Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2015 12:11 - Кратка нова българска история или "Кьорав карти не играе!"
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 4772 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2015 00:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Заради цялата тази историческа бъркотия, названието прабългари за нас е нещо далечно и неясно, а съвременното българи – безродно и бездуховно. Днес ние сме хора и държава само с нова култура и история, правени, писани и направлявани отвън. Нашето Християнство е внесено отвън и се управлява отвън. Ислямът ни е внесен отвън и се управлява отвън. Всички други малки религиозни общности у нас се управляват отвън. Русофилите, германофилите, американофилите и всички други фили се управляват отвън. Комунистическата ни партия винаги се е управлявала отвън. Днешните "демократични" партии се управляват отвън. Финансите ни се управляват отвън. Икономиката ни, външната ни търговия се управляват отвън. Армията, тайните служби и науката, също. Дори и организираната ни престъпност се управлява отвън. Едва сега разбирам защо на старите сребърни монети от царско време пише, “Бог, да пази България”.

Троянският кон не е погубил само Троя, а и много други народи. Но там където е имало българи е възкръсвал неизменно и от бездънната му утроба са се пръквали безброй фаустовци – отцеругатели и предатели.

Поради липсата днес на Български мироглед, нашата знаеща и незнаеща нищо по въпроса интелигенция, поставена на автопилот, налива вода в чуждата воденица и със завидно старание ни примъква и пробутва, отново, все по-близо и по-близо към "светлото бъдеще". Само че там май не е толкова светло. Така мисля, заради "прехода" и дори го написах във Фейсбук.

"Кратка нова българска история.

Обединихме се. Стара и Нова Европа. Ура! И се сбъдна китайската прокоба "да живеем в интересни времена". Покориха ни и днес отново е време разделно за нас.

Дойде уж цивилизованият Запад и ни насмете още по-на изток, в ориента. Дойде уж демокрацията, пък редът изчезна и се възцари анархията. Мечтаехме западно благоденствие, пък обедняхме съвсем. Уповавахме се на западната мъдрост, пък ни рекоха.

   – Я да поиграем на "Изуй гащи".

И стана тя една... Голям срам! Позор! Исторически... Ама хак ни е!... Врът насам...врът натам...и накрая, "Хай да вий честито членството"!  Нямаше ли кой да види че то там членове много и само нас чакат... И от Европейския съюз, и от НАТО, и от Съединените щати и "вся остальная сволач"... И сега, какво? Назад – ох, напред – въх! Значи пак ляво – дясно.

   – Аааааа, не щем повече да я играем тази игра, рекохме ний!

   – Ми тогава – предложиха онези от Запада, – да поиграем на карти.

   – Дадено – отговорихме самодоволно ние, зер белота...ехеееей!

Само че, пак нещо не сме доразбрали. Картите вече били (раз)дадени и в световен мащаб се играели нови, различни либерално-демократични, религиозни и всякакви други игри(чки), във всички сфери на обществото и обикновено ние – българите закономерно трябвало винаги да губим. Стана тя пак, каквато стана и сега "...от нийде надежда взорът не види...".

Ако искаме да променим тази орисия, трябва да се научим да играем и което е още по-важно, да (раз)даваме картите. Поне у нас. В противен случай, скоро може да се наложи да напуснем турнира и да освободим мястото си на историческата маса за някой друг играч (тарикат). Тогава нашите близки и далечни, стари и нови приятели ще ни по(о)тупат за последно "приятелски" по рамото и съчувствено ще ни изпратят с древната мъдрост, "Кьорав карти не играе!"."
http://www.spiralata.net
Борис Балкх

още интересни материали четете на: vselenabg.blogspot.co.at/




Гласувай:
3



1. germantiger - ...
05.11.2015 15:43
Другаря-господин Балкх от мен получава ясно "изявление"

АЗ СЪМ ГЕРМАНОФИЛ И ПО РОД ГЕРМАНЕЦ ПОЛОВИН, ПО СЪЗНАНИЕ ПОВЕЧЕ И НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ УПРАВЛЯВАН В ТАЗИ СИ ЛЮБОВ И ЗНАНИЕ ОТВЪН!

Ако ти е удобно - препрадай му моя "отговор"
цитирай
2. didanov - казвал съм ти го и преди
05.11.2015 16:04
ако половината българи имаха такова самосъзнание българско, както ти германско България щеше да е друга.
цитирай
3. germantiger - ...
05.11.2015 17:34
Има и немалко българи на място - вкл. сред българските патриоти
Не лично ще ти пратя порфила на един мой въртуален познат във вибокс и преди в скайп, за мен той е МЕРИЛО за българщина и знание на история - също е автохтонист, но не в смисъла на всичко е траки, иначе за траките разбира се, е ЗА.

Изключителните му познания за БГ история за мен са впечатляващи, блоговете му също, отделно като пич и мъж е такъв!
цитирай
4. elcho - Аз съм горд,
06.11.2015 22:26
защото си намерих пра -родителя от преди 7000 години и нося неговото ДНК. Защото разбрах, че Гърците се появяват 2000 години след нас и само устите са им големи. И винаги съм бил монархист, зашото се гордея с това. Защото мога да говоря за Българските Царе, но не и за политиците. Защото Испания е поискала от Алцек един син, за да го направят Крал. Защото първият крал на Бавария се казва Балгер. Защото и сега имам прекрасни Принцове.......
цитирай
5. germantiger - ...
06.11.2015 23:12
Мисля че ти си намерил прародителя си отпреди 700 000 години и носипш неговот ДНК, без значение дали е хомо еректус или австраолопитекус, важното е да с еректирал комплекс за най-над всички (понеже първо е бил наведен и посел се е изправил).

Сещам се, как преди години Спароток пишеше наляво и надясно в свои постинги, че няма германска дума балг и тя няма обяснение, даде ама има и тя не е нещо "дълбокозаконспирирано".

А баварите са байовари, но това е без значение - така или иначе всички са българи от преди 7 милиона години

А пор по елчо, царете ти в ТБЦ бяха мискисрани германци, но това ще рече баш бугари.
цитирай
6. didanov - до елчо
07.11.2015 00:30
познавах един индиец, който беше от висшите индуски касти. веднъж като си говорихме той ми спомена между другото, че познава родословието си до преди 3500години, било записано в родовата им книга. Аз слушах слисан - самият не знам даже кой и откъде е прапрадядо ми...а той! Тогава разбрах гордия му блясък в очите..така, че ако наистина си намерил прародителите си отпреди 7000г. блазе ти!
четох, че китайците също си водят в селата родови книги, които грижливо се записват от хиляди години. За тях най-голямото наказание било, да изтрият (при престъпление напр.) името на някой китаец със всичките му наследници от родовата книга.
цитирай
7. didanov - до тигъра
07.11.2015 00:32
Баварците са настиниа интересна тема, с която бих се занимавал някой път.
цитирай
8. elcho - До Диданов:
07.11.2015 14:18
Аз не съм намерил само моите прародители, но и твоите и на всички Българи. А това , че не сме ги записвали в Книги е защото сме имали по-важни задачи?! А най-странното е, че историци от други народи се ровят в нашият праисторически род, а не ние, защото имаме по-важни задачи. А защо те търсят нас, се разбира по подразбиране.---за Бавария ще изнеса постинг и понеже не държа за истинност, ще развием темата заедно, ако желаеш.
цитирай
9. germantiger - ...
07.11.2015 19:53
Аз съм се "занимал" с баварците съвсем касателно в мой постинг за готите, но така-че никой не орповерга предложениоето от мен - и за обшщия им език с германците и за сагите, че и имената.

Преподавателя на славянщина и руска хранилка Фритцлер се е занимал комично с баварите като човек на руска "служба", а на комиш му е лафа за езика и речника.

Впрочем едва ли ще се занимаете с тезите на Фьоллер и няколко като него, които наричат тракийските племена... част от германските такива, а книги за това има. Аз също не съм се занимавал с това, зщаото го намирам за несериозно, но като се замисля е по-сериозно от баварския "ви" хумор.
цитирай
10. didanov - как така не държиш за истинност?
07.11.2015 23:11
а тогава какъв ще е смисълът на постинга?
цитирай
11. germantiger - ...
08.11.2015 02:04
За какъв постинг иде реч и къде съм писал, че не държа на истинност?

Постинга ми е за съвсем друго, а с книгата на Фьоллер не се занимавам и не мисля, че е прав - споменавам обаче за такава теза - траките са германска общност племена - нещо което аз не споделям.

Що иде реч до българското занимаване с Бавария от автохтонисти, то обикновено е преповтаряне годин наред и циркулиране на едно и също - кратичките внушения и лъжи на Фритцлер. Очаквах някой да събере някоя друга обща приличаща си дума и някойй-друг приличащ си топоним, но мързела отказа и това на правещите Бавария българска.

Разбира се, българите правещи това не се вълнуват от всички общи германо-баварски имена, всички общи думи, всички общи саги, историята на Бойхайм/Бохемия, племената наблизо, дори елементарната логика, камо ли да спорят с баварски историци или въобще с историци специалисти по Бавария, тук едва ли ще намерят такива.

Всичко до което се докоснат някои български блогъри се превръща в българско, нещо повече то се превръща в тракийско, славянско, световно, атлантско дори.
цитирай
12. elcho - ...до germantider
08.11.2015 17:24
Преди няколко години, гостуващият Управител на Бавария у нас изнесе лекция по повод някакъв техен празник, който празнуват и там и тук едновременно ( незнам защо?),и каза куп глупости за тях и за нас, които ако ги беше чул, нямаше да напишеш предното ти мнение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2931592
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?