Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2015 02:42 - Демокрацията - я да видим!
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
-Информацията е валутата на демокрацията. Томас Джеферсън.(Вълците от Уолстрийт и Лондно знаят най-добре)

-Ако не искам да съм роб, не би трябвало да искам и да съм господар. Това е моята представа за демокрацията. Абрахам Линкън.(кажи го на Обама)

-Ние можем да имаме демокрация. Ние можем също така да имаме огромно богатство съсредоточено в ръцете на малцина, но не можем да имаме и двете. Луи Брандес.(кой ли ни учи на обратното?)

-Докато има достатъчно хора желаещи да се борят за правата си, до тогава ще има и демокрация. Роджер Болдуин. (имаме си демокрация и без достатъвно желаещи да се борят нали? )

-Демокрацията може да има контрол и организация, но нейната жизненост се поддържа от индивидуалната свобода. Чарлз Хюз.(нашите жизнени Гурута ББ и РП)

-Изглежда демокрацията е страна, в която се провеждат многобройни избори на скъпа цена, без идеи и с взаимозаменяеми кандидати. Гор Видал.(за какво да събираме 100 милиона долара за кампания, след като ще си ги вземем след изборите и то с цената само на милион мъртви души)

-Много обществени системи са опитвани в тоя грешен и враждебен свят. Никой не претендира, че демокрацията е съвършена и всемъдра. Наистина, демокрацията е възможно най-лошата система за управление, с изключение на всички останали вече опитани тук и там. Уинстън Чърчил.(как да не претендират - питайте американците и техните папагали в България!)

-Демокрацията и социализмът имат само едно общо нещо – равноправието. Забележете обаче разликата – докато демокрацията търси равноправието в свободата, социализмът го търси в ограничения и подчинение. Алексис де Торквил.

-Нуждата на човека от справедливост прави демокрацията възможна, но човешката склонност към несправедливост прави демокрацията нужна. Рейнолд Нибур.(нужна ни е друга човешка склонност)

-За двайстия век са характерни три явления с огромна политическа важност: развитието на демокрацията, увеличаването на корпоративната власт и увеличаването на корпоративната пропаганда като средство за защита на корпоративната власт срещу демокрацията. Алекс Кери.

-Ако свободата  и равноправието, както някои мислят, са част от демокрацията, те могат да имат смисъл само ако всеки отделен човек участва равностойно в управлението на страната. Аристотел.(пишете ме  и мен и аз искам)

-Най-естествено обикновените хора не искат война, нито в Русия, нито в Англия, нито в Америка, нито в Германия. Това е разбираемо. Но в края на краищата лидерите на страната са тия, които определят политиката и те са тия, които водят хората след себе си, безразлично дали е демокрация, фашистка диктатура, парламент или комунистическа диктатура. Дали имат глас или не, хората винаги могат да бъдат събрани под знамето на лидера. Това е лесно – просто им казваш, че те са заплашени от агресия, след това разобличаваш борците за мир за тяхната липса на патриотизъм, които излагат страната на опасност. Това е схемата, използвана във всяка една страна. Херман Гьоринг.(много актуално нали?)

-Тези, които се стремят към абсолютна власт, дори и когато считат че правят това в името на доброто, просто искат да наложат своята собствена версия за рай на земята. Нека ви напомня, че те са тези, които създават най-жестоките тирании. Бари Голдуотър.

-Във всеки голям исторически конфликт  на идеи и принципи, като правило множеството греши и малцинството е право. Юджин Дебс.

-В 1929 мъдрите и далновидни избиратели на моя роден  край Хиърфорд ме избраха в парламента. Две години по-късно същите тия мръсни копелета ме изритаха от него. Франк Оуен.

-Американският гражданин е готов да пресече океана, за да защити демокрацията, но не ще да пресече и улицата, за да гласува. Бил Вон.

- Умните имат  едно предпазно средство, особено когато трябва да се пази демокрацията срещу деспотизма. Какво е то? Недоверието. Демостен.

- Нас ни учат, че доброто трябва да облагодетелства цялото общество, а не една личност или класа. Но ние и досега не сме научили, че това може да стане само ако всеки отделен човек  и всяка класа допринасят  за доброто. Иначе от него няма смисъл. Джейн Адамс.

- Свободата на изразяване не непременно включва правото да ви вземат насериозно. Хюберт Хъмфри.

- Аз не знам да има по-голям резервоар на сила за властта във всяко общество от самите хора. И ако мислим, че те не са достатъчно просветлени това не значи, че трябва да им отнемем властта, а да ги включим в нея чрез информация и образование. Томас Джеферсън.

- Аз не се страхувам , че резултата от нашия експеримент ще бъде гласуване на доверие на хората да управляват себе си без господар. Томас Джеферсън. (а аз се страхувам, че е точно обратното)

- Индивидуалното посвещение в усилията на една група – това е което прави тима успешен, компанията успешна, обществото успешно, цивилизацията успешна. Винс Ломбарди.

- Ако хората не пазят свободата си, тези които мечтаят за тирания ще им я отнемат; тираните са активни и волеви и ще посветят живота си на каквито и да е богове, небесни или земни, за да сложат в окови спящите. Волтер.(събудете се българи!)

- Най-ефективния начин да се ограничи демокрацията е решенията да се прехвърлят от публичната политическа арена към безотчетни институции: царе и принцове, висши религиозни касти, военни хунти, партийни диктатури или модерни корпорации. Наум Чомски.

- Смъртта на демокрацията няма да дойде с  убийство от засада. Това ще е бавна смърт от апатия, безразличие и неучастие. Роберт Макхътчинс.

- Несъответствието между бедни и богати е най-старата и най-фаталната болест на републиката. Платон.

- Изборите са доста подобни на браковете: всеки със своя вкус. Всеки път когато видим младоженеца ние се чудим защо го е избрала. Същото важи и за всеки изборен служител. Уил Роджерс.

- Свободното и отворено общество е постоянен конфликт, прекъсван периодично от компромиси. Соул Алински.

- В демократичното общество свободата никога не е продължавала дълго, нито е свършвала в нещо друго, освен деспотизъм. Еймс Фишер
.
Събрал и превел  Николай Флоров
http://www.svobodata.com




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2930100
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?