Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2021 14:08 - Борисов: Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2021 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         

Борисов: Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма Борисов: Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма Борисов: Не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение 

 

 

„Преди малко завършихме Изпълнителната комисия. Разгледахме актуалната ситуация в страната. Тя може да се определи с две думи – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният е обявяван за луд. Слушах и интервютата на Слави Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година правиха. Въпросът е как ще го направят и дано го направят. Отговорността е изцяло тяхна“, каза на брифинг днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изчакахме вчерашния ден, за да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо. Не че сме очаквали, но все пак щеше да е някакъв вид знак. Нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш едва с 0,5% и то в чужбина повече гласове, а в България си загубил изборите, за втори път народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани“, заяви Борисов.

Борисов: ГЕРБ ще влезе и ще гласува против проектокабинета

„Слушах внимателно и служебния премиер Янев, който каза, че за два месеца оставя държавата в стабилно състояние. Естествено, че е в стабилно, защото ние я оставихме в много стабилно състояние. През тези два месеца не е направено нищо друго, освен това, което сме направили ние. Трябваше един План за възстановяване да мине в парламента, но нито една група не го одобри. Другите държави вече ще отидат за вторите траншове, а ние още нямаме план. За ваксинация няма и да говоря, защото излиза, че само ние искаме да плашим хората. Просто ние сме с опит и знаем какво е да се препълнят болниците“, посочи Борисов.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия, която партиите без ГЕРБ и СДС налагаха, че след резултатите от тези избори може да бъде създадено правителство без нас. Искаме да сме на много ръце разстояние от всичко, което се случва в момента. Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват отново да отидем на избори и че демокрацията било скъпо нещо. Демокрацията е голяма отговорност и може да се упражнява от свободни хора, които мислят. Затова ЕС е най-хубавото място за живеене. Да ги вземем там хората. Преценили са, че машинният вот се манипулира. Постигнахме рекордно ниска избирателна активност благодарение на това. Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма и кръстникът е Румен Радев", смята Борисов.

Слави: Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има

„Слушайки интервюто на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение, отивайки да подкрепя правителство, за което няма никакви политики“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

„Няма да подкрепим правителство на „Има такъв народ“, защото не сме получили нито покана, нито писмо, а няма нищо по-лошо от непоискано добро да направиш“, категоричен е Борисов.

„Това е нашето решение. Дано намерят воля. Пожелавам им успех. По-добре е да има правителство. От друга страна, за да бъде разобличен докрай разделителят на нацията, сеещият омраза и буквално разбил системните партии, не забравяйте и това, което Радев прави в БСП и къде ли още не, едно служебно правителство ще е много полезно да продължи да управлява още няколко месеца, но точно това ще е пагубно за държавата. Каквото си избере народът, това е. Аз искам едно малко кътче, където да са ГЕРБ и СДС, да има здрави и разумни сили, които като дойде катастрофата, да има знаещи и можещи грамотни хора, които могат да пишат грамотно и са чели буквара на български“.

„За актуализацията на бюджета - не може един мошеник, според сътрудниците му, да внася актуализация на бюджета, за която никой не носи отговорност. Аз искам не с 50 или 100, а със 300 лв. да вдигнем пенсиите, не три пъти преподавателските заплати, а 5 пъти да ги вдигнем. Това отговорно поведение ли е на тези политически сили? Те седнали ли са да видят, че приходите са от взети пари от АМ „Хемус“ и това, че данъците се платиха на 30 юни, а не на 30 март, тези въпроси зададоха ли се на тези министри? Затова казвам на тези, които искат да ги подкрепят, ние по време на нашето управление сами сме си правили бюджета, така че да има и за първа линия, и за полицаи, и за медици, и за пенсионери. Една година правих това, една година беше ковидът. След като поемаш отговорност, излизаш и казваш, че държавата е в стабилно състояние благодарение на теб, да си осигурил парите до края на годината. Ние сме опозиция, не зависи нищо от нас, всички искат да ни изчегъртат и всички казват, че могат без нас“, добави Борисов.

„Изпълнителната комисия реши, че партия ГЕРБ и СДС трябва да са максимално отдалечени от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш преимущество с 0,5 % и да не отчетеш другите, които имат пак толкова и да се обръщаш към четвъртата, петата, шестата партия да те подкрепя и да им даваш възможността да се държат като победители. Уважаемият Христо Иванов го чух да казва, че те свалили ГЕРБ. Вие тотално сте се объркали – ние си изпълнихме целия мандат, отидохме на избори и победихме. Ние самите искаме да сме опозиция, защото в една демокрация трябва да има здрава опозиция и здрави управляващи. Така че ние като изпълнителна комисия възлагаме на нашите депутати да влязат в залата и да гласуват против правителството, защото всяка друга наша формула на добронамереност или на отговорност би означавала да ни свързват с някои кукловоди, сценаристи или каквото и да било там друго. Ние това не го желаем, не го искаме, не сме от тях“, подчерта Борисов.

„Тези, които си сътворяваха Росенец, тези, които си правиха всичките тези размени на гласове, дай ми пет хиляди гласа, дай ми тука две хиляди гласа – ДПС и „Има такъв народ“ да продължават да си го правят. Доказано ДПС преля на „Има такъв народ“ гласове, за да са близо до нас, но не можаха да изчислят точно и в България загубиха“, обяви Борисов.

„В парламента по никакъв начин нашите депутати не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии. Нещо повече, всички казват да отиваме на избори. Аз не знам при положение, че липсват парите в бюджета, няма бюджет, няма как едно служебно компрометирано правителство и то именно финансовия му министър, да ти внася бюджет, който ние партиите да приемаме, без да носи политическа отговорност. Тотално компрометирано правителство. Да, изборът е между две лоши неща, но поне за едното са гласували хората. И ние се съобразяваме с избора на тези, които си харесват Слави, харесват БСП, „Демократична България“, ДПС, другите вече им забравих как се казват, тъй като се прекръщават непрекъснато“.

„Считам, че те ще отидат на варианта да оставят Румен Радев да безчинства до президентските избори, докато ги вземе“, каза Борисов.

„Не съставят ли правителство в този мандат, няма шанс да има друго. Корнелия Нинова да я гонят от партията по Бузлуджа, да ѝ искат оставката, тя да направи правителство с 30 депутата е несериозно. Всичко е в ръцете на Слави Трифонов“, заяви Борисов. „Човекът на деня, който носи цялата отговорност за това, което се случва, е Станислав Трифонов. И всяко едно решение трябва да има подкрепата на Трифонов. Оттук нататък следва една много сложна парламентарна игра“.

 

  •  



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12283102
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930