Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 01:15 - Кой измислил концлагерите?
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 8960 Коментари: 22 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

http://bgr.news-front.infoimageАко се запита неподготвеният човек кой е измислил концлагера, повечето ще отговорят, че изобретатели на концентрационните лагери са фашистите по време на Втората световна война или комунистите на Сталин, малцина ще кажат, че това са болшевиките на Ленин по време на Гражданската война, но правилният отговор не е този.

Впрочем, истината за това кой е измислил концлагера, е толкова шокиращ, че на много дори не им се вярва, макар че сред историците това е общоизвестен факт, описан в десетки сериозни източници.

Изобретатели на концентрационните лагери са английските джентълмени в периода на втората Англо-бурска война 1899-1902 г., а конкретната личност, измислила концлагера, е благородният английски лорд, произхождащ от англосаксонската аристокрация, управлявaла още преди нормандското завоевание Англия (XI век), и гордо носещ титлата първи ърл на графство Кичънър, генерал Хорейшо Хърбърт Кичънър (Horatio Herbert Kitchener, 1850-1916), от самото начало на Англо-бурската война началник щаб, а от 5 юни 1900 г. — главнокомандващ английските войски в Южна Африка.

image

Англичаните не можели да се справят с партизанските отряди на бурите с военни средства, и едва заел длъжността командир на “ограничения контингент” на британските войски в Южна Африка, Кичънър, за да лиши бурските партизани от каквато и да е поддръжка и снабдяване с продоволствия от мирното население, решил напълно да изолира това мирно население, а същевременно и да го използва като заложник, за да оказва психологически натиск върху бурските партизани.

Всички бурски жени, деца, старци и болни мъже (а всички здрави се сражавали в партизанските отряди) били концентрирани в специално създадени и оградени с бодлива тел охранявани лагери (тогава и се появил терминът “концентрационен лагер”).

Отличителна черта на англосаксонците е старателната грижа за собствения им имидж, за мерзките си постъпки те винаги намират благородни и красиви названия и обяснения (спомнете си, например, че американците и англичаните нападнаха Ирак за спасение на иракския народ от диктатурата на Садам Хусейн и за установяване на демокрацията в Ирак, а за нефта никой даже не спомена).

image

Същото било и в случая с концлагерите. След като световната общественост научила за гениалното изобретение на лорд Кичънър, англичаните веднага решили да си създадат  благороден имидж, и британското правителство публикувало официално разяснение, че целта на създаването на концентрационните лагери е “осигуряване безопасността на мирното население на бурските републики”, а самите лагери били преименувани в “Места за спасение”. От кого са спасявали мирното население, така и останало неизвестно. Затворените в концлагерите, пардон, в “местата за спасение”, започнали да бъдат наричани ”гости на британското правителство”.

Така че според официалната английска версия, не са вкарали жените и децата зад бодливата тел, а са ги поканили на гости. Само не можеш да си тръгнеш — добрият домакин стои с винтовка на входа и не те пуска — погостувайте ни, казва, още.

През пролетта на 1901 г. британските концентрационни лагери съществували практически на цялата окупирана територия на бурските републики Трансваал и Оранжевата свободна държава —  Йоханесбург, Клерксдорп, Мидълбург, Почефстром, Барбъртън, Хайделбург, Стандъртън, Феринихинг, Фолксрюс, Мафекинг, Айрин, а също така в Капската колония (в Порт Елизабет).

image

Общо в концентрационните лагери англичаните затворили 200 000 души, което било около половината от бялото население на бурските републики. От тях около 26 000 души, по най-скромни изчисления, загинали от глад и болести, от тях 50% били деца на възраст до 16 години, а сред децата на възраст до осем години загинали 70% от малолетните “гости на британското правителство”.

Понякога при англичаните се случвали истински “грешки по Фройд” — в някои официални документи бавно съобразяващи чиновници, които не разбирали високата материя на официалната пропаганда, пишели всичко, както си е, и “гостите” изведнъж започвали да се наричат “военнопленници”, като сред “военнопленниците” били записвани даже малки деца! Например, в един от документите на Англо-бурската война било написано, че “в Порт Елизабет умря военнопленникът Д. Херцог на осем години” (това бил синът на бурския генерал Джеймс Херцог).

В крайна сметка концлагерите свършили мръсната си работа и бурските партизани, опасявайки се, че жените и децата им напълно ще измрат от глад и болести, се съгласили на мирни преговори.

Така англо-бурската война завършила през май 1902 г. с капитулация на бурите.

imageimage




Гласувай:
9



1. germantiger - Поздравления
20.01.2016 03:23
С ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН:

Отличителна черта на англосаксонците е старателната грижа за собствения им имидж

ЗАЩОТО АВТОРА НА СТАТИЧТА Е ПРОПУСНАЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ БУРИТЕ ВСЪЩНОСТ СА... СЪЩО АНГЛО-САКСОНЦИ, макар да са холандци най-много и ограничено число германци и французи.

Освен това автора е пропуснал, че най-важен е имиджа за руснаците например, за българите той също е доста важен и това винаги личи в нещо още по-мерзко: анбгло-саксите могат и лъжат, но никога така вероломно и извратено както руснаците например, защото руснаците и често българите според тяхната пропаганда са ВИНАГИ ЖЕРТВИ И ВИНАГИ СПРАВЕДЛИВИ, да лъжеш като англо-сакс е отвратително, да лъжеш като част от източните хора понякога е гавра и низост.

Впрочем "концлагери" има още преди новата ера, както същото може да се каже за "биологичното оръжие", но разбира се смисъла в който днес разбираме KZ лагерите - автора е прав - чудесен материал и поздрави за постинга!
цитирай
2. bgman13 - да лъжеш като англо-сакс е отвра...
20.01.2016 13:50
germantiger написа:
да лъжеш като англо-сакс е отвратително, да лъжеш като част от източните хора понякога е гавра и низост.


Народите дето се намират географски между така обозначените две световни гадости, предполагам че са нещо средно. Кой ли е техният най-ярък представител?
цитирай
3. bgman13 - Реплика към didanov
20.01.2016 13:53
Това дето си постнал е доста интересно. Няма да е зле да пуснеш нещо подобно и за индианските резервати, които също са концлагери. Около тях има даже и още по-интересни подробности.
цитирай
4. gosho568 - Интересен исторически постинг! ...
20.01.2016 14:08
Интересен исторически постинг! Поздрави! ;)
цитирай
5. didanov - да лъжеш като англо-сакс е отвратително, да лъжеш като част от източните хора понякога е гавра и низост.
20.01.2016 17:09
нека да погледнем в тъковния речник:
Постъпка и/или думи, които целят да унизят достойнството на човека или моралната стойност на нещо; подигравка, кощунство, издевателство.
низост, мн., ж. Качество или проява на низък човек; подлост, безчестие.

Не е ли под достойнството на генерал Хорейшо Хърбърт Кичънър да затвори повече от 200 000 невинни бури - деца,жени и старци в лагер? Къде остана всеизвестната чест на английския офицер? Не е ли подигравка на англосаксите да наричат затворниците "гости"? Не е ли низост да причиниш смъртта на хиляди "военнопленници" деца, ако си можел да я избегнеш?Не е ли подлост, по този начин да се справиш с опонента си? Ще кажеш войната оправдава средствата, но авторът на статията е пропуснал д аотбележ защо, барем се е водила тази война?
Иначе лъжата по време на война е навсякъде подла и гавра, защото първа по време на война умира истината.
цитирай
6. germantiger - ...
20.01.2016 22:55
Разликата диданов, е че англо-сакса може да си признае вината в 5 от 10 случая след време, източния боклук вкл българите след руснаците, например сърбите, поляците най-много да си признаете 1 от 10 вини.

Ето това е разликата и тя е съвсем логична, тук не иде реч за мой субективизъм, а това е нормално с оглед на хуманизъм, реформация, цивилизация и пр., то за това е така а не зщаото англо-сакса е нещо повече "генетично".

Англо-сакса може да направи всичко, както и руснака, но разликата е, че руснака и българина винаги влизат в ролята на сичйни, благородни, освободители, справедливи, жертви на агресия. Англо-сакса също може да влезе в тази роля, но в "пъти по-малко" от вас и не така безсрамно.

Истината прави разликата между изтока и запада, една от многото, зщаото и сега има 1 000 000 американци в медиата които ще кажат - това в америка е престъпно, но в русията я има 1 000 които ще я посочат като чудовище в историята.

Разликата е, че вие никога не сте особено виновни, винаги някоий ви е длъжен и винаги сте нечий жертви и дори когато си правите критика, вие се гаврите с критиката, защото вие пак не сте виновни а сте само виновни че позволявате някой да се гаври с вас - забележи, вие по същност никога не сте или почти никога 1 от 100 най-много берекет версим.
цитирай
7. didanov - сори но такава разлика аз лично не виждам
20.01.2016 23:56
и с тези ти твърдения са ми много размити..в случая с бурите българите са най-малко виновни, даже четох някъде,че като българите разбрали за тяхната борба за независимост им стискали палци, даже някои се отправили като доброволци...в случая се вижда,, кой е жертвата и кой е агресора! И между другото англосаксите са били в пъти повече агресори от българите! Та те покориха цял един свят!НО вместо да го оправят те го "оправиха" за себе си. Каква файда да се извиняват по-късно, след като владеят света? Победителите не ги съдят, нали така?
цитирай
8. bgman13 - Англо-сакса може да направи ...
21.01.2016 00:11
germantiger написа:


Англо-сакса може да направи всичко, както и руснака, но разликата е, че руснака и българина винаги влизат в ролята на сичйни, благородни, освободители, справедливи, жертви на агресия. Англо-сакса също може да влезе в тази роля, но в "пъти по-малко" от вас и не така безсрамно.


Тигре, де кажи, ти лично, колко пъти с френския батальон влиза в ролята на освободител на разни народи по света и колко пари изкара от тая работа? Айде нема да те разпитвам за подробности, че не е удобно.
цитирай
9. germantiger - знаеш какво ти думам, без витиеватости
21.01.2016 00:21
Чудесно разбираш какво ти думам

англо-сакса лъже, но вие на изток винаги сте лъгали повече от него

англо-сакса е мерзавец като всеки в историята, но вие на изток сте по-големите мерзавци, защото винаги сте твърдяли или почти винаги, че сте сияйни, справедливи, винаги жертви и винаги някой ви е длъжен
цитирай
10. didanov - хубаво, щом смяташ че е така
21.01.2016 00:36
всеки има право на мнение
но не можеш да ме убедиш, дори и да ме убедиш!
цитирай
11. bgman13 - Англо-сакса може да направи в...
21.01.2016 15:36
germantiger написа:

Англо-сакса може да направи всичко, както и руснака, но разликата е, че руснака и българина винаги влизат в ролята на сичйни, благородни, освободители, справедливи, жертви на агресия. Англо-сакса също може да влезе в тази роля, но в "пъти по-малко" от вас и не така безсрамно.



През тоя мой живот, мене лично, са ме освободили само един път. В средата на осемдесетте слушах така наречените "западни черни станции" тогава. Такива като Дойче веле, Свободна Европа, Бибиси Лондон, и Гласът на Америка. Фактите покзват че тези ме освободиха наистина. Сега институциите които колят и бесят в България са Евроатлантически - МВФ, Световната банка, ЕЦБ, НАТО, ЕС. Тези са нашите освободителки, дето аз видях през живота си. Откак те стабилно се настаниха на българска територия, заедно с многобройните си банкерски филиали, взех нещо да си мечтая за лошия комунизъм.

Та тези през тоя мой живот само веднъж са влезли в ролята си на освободители по отношение на мене. Ти казваш, че ние сме в пъти по-върли от англосакса. Кажи, кого поробихме ние, докато бяхам последните 26 години под робството на англосакса?
Кажи кого поробихме преди това?

цитат:"След като световната общественост научила за гениалното изобретение на лорд Кичънър, англичаните веднага решили да си създадат благороден имидж, и британското правителство публикувало официално разяснение, че целта на създаването на концентрационните лагери е “осигуряване безопасността на мирното население на бурските републики”, а самите лагери били преименувани в “Места за спасение”. От кого са спасявали мирното население, така и останало неизвестно. Затворените в концлагерите, пардон, в “местата за спасение”, започнали да бъдат наричани ”гости на британското правителство”.

Така че според официалната английска версия, не са вкарали жените и децата зад бодливата тел, а са ги поканили на гости."

Бих желал да науча, кой е поне аналогичния случай на българските поробители. Айде да не е в пъти по-брутален.


цитирай
12. germantiger - ...
21.01.2016 19:15
10. didanov - хубаво, щом смяташ че е така
00:36
всеки има право на мнение
но не можеш да ме убедиш, дори и да ме убедиш!

...

Не се стремя да убеждавам никой, аз искам да уязвявам и го правя винаги успешно. Примерно с комуняги - никога не се стремя да поумнеят или да ги убедя в моето, винаги желая да ги нараня вербално и да им покажа, че в конкретика и в лексика съм винаги над тях - с истина, с цинизъм, с гавра с правота.

Що иде реч до теб, аз не желая да те уязвявам и пред теб си пзоволявам да пиша истината както я мисля на почти 90%. Теб не те припознавам като боклук и симпатизирам на блога ти.

...

bgman13 - правиш се на льохо или?!
Питаш ме кога си поробвал някой като бългаирн, при положениуе, че пъти подчертах под вие разбирам руснаците и след това вас българите, сърбите, поляците например, гърците дори.

Като българин не си вършил много злини, зщаото си бил малък, нямал си тази възможност поради ранбга си на регионална сила в някои периоди, не си велика сила и не мопжеш да се равняваш с тях, за това лафа на диданов в друг постинг ли беше коментара му към мен - сравнява бг и германия - несравними в масата си история. Може да сравниш германските золуми ако и България беше световна сила и тогава щеше да видим какви щеше да ги свърши. БГ може да я сравниш с нейните съседи, не с турците, с другите.

В оптиз ред на мисли БГ наистина не е запетнила името си с престъпления като съседите си - това е факт наистина в полза на българското и да - сърби, гърци, че и румънци са правили с българите повече и по-жестоко отколкото българите с тях.

Що иде реч до българските идиотии те са
- маса бгкханове и царе палили и грабили византийско в две бгдържави
- емблематична гавра и жестокост от Калон с варненски гарнизон византи
- различни възстания в които цигани са избивани
- следосвобожденски гонения и преселения на турци
- през ПСВ геноцидни действия срещу сърби и гърци вкл. лагери като тези
- през ВСВ също подложено на глад гърцко население да се пише българско и тогава храна
- през ВСВ изгорени с жените и децата две албански села
- по червено време гаврите с турците като имена

ТОВА Е ПО-МАЛКО И НЕСРАВНИМО С НАПРАВЕНОТО ОТ СЪСЕДИТЕ, НО Е ФАКТ.

На мен ми е през сайдера за гърци, турци, сърби, но посочвам фактите които знам, вероятно и други има, които не знам.
цитирай
13. germantiger - още
21.01.2016 22:33
Иначе с лекота мога да ти посоча какви мерзавци сте на изток в сравнение с тези на запад:

ОЩЕ ПРЕДИ 1989 Г. НА ЗАПАД ЗАПОЧНА ДА СЕ ПИШЕ ИСТИНАТА ЗА ВСВ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ И ОЩЕ ТОГАВА ЗАПАДА ПРИЗНА СИЛАТА И ЧАСТ ОТ ГЕРОИЗМА НА ГЕРМАНЕЦА

НА ИЗТОК ТОВА БЕШЕ ЗАБРАНЕНО И ЛЪГАНО 45 ГОДИНИ - ЕДВА СЛЕД 1989 Г. ИЗТОЧНИТЕ БОКЛУЦИ ЗАПОЧНАХА ДА КАЗВАТ, ПИШПАТ И ИЗДАВАТ ЧАСТ ОТ ИСТИНАТА

Днес има маса критици на запада в самия запад, там и правят сайтове, пишат книги, даже вие ги цитирате и черпите от тях инфо

За сметка на това критик на русия в самата русия има много по-малко и жиувота му често е по-жесток и труден от този на критикуващия запада западняк

И досега запада винаги ще си признае част от грешките, гаврите и престъпленията, обаче руснак, българин, сърбеж/разб сърбин това трудно и почти никога не прави или поне не колкото западняк.

Аз съм прав и всички тук чудесно го съзнавате!
цитирай
14. didanov - да си признаеш част от грешките не ...
22.01.2016 00:00
да си признаеш част от грешките не означава да ги поправиш! Американската администрация си призна, че няма никакви хим, оръжия в ирак и какво от от това?Поправи ли си грешката,напротив,загинаха милиони и продължава по същия сценарий.в други държави. и хиляди пъти да се извинят за всичките им престъпления в последните години, все тая. А тези грешки са си много добре планирани ако питаш мен. Ти ще се радваш ли ако комунистите само ти се извинят за грешките си и си продължат по старому?Ами например ако сега държавата потърси гроба на дядо ти, препогребат го с почести, изплатят подобаваща компенсация на теб и на семейството ти и издирят и накажат виновните за това,това би било друго нещо от само едно извинявай нали? Само че това нито на изток нито на запад няма да стане - всичките са един дол с дренки.
цитирай
15. germantiger - Много философски взе да става разговора
22.01.2016 00:59
Прав си за началото на коемтнара ти според мен

Някой поне си праизнават грешките и това е стъпка напред, а и си поправят ЧАСТ, повтарям само част от грешките, докато изтока и това не прави или го прави много рядко и в пъти по-малко.

Руснаците, сърбите, поляците, българите, гърците са винаги жертви, винаги освободители, почти винаги безгрешни и винаги някой им е длъжен, аи сияйни са, благородни, справедливи итн

Аз от комунягите нищо не чакам, нито извинение, нито погребения, нищо, зщаото те няма как да тръгнат срещу себе си и това ми е ясно.

После аз не мисля, че е работа на държавата да търси нечий гроб, аз никйога не съм очкавал нищо от държава без значение дали тя е българкса и германска защото такива няма и двете за национално ги няма.

Не съм съгласен с края ти - онези са по-дренки от източните и то в бол отношения, то за това там ходят всички, защото в бол отношения там е по-дренково, но аз презирам едно нещо в запада, а то е фундаментално - характера. Характера го има много повече на изток, не защото източните хора са по-, глупости, разбира се, че не, а защото на запад това се убива и се уби до голяма степен.
цитирай
16. germantiger - ...
22.01.2016 01:02
Аз се чудя на друго - как не ми казахте веднъж евентуално с право:

не слагай руснаци и българи заедно в кюпа и все пак ги отделяй и тогава щях да се замсиля и да кажа - да, не са в един кюп по исторически вини, щото българските са шепа и нищо пред виите на съседите а на руснаците съвсем...

Мисълта ми е - българина исторически НЕ Е ЗВЯР НЕ Е ЧУДОВИЩЕ, всички велики сили вкл. Германия са били чудовища, а казаците най-мнгоо, че и към своите хора здраво много.

Българина не е исторически хищник, а много често жертва - ако това напишете - ДА ! ИСТИНА КОЯТО МОМЕНТАЛНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ.
цитирай
17. didanov - нали все ни наричаш малките руснаци
22.01.2016 01:10
но все пак сме различни и наистина не е приятно да ни слагаш в един кюп с другите, защото дори и да имаме общи неща всеки народ си е самобитен.
цитирай
18. shtaparov - Затова, заради "умните&q...
22.01.2016 14:18
Затова,заради "умните" идеи на англичаните,каузата на белите хора в Южна Африка вече напълно е изгубена. Но тези грандоманги не са измислили само това- те са автори и на много други подобни неща. Първите атаки с отровни газове срещу войници на фронта през Първата световна война също са извършени от англичани а после тяхната вина била прехвърлена на гърба на германците т.е. на победените,които само отвръщали на "жеста" така,както подобава!
цитирай
19. bgman13 - Иначе с лекота мога да ти посоча к...
22.01.2016 14:21
germantiger написа:
Иначе с лекота мога да ти посоча какви мерзавци сте на изток в сравнение с тези на запад:

ОЩЕ ПРЕДИ 1989 Г. НА ЗАПАД ЗАПОЧНА ДА СЕ ПИШЕ ИСТИНАТА ЗА ВСВ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ И ОЩЕ ТОГАВА ЗАПАДА ПРИЗНА СИЛАТА И ЧАСТ ОТ ГЕРОИЗМА НА ГЕРМАНЕЦА

НА ИЗТОК ТОВА БЕШЕ ЗАБРАНЕНО И ЛЪГАНО 45 ГОДИНИ - ЕДВА СЛЕД 1989 Г. ИЗТОЧНИТЕ БОКЛУЦИ ЗАПОЧНАХА ДА КАЗВАТ, ПИШПАТ И ИЗДАВАТ ЧАСТ ОТ ИСТИНАТА

Днес има маса критици на запада в самия запад, там и правят сайтове, пишат книги, даже вие ги цитирате и черпите от тях инфо


Кога сатрапите, дето ни дерат днес ни пишат историята, кога ни казват че не е имало турско робство, посредством техни марионетки, поставени на кормилото на българската държава - те това са най-гнусните лъжи, ала "англо-бурската война", които ние все още не сме овладели.

germantiger написа:


Аз съм прав и всички тук чудесно го съзнавате!


За себе си ли си прав или имаш предвид, че си успял да убедиш и некой човек? Щото тука казваш, че не пишеш с цел да убедиш:


germantiger написа:


Не се стремя да убеждавам никой, аз искам да уязвявам и го правя винаги успешно.



П.П. Продължавам да имам предчувствието, че целта ти е компроментираш допълнително германците.
цитирай
20. bgman13 - Днес има маса критици на запада в ...
22.01.2016 14:33
germantiger написа:

Днес има маса критици на запада в самия запад, там и правят сайтове, пишат книги, даже вие ги цитирате и черпите от тях инфо



Е ти май си типичен техен представител - на тия критици на самия запад.
Конкретната сегашна темата е драстичен пример, за долна проява на самия запад, нямаща аналог даже и всред обвиненият които си посочил към българи и руснаци и така както си ги представил (колко са верни и обективни е отделен въпрос). Обаче ти я обърна тая настояща тема и я превърна в обвинение към България Русия и целия изток (т.е целия свят, щото на изток от Западна Европа е Евразия). Това е поради доблестта ти като представител на западните самокритици да критикуват самия запад.
цитирай
21. shtaparov - . . . . . . . . . . . . . . . . . . - маса бгкх...
22.01.2016 14:46
germantiger написа:
......
......
......
- маса бгкханове и царе палили и грабили византийско в две бгдържави
- емблематична гавра и жестокост от Калон с варненски гарнизон византи
- различни възстания в които цигани са избивани
- следосвобожденски гонения и преселения на турци
- през ПСВ геноцидни действия срещу сърби и гърци вкл. лагери като тези
- през ВСВ също подложено на глад гърцко население да се пише българско и тогава храна
- през ВСВ изгорени с жените и децата две албански села
- по червено време гаврите с турците като имена

ТОВА Е ПО-МАЛКО И НЕСРАВНИМО С НАПРАВЕНОТО ОТ СЪСЕДИТЕ,НО Е ФАКТ.
На мен ми е през сайдера за гърци,турци,сърби,но посочвам фактите които знам,вероятно и други има,които не знам.

Тук си малко в грешка приятелю. Другаде много пъти си казвал истината и тук без лоши чувства мислиш че правиш същото,но това съвсем не е така:

1. "бгкханове и царе" не са палили и грабили византийско- те просто се връщали в родната земя на дедите си,превзета от злостен окупатор и му отмъщавали за неговите зверства срещу местното мирно население- нищо друго! Те искали да обитават мирно земята на дедите си но окупаторът не ги оставял на мира,непрекъснато налитал и ги застрашавал с разорение,затова трябвало да му отговарят подобаващо,а не да се оставят в ръцете му както първия път.
2. Жестокостта на Калоян към Варненския гарнизон е пределно ясна- той станал "ромеоубиец",отмъщавайки в типичен средновековен стил за злодеянията на Василий ІІ Българоубиеца- самият Калоян често го е подчертавал!
3. Избиване на цигани през Българските въстания ставало,понеже циганите редовно помагали на турците да малтретират и ограбват мирното Българско население. Затова хората горели от нетърпение да им падне възможност да си го върнат и да отмъстят за циганските золуми.
4. Защо са ставали гонения и преселения на турци- чети книгите на очевидеца дядо Вазов и ще разбереш.
5. "Геноцидните действия" срещу сърби,гърци,турци и албанци са единствено за отмъщение- за НИЩО ДРУГО!
цитирай
22. germantiger - ...
24.01.2016 00:07
Чудесно щапаров - ти напълно потвърди точки

2
3
4
5

По точка 1 наричаш съшщото но с ралзични думи, потвърди и нея и няма как да е иначе това са факти и явно част от тях или всичките ги знаеш.

Ти се опитваш да дадеш обяснение и чрез него оправдание на извършеното, като мислиш, че обяснението и оправданието вероятно ти чисти историята или прави тези действия отново 'чистички".

Нормално е за вечно сияйни и справедливи дфа обясняваш така нещата, но не ги обяснявай на мен - мен сияйността не ме вълнува, зщаото знам че тя е фикция и лъжа на война, обяснявай го (и може би го обясняваш това) за дъругите.

СПОДЕЛЯМ ОБЯСНЕНИЯТА ТИ НА 80% И МИСЛЯ, ЧЕ ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ТЕБ СИ ПРАВ, АЗ ГО МИСЛЯ ПОЧТИ СЪЩОТО.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2925566
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?