Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 23:05 - Технологията Silver Nano на Samsung.
Автор: didanov Категория: Технологии   
Прочетен: 2063 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2014 23:08


Технологията Silver Nano на Samsung

image
С използването на среброто производителите на перални машини нанесоха съкрушителен удар на бактериите, носители на болести. Още в древността хората са били запознати с лечебните свойства на среброто. В Древен Египет например върху раните са поставяли сребърни плочки, което е помагало за бързото им заздравяване. По време на военните си походи персите са съхранявали водата в сребърни съдове и това ги е предпазвало от инфекции и други заболявания. До XX век препаратите със съдържание на сребро успешно са лекували гнойни рани, изгаряния, дори коремен тиф и туберкулоза.

С появата на антибиотиците среброто в медицината минава на втори план. Стана ясно обаче, че антибиотиците имат своите недостатъци – въздействат негативно върху микрофлората на червата, а е възможно да се появи и устойчивост на микробите към тях. Ето защо лекарите и фармацевтите отново насочиха вниманието си към незаслужено пренебрегвания метал.

Днес среброто отново идва в помощ на хората, този път обаче не под формата на огромни сребърни купи и чаши, а а микроскопични, „нано“ ниво. Сребърните наночастици могат да се борят на равни нива с микроскопичните живи същества, каквито са вирусите и бактериите.

imageДве южнокорейски компании, Samsung през август 2004 и LG през ноември 2004 година, представиха своите перални машини, използващи „сребърните“ технологии. Лабораториите на южнокорейската компания LG Electronics разработи технологията Ag Nano за пералните машини, която е предназначена да облекчи домакинската работа и да направи дрехите не само чисти, но и безопасни за здравето. Още на етапа на производство на пералните машини барабанът се покрива с малки частици от сребро.

imageСребърните наночастици имат антибактериално действие и стерилизират бельото по време на прането и изплакването. Чрез директен контакт с йоните на среброто, бактериите във водата се унищожават. Технологията Ag Nano се използва в пералните машини WD-10121ND и WD-12121ND с размери 44 и 54 см, който могат да бъдат зареждани до 5 и 7 кг.

Новите модели перални машини на Samsung от серията EcoSilver използват оригиналната технология Silver Nano. Тя също съчетава антибактериалните свойства на чистото сребро и съвременните технологии, но принципът й е друг. Електрическият ток преминава през електродите и образува положително зареди йони на среброто Ag+. След това чешмяната вода влиза в пералната машина, а заедно с нея и йоните Ag+. При процеса на изпиране и изплакване се използва вода с йоните Ag+, а след това използваната система дезинфектира прането. Йоните на среброто не позволяват на бактериите да останат по чистите дрехи и възпрепятстват разпространението им в барабана на пералнята.

imageКогато натиснете бутона „Ag+“, ще активирате технологията Silver Nano. Използването на този режим означава, че в процеса на изпиране и изплакване на дрехите ще бъдат използвани около 400 милиона йони Ag+, които ще проникнат дълбоко в тъканите и ще осигурят ефективна стерилизация. Дори много деликатните тъкани, които не могат да се перат при високи температури, могат да бъдат дезинфектирани по този начин. Технологията е идеална и за бебешките дрехи, тъй като убива бактериите и се грижи безупречно за здравето и хигиената на децата.

Технологията Silver Nano намалява консумацията на електроенергия, защото при нея не е необходимо използването на висока температура на водата. Специално внимание заслужават пералните от серията EcoSilver ― H1245A. Става въпрос за една наистина уникална перална машина – както според дизайна, така и според техническите й качества. Въпреки ергономичния си дизайн, пералнята е проектирана за 10 килограма пране. Тя е безшумна и има амортисьори, които потискат вибрациите при центрофугиране. Гарантира надеждност и трайност.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=c4Pr6EcKTe8

http://nanomaterials2010.com/




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2925126
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5874
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?