Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 20:49 - воят на самолетите, свистенето на бомбите и падането на две империи.
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 1864 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2015 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През есента на 1943 г. София бе бомбардирана на 14 и 24 ноември и на 10 и 20 декември. Самолетите, които се явяваха над София, понякога се устремяваха надолу и, пикирайки, пускаха бомбите под ъгъл. Тогава разрушенията бяха по-големи. Освен това, на самолетите бяха монтирани специални сирени, така че когато самолетът се спускаше надолу. Освен бученето на моторите му, се разпръскваше отгоре до долу вой на хиена. Така че софиянци чуваха отдалече бученето, след това вой на чакали и хиени от пикиращите самолети, след това свистенето на бомбите, преминаващи през въздуха и накрая грохота от експлозиите на бомбите. Беше настанало времето на истинското страшилище и плашилище при всяка една поява на самолети. Главно, това бяха вече американски самолети. Понякога хвърляха позиви, но започнаха да хвърлят разни детски играчки, автоматични писалки и онези, които искаха да ги притежават, взимаха ги и те се възпламеняваха в ръцете им и осакатяваха мнозина. Така.че България бе обявила „символична война”, а получи самолети, които бълваха над небето й огън и жупел. А по земята оставиха разрушения, кръв и смърт.

В един от тези дни, когато аз придружавах Учителя на Витоша, дойдоха още няколко братя и сестри.  Ние  минахме по същия маршрут, изкачихме се над Симеоново, после по склоновете и преминахме по онова било, през което минавахме за Бивака „Ел Шадай” на Витоша. Мнозина от присъствуващите пожелаха да отидем на Бивака. Но кой знае защо, след като излязохме горе Учителя се огледа и каза: „Рекох, тук да спрем”. Огледахме се. На 20-30 метра от нас надолу слизаше пътеката за дола,  а на 100-200 метра бе отсрещния склон на Симеоновата река. Щом Учителя казва, че тука трябва да спрем, значи тука е мястото, където трябва да отседнем.  Насядахме, разположихме се и закусихме.  Някъде по обяд се дочу в далечината бученето на самолетите. После се чу воч на сирените над София. От мястото, където бахме седнали се виждаше Софийското поле. Не след малко, наблюдавахме как се издигаше пушек и дим, който излизаше от разрушените софийски къщи. Бомбардировката бе в разгара си. Ние бяхме втрещени от тази гледка. Не мина много време и по едно време един един от самолетите се от дели от основното ято, отцепи се,  промени посоката си и тръгна към Витоша, като се насочи към Симеоново.  аз чух бръмченето на самолета, който приближаваше. Някои от приятелите също наблюдаваха.  Аз пристъпих към Учителя и съобщих „ Учителю,  един заблудил се самолет идва към нас”. Учителя погледна самолета и каза „Не се е заблудил, той търси нас” и след малко добави „той Мен търси”. Аз изтръпвам, стоя като парализиран. Не мога да мръдна, не мога да продумам. Дори не мога да помръдна глава и да проследя самолета. Учителя гледа пред себе си. Той е невъзмутим, строг и мълчалив.  Самолетът мина над нас. А ние бяхме над храсталаците. Таман рекох, да въздъхна, да се отпусна и да погледна самолета, който правеше вече завой над долината, изведнъж в долината на съседния скат и склон се изсипаха няколко бомби.  Някой брат извика „Учителю самолетът там бомбардира отсрещния скат”. Учителят вдигна поглед и каза:”Не, той искаше да изсипе бомбите върху нас, но въздушното течение измести самолета и измести бомбите встрани. А освен това, на пилота му беше отвлечено вниманието за няколко секунди и така се изсипаха на 100 метра от нас. Небето този път взе предпазни мерки.”

Ние треперихме от страх и ужас, че този самолет целеше нашата група и Учителя. Самолетът направи кръг и се запъти към София за да се приобщи към останалите самолети. После цялото село Симеоново се чудеше, защо, как кому е хрумнало да хвърли тези бомби така нахалост на баира. Думаха си :”По-добре на баира, отколкото върху нашите глави и върху нашите къщи”. Така селяните разрешиха този въпрос с бомбите и самолета. На следващия ден, когато придружавах Учителя, бяха дошли някои приятели специално да изучат и видят цялата тази история с бомбите, които не ни улучиха. Дойде един брат и съобщи, че това не били обикновени бомбени ями, но бомбите така са падали и така са изкопали, че има цяла гробница. „Не яма, а гробница изкопаха, Учителю”. Учителят го оглежда, поглежда другите и казва:”Това е гробницата, която изкопаха бомбите и ш която ще влезнат другите, които изпратиха самолетите и пуснаха бомбите. Вие ще проверите това.”

Ние приятелите, които сме заобиколили Учителя се оглеждаме боязливо и не смеем да гъкнем. Ни дума, ни стон може да се отдели от нас. По обичайния път се върнахме на „Изгрева” и си обещахме един другиму никому да не съобщаваме това.

След седмица настъпи новата 1944 година. А на 10 януари през нощта и през деня бе бомбардирана София. Бяха хвърлени 1784 бомби. Загиват 750 души, а ранени са 710. На следващия ден Учителят напуска :Изгрева” и София с група приятели и заминава за село Мърчаево, където престоява пролетта, лятото и есента на 1944 година.

На 16 март 1944 над София са хвърлени 197 бомби, на 17 март 307, на 29 март 0 70 бомби. На 30 март над София са хвърлени 3000 разрушителни и 30 000 запалителни бомби. На 17 април 0 2500 бомби. През 1944 година са бомбардирани 131 населени места с повече от 43 954 бомби,  са убити 1278 човека и 1381 са ранени. Общо, през време на бомбардировките, са убити 1828 човека и 2372 са ранени. При тях са разрушени над 12 000 сгради. Само за София са разрушени  10 002 жилища, 1684 магазина и склада, 369 работилници, 117 предприятия, 42 фурни, 24 болници, 14 черкви, 288 обществени учреждения и 19 училища.

Така, че войната обявена от България на Англия и САЩ, която бе наречена „символична” от правителството, накрая се преобърна в смъртоносна. Смъртта витаеше над София, изсипваше се от английските и американските самолети и слизаше със свистене на бомбите и грохота на бомбените взривове.

На 5 септември 1944 година СССР обяви война на България и руските войски навлизат в нея. Започва една нова епоха, която Учителят бе предопределил навремето. За това предрешаване и предричане на тези събития от Учителя, ние знаехме от нашите разговори с него, но мълчахме и чакахме да дойдат и да се изпълнят времената на това, което Той бе предрекъл и предопределил чрез Словото Си.

На 9 май 1945 година, след като Русия бе забила червеното знаме над Райхстага, дойде капитулацията на Германия. Настъпи една нова епоха. След войната Британската империя се разпадна. Всички нейни колонии получиха независимост и Англия остана само с онова, което имаше на Британския остров. Една империя се разруши отвътре, макар, че бе една от победителките във войната със Германия. Онези, които изпратиха самолетите и които внушаваха полетите на тези самолети и бомбардировки с цел възмездие срещу България, получиха ответ на заслуженото. Гробницата, която бе изкопана от онези бомби над Симеоново, когато изпратения самолет търсеше да улучи нас и Великия Учител – ш тази гробница бе погребана английската империя. Аз дочаках да се сбъднат думите на Учителя.

Остана да се сбъдне и другото пророчество на Учителя. В тази гробница да се погребе и онази империя, чиито бяха самолетите, чиито бяха бомбите и чиито пилоти изпълняваха заповедите за унищожаване на София. Може би в мое време няма да се сбъдне, но непременно ще се сбъдне в следващите поколения, които ще дойдат след нас. Онези, които се опитаха да посегнат върху живота на Великия Учител, не могат да преминат годините и времената, без да дадат ответ за това. Може би, когато следващите поколения четат това, тази империя вече няма да я има. Всички империи се разрушават отвътре. Това решение на Небето щеше да се реализира и по-бързо и ш мое време, но Съветска Русия направи груба грешка, като посегна  на „Изгрева”, разруши го и на освободеното място построи своя легация и посолство. По този начин тя обсеби и присвои, и разруши „Изгрева”! Разруши мястото, където бе Домът Господен! И затова онези, които трябваше втори да влезнат ш гробницата, която сами изкопаха със своите самолети и бомби, останаха настрана. А в освободеното място трябва да влязат ония, които разрушиха „Изгрева”. По мое време това може и да не стане, но по ваше време напременно ще стане! В Божиите решения няма обратни действия!  

Ще изминат години, десетилетия и векове, но написаното от мен ще е като свидетел на тази епоха и трябва да се знае, защото аз бях живият свидетел, когато се изричаше това пророчество за съдбините на света от Всемировия Учител.

Забележка от редактора: Съветската империя на болшевишка Русия се саморазруши след 1990 година, 45 след Втората световна война и чест години след смъртта на автора – Галилей Величков.
Гласувай:
4
01. germantiger - ...
13.08.2015 13:59
Грешка или за мен глупост, но за поселдователите на Учителя (Бога ми с главна буква?!) пророчества.

Глупости, зщаото Англия не е останала с това на островите, зщаото колониалната система не се разпадна от добро или зщаото заслуъжено това уязви някому!

Напротив - след колониалната система запада намери други начини и то по-ефективни, по-щадящи и икономични за него откъм армия, реусрси и ПР да владее онова що е вън от него.

Англия не загуби от падането на колониите, тя много повече спечели.

Света се управлява от сила, пари, власт и ум стоящ зад тях, човек от страсти, интереси, страхове, пороци и евентуално идеали, останалото е бош лаф.

...

Това разбира се, е моята гледна точка (и впрочем реалността), твоята и на учителя (не с главна буква за мен) може и имаш право да е друга и различна. Поздрави!

Описанието и случая (ако са истинни) беше интересно!
цитирай
2. didanov - сори за късното включване
17.08.2015 16:17
тезата за причината за разпадането на Британската импреия е интересна, също и за разпадането на СССР., а съм убеден,че ние самите можем да преживеем и разпадът на САЩ. НО това не е всичката информация - според тях Германия раделят на две именно заради Берлинския конгрес, който разделя България на две части, но за това ще пиша по-късно.
Прав си, че света се управлява от сила, пари, власт и ум....но това е материалния свят, който познаваш. Над него властва обяче другият Невидимият, Духовният свят също се управлява от една Сила - от която всички други черпят ум, знание и сила. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2322002
Постинги: 1136
Коментари: 3354
Гласове: 5788
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?