Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2015 13:50 - Изварино, Иловайск, Донецк, Дебальцево: смъртоносните котли на президента Петро Порошенко
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 2531 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 21.02.2015 00:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес командирът на батальона „Динбас“ Семьон Семенченко заяви, че след поредното поражение на украинската войска при Дебалцево, със единомисленици ще инициира смяната на Генералния щаб на армията. Освен това Семченко обяви създаването на нова стуктура, която ще помага на батальоните да обменят взаимно разузнавателна информация и да разработват заедно военни операции. Той публикува следното обръщение във фейсбук към президента Порошенко „ Вас Ви лъжат за броя на загиналите войници. Вас ви лъжат за броя на ранените, Вас ви лъжат за истинското ниво на координация и управление на армията, Вас ви лъжат, разказвайки за контрола върху неконтролирани населени места. Вас ви лъжат, когато говорят, че измилените батальони контролират част от пътища, на които „няма никой“, че информациите за обръжени части е измислица!

„Ние показахме, че няма никаква обсада, че нашите войски са способни да провеждат операции и да наопуснат Дебалцево“ – заяви вчера Порошенко.

„Дебалцево е под наш контрол, няма никаква обсада, нашите части и подразделения напуснаха организирано и планово. Напуснха със всичко – с военната техника – танкове, воени машини, пехота, самоходни артилерийски установки, автомобилна техника“ – каза президента в своето телевизионно обръщение. И добави : „Мога да кажа, че независимо от тежкият артилерийски обстрел, обстрел от системите за залпов огън, ние разполагами с данни, че на повече от 2000 войници се падат само 30 ранени“

Днес главата на ДНР Захарченко, обяви , че загубите , на украинските сили само при Дебалцево се равняват на повече от 3000 войници. За това, че загубите  не възлизат само на 30 ранини свидетелстват самите войници успели да се измъкнат от обсадата „ Повече от половината рота остана там“ --съобщи украински войник.

Важно е да се отбележи, че хронологията на военните операции в източна Украйна е изпълнена с редовни големи поражения на украинската армия. И те започнаха само 4 дни след като Порошенко бе избран за президент.

Вертолетът на генарал Кулчицки и Ил-76

Първата голяма военна загуба на Киев стана сваленият от опълченците при Славянск на 29 май миналата година вертолет. На бода му се намираха 14 военослужещи от вътрешни войски, в това число и генерал-майор Сергей Кулчицки. На 20 юни президентът Порошенко награди посмъртно генерала със сванието Герой на Украйна и връчи звездата на вдовицата му. Това се случи само една седмица, след като украинската армия загуби транспортен самолет Ил-76 на борда на който се намираха 40 военни от 25-ти въздушнодесантна бригада и 9 члена екипаж от 25-та бригада на военно-транспортната авиация.  Всичките на самолета са загинали. Той е бил свален от опълченски зенитно ракетни комплекс ПЗРК при опит за кацане.

Украинската главна прокуратура обвини тогава за тази загуба генералите от Министерството на отбраната. „Както впоследствие се изясни, военните длъжностни лица от въоръжените украински сили и оперативния щаб за управление на контратерористичната операция са игнорирали наличната информация за активизация на терористичните групировки в близост до Луганското летище, а също и информациите са наличието у тях на преносими зенитно ракетни комплекси ПЗРК и не са предприели никакви мерки за осигуряване на безопасното кацане на самолета в района на провеждане на антитерористичната опреция“ – заявиха тогава от главната укр. прокуратура.

В деня на падането на Ил-76 президентът Порошенко направи обръщение към нацията . Помним редовното „ние ще направим всичко възможно, за да намерим виновните за гибелта на войниците. Вие трябва да знаете, че днес украинската армия настъпи в контроофанзива. Само в течение на последните 4 дни в рамките на спецоперация бе установен мира и законния ред е Мариупол, бе взета под контрол 248 км от държавната граница.“

После стана известно, че в резултат на това мълниеносно придвижване към границата една 5 хилядна групировка украински войски се оказа обкръжена под т.н. южен котел при Изварино.

Южен котел

На 17 юли украинското списание „Кореспондент“ съобщи, че за няколко дни при Изварино са загинали повече от 200 военослужещи на 72-ра механизирана бригада от Бяла Церква. Журналисти дори потвърдиха информацията, че „под обкръжение се намира не само 72-ра, но и 79-ра въздушна и 24-та механизирана бригада на Министерството на отбраната“. При това министърът на отбраната Аваков заяви, че няма никакво обкръжение.

На 19 юли в YouTube се появи видео на рабитата при Краснодар артилерийска батарея

 

на 25 юли украинските медии съобщиха, че украинските военни от 72-ра мотострелкова бригада, която се намира в обкръжение при Свредловск Луганска област, молят за помощ – т.к. са свършили продуктите и боеприпасите. За тежко ранените украински войници бе договорено да бъдат транспортирани в Русия – в болница в Ростовска област. В това същото време според информация на министерството на отбраната се съобщава , че обкръжената 72-ра бригада при Изварино престанала на съществува – част от войниците се разбягали, част са прехвърлени към 24-та и 79-та бригада „практически всичката военна техника  на бригадата е унищожена или повредена“ – се казва в съобщението.

На следващият ден Порошенко заяви, че е  изпратена помощ на обкръжената бригада. „В 19.00 72-ра механизирана и 79- въздушна бригади получиха храна и боеприпаси“ – написа украинският президент в Twitter.

На 28 юли повече от 40 военни от 51-ви механизиран гвардейски корпус преминаха на руска територия поради пълната липса на храна, вода и боеприпаси. Както впоследстие се изясни, че танкистите дълго време с енамирали под обстрел от установки тип „Град“ , както и миномети на опълченците от ЛНР.  Украинските войници са свършили запасите от  храна и боеприпаси, техниката е била унищожена. За да не попаднат в плен, те били принудени да преминат руската граница при Извардино. Тази информация беше потвърдена по-късно.

Горе-долу по същото време командването на 79-та Николаевска отделна въздушна бригада на високомобилните украински десантни войски заяви за дезертирането на 54 войници.

Денят на унищожението на Южният котел се смята 9-ти август 2014г. „3427 военнослужещи според нашите отчети се смятам са изчезнали без следа, но по всяка вероятност са загинали. Практически няма надежда за оцелели от попадналите под обкръжение военнослужещи от 72-ра, 24-та и 51-ва механизирани, а също и 79 въздушна бригади и 3-ти полк на спецназ ГУР (главното разузнавателно управление на Ген. Щаб). За последните две седмици от обкръжението са излезли само 4 групи от 7 до 18 войници.“ – съобщи  агенция РИА според източник  от украинското министерство на отбраната.

„С днешна дата (9 август), от 72-ри механизиран корпус са останали 467 човека, от 24-та отделна механизирана бригада – 473, 51-ва механизирана бригада (136 човека) фактически престана да съществува. 76-та въздушна бригада понесе най-много загуби  - живи се върнаха само 369. От 3 полка на спезназ разузнаване остана само един“ – писа тогава РИА. При това беше обявено, че всичката щатна техника, артилерийско и стрелково въоръжение, споед военните излезли от обкръжението,  са останали на мястото военните действия. „Голяма част от изоставената техника, бе в изправно състояние“ – констатира агенцията.

https://www.youtube.com

 

Иловайски котел

На 10-ти август, на следващият ден след унищожението на Южния котел, украинските батальони „Азов“ и „Донбасс“ започнаха атаката на Ивайловск.  На 20-ти август, на сайта на Нациноалната гвардия на Украйна съобщи, че градът се намира под контрола на украинските сили. В интернет се появи дори снимка на жълто-синия флаг, забит на общината в Иловайск. Но явно украинските сили бяха избързали. На 21-ри август опълчението заяви за пълното освобождаване на града „ В краят на деня Иловайск бе напълно освободен от украинската армия и се намира под контрола на опълченците. Подразделението Моторола все много военни трофеи“ – съобщи пресцентъра на ДНР.

Боевете в Иловайск и околностите продължиха до 26-ти август. В резултат на това в обкръжение попаднаха 5 батальона на Нац. Гвардия и армейски подразделения. В края на август опълченците разрешиха на украинските сили да се изтеглят от обкръжението, но без оръжие и военна техника. Въпреки това някои от подразделенията се опитаха да повредят своята техника или да се промъкнат през обкръжението с оръжие. За опълченците не остана друг изход освен да унищожат нарушилите условията за отстъпление украински сили.

Раненият при Иловайск командир на батальона „Донбасс“ Семён Семенченко написа по-късно  в своя Facebook, че при Иловайск са загинали повече от 1000 души. Самият батальон загубил 45 бойци, 87 са ранени и 15 взети в плен.

Летището в Донецк

„Благодарение на високият професионализъм на украинските „киборги“ на летището в Донецк, както и на много добрата организация на военното ръководство, навременното яклюяване на резевистите ни посволи вчера да направим невъзможното“ – тези думи произнесе президентът Порошенко на 16 янураи 2015г. по време на среща с ръководителите на Върховната Рада, говорейки за постиженията на украинската армия.  Въпреки това изкаване украинските военни признаха на 22 януари, че са загубили контрола върху донецкото летище. За това съобщи официалният представител на украинския Ген. щаб. Владислав Селезнёв.

„Вчера беше взето решение да изоставим летището поради прегрупиране на нови позиции“ – заяви той и добави, че за последното денонощие в боевете за летището са загинали 10 войника и 16 са ранени.

Според други източници, с последният ден на битката за летището са загинали няколко дестки украински войници. „В сряда сутринта разрушиха новия терминал – под останките останаха около 60 от нашите момчета. Много станаха – вече 200. Други 14 успяха да се укрепят на диспечерската кула“ – написа на 22 януари украинският вестник „Вести“ .

Битката за летището продължи 242 дни – от 26 май 2014. Официални данни за загубите все още няма. Но представителят на ДНР Басурин заяви, че при Донецкото летище опълченците са броили убитите украински войници буквално по намерените глави. В резултат се установило, че общите загуби на украинската армия наброяват 597 души убити, повече от 1500 ранени.

Не пиша това от някакво злорадство за пораженията на украинската армия. Напротив, мъчно ми е , че в този изкуствено създаден конфликт загиват хиляди невинни хора. Това братоубийство трябва да спре! Смятам, че майките и близките на загиналите войници, имат право да знаят, какво се е случило с техните синове, имат право да ги проводят към последният им път и да ги погребат по човешки. Всичко друго си е чиста пропаганда!

 

 русия сегодня




Гласувай:
7



1. 1997 - Радвайте се
20.02.2015 14:04
Радвайте се врагове на славянството, поклонници на Империята на злото. За Украйна времето е разделно, дано се възстановят с повече разум. Скърбя за жертвите. Скърбя за наивниците, които първо палеха гуми, а после война. Първо хвърляха неугодните в кофите за боклук, а после страната си на бунището.
цитирай
2. freeoldmen - Ужасни разгроми, прикрити от "нашите" медии...
20.02.2015 16:07
Братя се избиват за кефа на могъщи чужденци.

Направи ми впечатление, как ранени украински войници
са приети за лечение в Русия.
Отново нито дума в медиите, тогава бяха заети да градят имидж на Русия
като суперзлият герой...
цитирай
3. danailvdimitrov - Богъ да прости погиналите деца!
20.02.2015 20:17
Киевската хунта хвърля млади момчета в огъня- това е любимото "всесъжение" на юдео-изродите от Киев.

А разпъването на малкото дете на кръст в Славянск е дело на сатанинските наци-гвардейци наемници.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2909279
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?