръщам му. — България продавам. — Обаче само срещу долари, имайте го предвид! Е, може и срещу марки…

— Ай сий! — кимва той. — Разбира! Вий желае твърд валута, да! О’кей, аз мога купи ваш България! Но ваш България мен изглежда много мършав, много… как се казва… едва-едва на крака държи… Как мен купи такъв България?

— О, мистър! — успокоявам го аз. — Не се притеснявайте! Това е само от кризата! Кризата я направи такава. Ако се позахрани малко, ако се положат необходимите грижи, така ще заглади косъма, че няма да я познаете!

— Не, не! — казва мистърът. — Нека първо вий погрижи, вий нахрани, пък тогава аз купи!

И също си отиде проклетникът.

А аз стоя, мръзна, продавам. Времето минава, студът се усилва, а нови купувачи не се появяват. Вместо купувачи, появяват се полицаи. Двама.

— Ти кво продаваш тука, бе?! — пита ме единият.

Аз, нямаше как, хък-мък — казвам му какво продавам.

Че като се разбесняха ония ми ти служители на реда!

— Ба, ти ли — викат — ще продаваш България?! Кой си ти, бе! Я си дай документите! Какъв си ти! Депутат ли си, министър ли си, лидер ли си някакъв, че ще я продаваш?! Няма ли си хора за тая работа, че ти! Да си обираш веднага крушите, че ей го де е районното! Ама ха!

Ща, не ща — сгънах си масичката и — бегом към къщи! Прибирам се обаче и какво да видя: донесъл съм само масичката, а България я няма! Няма я и това е!

Още се чудя — дали съм я загубил някъде по пътя или я е задигнал някой от онези, дето имат право да я продават?!…

Димитър Бежански  Живот втора употреба




Гласувай:
9



1. germantiger - ...
19.01.2016 23:18
Те?! са я продали вече, той се сетил, стоплил милия след...

Другарите и господата я продадоха 1944 и една година по-рано, а 1989 другарите я препродадоха "на себе си", което е абсурдно, но...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздрави, Диляне!
19.01.2016 23:37
Закъснял е завалията наистина, полицаите, че са информирани, не е изненада. Изненада е, че са откровени Вместо откровеност, можело е и е по-допустимо да го ступат без обяснения!
Навлязъл е в чужда, добре защитена територия!
Спокойна нощ!
цитирай
3. didanov - до тигъра
20.01.2016 00:12
другарите 1944 я дадоха БЪлгария на заем, но следващите години впрегнаха всички дори и циганите да я строят отново, та чак дори и последните надминаха себе си и манталитета си! така че след 1989 имаше толкова много за пре-продаване, че вече 26 години още има. НО предпродадоха не само на внуците на номенкрлатурчиците, но повечето на всички жадни за плячка американски,руски, германски, френски, австрийски и прочие лешояди, за да могат те да поддържат безпроблемно тяхната си "демокрация". НО ако се връщаме назад, какво беше преди комунистите? Не беше ли продажба пак ? колко открадна от нас Фердинанд, колко злато замъкна на запад, за да може и внуците му и правнуците му да си живеят като царе, без корони?Медалът си има две страни не го забравяй!
цитирай
4. didanov - здравей приятелю
20.01.2016 00:18
това е писано някъде 90-те години, когато всеки се мъчеше да продаде всичко каквото му падне, важното беше да има валута! мафията и полицията малко или много са си били дупе и гащи! лека вечер.
цитирай
5. germantiger - ...
20.01.2016 00:31
Германците толкова са ви давали на вас, а иначе кучетата са благодарни, значи вие не сте кучета?!

Другарите така ти извратиха манталитета че ще ви остане до края, господата извратиха нашия по друг начин пак до края.
цитирай
6. germantiger - .
20.01.2016 00:33
Кажи да те чуя за германските лешояди, пък аз ще ти напиша за българските кучки - исторически?!

Давай ако искаш да отворим темата...
цитирай
7. didanov - германците са ни давали няма спор
20.01.2016 01:03
но и са вземали особено КОбургите и то прекалено много!
ако бхяме останали неутрални щяхме да си вземем всико, без никой да ни го дава!
Вината другарите да дойдат в БЪлгария е точно на Борис, както и на германците, които не можаха да спрат селската армия, макар да са я превъзхоздали качествено и военно!
Да лешояди са! Когато бяхме силни и сплотени, когато имахме армия и икономика, когато имаше ред и законност никой не ни закачаше - ходеха да преследват Тато да го молят да вземе от тях заеми. А когато нашите продажници решиха да убият БЪлгария познай кой ги подучи, те им дадоха ножа, банковите сметки и подкрепата - самоубихме се и едва тогава започнаха да се събират около мършата и всеки взе своят дял - златото ни, банките ни, магазините, предприятията ни, къщите ти,земята ни,жените ни (да ги е..т)младите ни - да им чистят кенефите и да им сервират кафенца! Тук не става дума само за германците! КОй е виновен - ние самите, защото повярвахме на поредните лъжи, комунизмът си тръгна преди да дойде, същото е и демокрацията.
цитирай
8. germantiger - 1
20.01.2016 03:32
Значи не народното ви събрание, не партиите ви, не националния ви идеал а германците ви вкараха в две световни войни?!

Значи Хитлер е виновен, че не спря съветите, но вашите български търтеи, страхливци, предатели, готованци и дрисльовци не са виновни?!

Американците и англичаните не са виновни, руснаците хич не са виновни, но Хитлер е виновен за комунизма в източна Европа - ашколсун, машалла?!

Аз не знаех, че германци ви ебът жените освен мен, ама аз не съм германец, а мелез, доколкото знам няма българско копеле отоишло в Гермнаия да не е опънало немска курва? Доколкото се сщеам в браковете между български киучета и германски кучки преобладава именно бугарското мъжко куче?

Чудя се защо циганина боксер Чирков не е мил в "германия" кенефи, може би зщаото е учил, бачкал и се е преборил зауважение и ценз - ти колко българи, които мият кенефи в шибаната Германия познаваш?

Серизоно - земята ти са я взели германци - къде и кога, не искам да ми покажеш платежни, а те питам къде, щото по черноморието и на камчия всичко е руско тук, а доколкото знам в добруджата и турско, но ти казваш, че е германско - интересно къде?!

Доколкото знам големите вериги Лидл са германски, но се сещам за малките бгмагазинчета в "германия", пък и за друго се сещшам, че и знам:

цитирай
9. germantiger - 2
20.01.2016 03:33
Българите не са от тези, които създават проблеми с интеграцията и не са от агресивните общности убиващи явно германското общество, но ето какво имат българските мигранти в Германия – не посочвам улиците, номерата и телефоните, само локациите: ресторант “София” в Берлин, ресторант “Бай Ганьо” също в Берлин, бистро „Галериа” пак в Берлин и още там Хотел – ресторант “Пловдив”, ресторант “Балкан”, Хотел “Кубрат”, магазин за български специалитети “Пирин”; в Щуттгарт ресторант “София”; в Хайделберг ресторант “Тангра”; в Дармщадт ресторант “Албена”; в Крефелд ресторант „София”; в Хамбург Бистро „Булгари”; в Мюнхен кафе-ресторант-бар „рила”; в Мюнстер ресторант „Дер Холцофен”; Българите дори си спретнаха едно рекордно хоро на стадион в Берлин с някаква секта и отново повтарям – българите не са проблема на умираща Германия.

Всеки източноевропеец трябва да знае изправен пред истината и тя е – не неговата източна болка е най-голяма, не неговата източна жертва е най-болезнена, не! Аз живея сред българи и те често с право и без право „реват” как техния народ бил ликвидиран 26 години (от 1990 до днес 2016 г.), как тяхната България страдала в толерантност и как тяхната ортодокс църква била ударена от „лошия Запад”. Как толерастията, геноцида, унищожаването на традиции и малцинствата в България подронвили, подкопавали всичко българско.
цитирай
10. germantiger - 3
20.01.2016 03:34
Българи и всички вие източноевропейци:
- ИСТИНАТА е че ако вас ви убиват 26 години, то запада е убиван от над 50 години,
- истината е, че ако през вас преминават мигранти, то на запад те се настаняват и провеждат геноцид пъти повече
- истината е, че ако вашето Православие е ударен, то църквите на запада са атакувани десетилетия повече
- истината е източноевропейци и българи, че самите вие също убивате с емиграция запада
- истината е, че това което се случва с вас, става на запад по-жестоко, по-продължително и винаги повече
- истината е, че не вие, а запада е първата и окончателна жертва
ВИЕ БЪЛГАРИТЕ И ВИЕ ИЗТОЧНИ ХОРА СТЕ СЪЩО ДЕМОГРАФСКИ УБИЙЦИ, катро едновременно с това сте и жертва в собствените си страни на други!
Първия демографски убиец на германците са турците и това е факт, който никой разумен и здравомислещ човек няма да отрече и точно защото турския народ е силен, националистичен, винаги налагащ своето, този народ имамного здрави сили в себе си и той сее на безплодната германската нива. След него са всички останали, които нямат изброяване – в Германия има всички от всичко и всеки там е чужд и бъдещ, германски и умиращ, отминал. Отново ще напомня и за източно-европейците, които комично се заявяват като борци за бяла Европа – в техните страни да, но в Германия разликата, чертата и разделението трябва да се издълбае, защото руснаци, поляци, румънци са следващите гробокопачи на германската народност и не от днес. 21-и век ще реши германския въпрос като убие германците като народ и етноелемент или ще маргинализира до минимални количества и това ще бъде празник за кой ли не. Много от тези, които днес се представят за приятели на Германия, всъщност се радват на нейната агония и след време ще предяват претенции за „наследство” – това трябва да се знае и това е самата истина – наследници-убийци!
цитирай
11. germantiger - Никога не съм писал точно тези мой коментари никъде и при никого
20.01.2016 05:10
Те са комплиемнт за теб, защото В ТЯХ СЪМ 90% ЧЕСТЕН!

Ще рече допускам да разбереш написаното от мен и да го приемеш поне на 50%, а такива проценти ако пиша истини не допускам за никой мъж българин в този блог.

За това коментарите ми представи си са комплиемнт за теб и съм съвсем сериозен!
цитирай
12. didanov - до ком 8
20.01.2016 16:41
за разлика от германците, които тръгнаха да завладяват света, българите са искали само да се обединят всички българи в една държава! И всичко започва от берлинския конгрес.
Фердинанд скрива предложението за мир от Османската империя от НС и заповядва да се атакува Чаталджа, пак без да се консултира заповядва да се нападнат съюзниците...пренебрегва тайният доклад на изпратения от него Н. Генадиев и взема страната на австрийците,но тези неща сме ги дискутирали с теб вече...аз ясно се изразих -под "лешояди" са всички имперски държави - американци, руснаци, британци, австрийци, французи, но най-гадни са българските ни лешояди, защото "без тяхна помощ" нямаше да бъдем в това плачено състояние в момента...
българите може да не са проблема на умираща Германия, но умираща Германия с нейната проамериканска политка е определно проблем за България и ЕС и въобще за Европа.
"Много от тези, които днес се представят за приятели на Германия, всъщност се радват на нейната агония " много точно казано, за съжаление е така, но Германия е нямала никога истински приятели- и англичани и французи и австрийци ги е било страх от тях.
"Всеки източноевропеец трябва да знае изправен пред истината и тя е – не неговата източна болка е най-голяма, не неговата източна жертва е най-болезнена, не!" - само забрави да кажеш кой им причинява тази болка?
Не са ли Ротшилд и Рокфелер водачите на НСР?
българите като гробокопачи на германската народност - имаш впредвид циганите ли?Германците могат да решат проблема с източноевропейските си гробокопачите , като престанат сами да копят гробовете на техните родини и им помогнат, или поне не пречат, да стигнат техните нива на ред, законност и технологии, и те сами ще си тръгнат.
Мда понякога робуваме на мантрата "лошият Запад",като забравяме, че и "Изтокът може да бъде лош", много неща са относителни,но и ти самият не виждаш доста положителни неща в него,или се лъжа?
цитирай
13. didanov - познай къде германците планират да създадат
20.01.2016 17:28
бежански център? На Балканите и няма да се учудя това да е България, почти сигурен съм, защото ние сме най-големите дупедавци
цитирай
14. germantiger - ...
24.01.2016 00:10
"Чух" че нямали такова намерение от вчера като новина, но по-важното е не къде е временйия лагер, а последната дестинация и тя е "гермния".

Освен това българи ще позволяват да заселват "германия" и да допринасят макар и с малко за нейното демографско убийство, за което не ги обвинявам повтарям НЕ ги виня, но псоочвам АБСОЛЮТНИЯ ФАКТ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2930636
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?