Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2015 20:20 - Нищо съществено няма да решат на Минск 2
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 1411 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2015 01:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нищо съществено няма да решат на Минск 2

Инициирайки уж съгласие за диалог Меркел и Оланд се опитват да спечелят повече време за Обама да узакони вече отдавна присъствието на американски и натовски войски и техника в Украйна. Не вярвайте на сладките приказки на европейските лидери и фалшивите надежди на медиите, а съберете следните факти и слухове в едно:

1       1.Украйна настоява за временно прекратяване на огъня, като същевременно украинските войски използват активно цялата си тежка артилерия бомбандирайки ожесточено опълченците.

Още преди месец писах, че на временно затворените летища в Днипропетровск, Запорожие и Харков транспортират натовски оръжия и техника – тази седмица опълченците успяха да докажат това, намирайки цял склад със старо натовско оръжие при отвоюването на Донецкото летище, както и намерени останки от снаряди от 155мм оръдие на въоръжение в Нато, от удари по населени места. Сред украинските военни тръгнаха слухове, че на украинската армия свършват запасите от снаряди с руски произход.

2.       2.Докато Путин Меркел и Оланд си играят на "тука има тука няма", Обама активно приема закон след закон позволяващ снабдяването на Украйна с тежка военна техника, закон с който Украйна се задължава да приватизира (тоест да разпродаде за жълти пари) целия си енергиен сектор (60% от металургията, 90 % от машиностроенето. В частност Радата прие закон, който разрешава на правителството да предостави цялата национална газопреносна мрежа на инвеститори от САЩ и ЕС. Постоянно вървят слухове, че германски фирми чрез посредници и с чадъра на Киев изкупуват ударно украинска земя на безценица. В декември Конгресът одобри резолюция която одобрява войната с Русия.


3.       3.Западните медии се притесняват, че Путин подарил при посещението си в Египет автомат Калашников, а за бомбандираният химически завод преди два дена в Донецк нито дума (камо ли за загиналите през последните две седмици стотици мирни граждани(само 45 за вчера)

4.       4.Президентът Порошенко назначи за свой главен съветник бившият грузинки президент  Саакашвили (това е повече от ясно, какви намерения има той)

5.       5.Американски инструктури ще обучават украински военнослужещи (това те вече го правят поне от месец и то предимно в Полша). Никой не си задава въпросът защо? Ами за да могат да боравят с идващата американска военна техника. А познайте от три пъти къде ще изпробват тази нова техника и върху кого.

6.       6.Порошенко е готов да въведе военно положение в цяла Украйна (не си и мисли да спре дотук)

7.   7   7.Готвят се нови санкции срещу Русия както от САЩ, така и от Германия и ЕС

8.       8.Украйна прекъсна временно дипломатическите си отношения с Руската Федерация (тоест няма намерение да постига нещо по дипломатически път)

9.       9.САЩ са готови да предоставят 1 млрд. долара военна помощ на Украйна – забележете военна помощ, а не за закърпване на бюджета.

10.   10.Великобритания си запазва правото да въоръжи Украйна – хубаво е да се наблюдават реакциите на англичаните – те винаги са се напасвали правилно според ситуацията и в случая, ще поискат и те парче от баницата наречена Украйна.

Какво можем да заключим – на срещата в Минск 2, е твърде вероятно, да не донесе нищо съществено за проблема в Украйна – по-скоро това е печелене на време от страна ЕС, САЩ и Украйна, за следващата стъпка във войната – прякото въвличане на РФ в нея. А за нас масите, наистина загрижени за това да няма повече войни, насилие и кръв, се играе голяма театрална постановка, в която желанието за мир и  разбирателство са като лесно изтриващ се грим пред възможността да се ограби лесно и бързо още една богата страна. Сигурен съм, че мирните условия на Меркел и Оланд ще бъдат така неизпълними, че Путин няма как да се съгласи с тях – това всъщност е и целта, по този начин европейските лидери излизат с „чиста съвест“ от преговорите, а вината за провалът им ше бъде хвърлена на Москва. Подхвърлената информация за въвеждането хуманитарни войски с руско участие, не вярвам да се осъществи, защото ще разобличи престъпните намерения на Порошенко относно Източна Украйна или най-малко няма да се позлволи на украинската армия да реши със сила проблема. Дори и да се подпишат някакви договорености и резолюции, твърде вероятно е да останат само на хартия, както първите договорености в Минск.

За да се реши проблема липсва едно важно лице имащо пряко отношение с конфликта (вече не го и отрича) а това е Обама. Но доколкото се вижда от действията и изказванията му това е последното нещо, което той иска.

 




Гласувай:
2



1. 1997 - Дискусия на посредниците не носи резултат
11.02.2015 21:00
Преговорите следва да са Украйна- ДНР, ЛНР, а за гаранция е нужно договорености да има между РФ и САЩ. Офъкания ЕС ли раздаваше кифлички на Майданата му?
цитирай
2. didanov - има вариант
11.02.2015 21:53
уплашени от натискът на вътрешните си опозиции Меркел и Оланд, да са решили да спасяват кожите отказвайки се от директна намеса в Украйна и поне външно да се разграничат от агресивната политика на САЩ. Шансовете за Оланд да спечели следващите президентски избори намаляват с всеки ден, особено след активизирането на Саркози на обществената сцена (при демонстративното шествие в Париж, той най-нахално се вмъкна в първата редица на хванатите за ръце ЕС лидери. Меркел след историята с посдлушването от американските служби и явното й лобиране за Трансатлантическия съюз се компрометира доста в очите на германците. За двамата това може да е последен шанс да постигнат нещо позитивно в очите на нациите си на срещата в Минск. Тук важна роля ще играят според мен платените медии - досега се справят успешно с очернянето на Путин, колко му е да сложат маслинови клонки на Меркел и Оланд.
цитирай
3. didanov - точка 11
11.02.2015 21:55
вчера дезертира генерал от украинското външно разузнаване - това да ви говори нещо?
цитирай
4. didanov - точка 12
11.02.2015 22:24
В ДНР обявяват също мобилизация до 100 000 войници, и те не се лъжат и знаят какво ги очаква.
цитирай
5. didanov - 25% от личния състав (около 2,200 души) на украинската армия,
11.02.2015 23:37
която бе обкръжена в Дебалцево се е състоял от военнослужещи от държави-членки на НАТО и чуждестранни наемници Именно това е причината за беспрецедентната диплиматическа активност на западните лидери в последните дни, пише The Strategic Culture Foundation. Първо Джон Кери пристигна в Киев, предлагайки летална военна помощ на Петро Порошенко, знаейки, че ако падне Дебалцево сепаратистите ще консолидират контрола си върху Източна Украйна и ще обтегнат западния фронт на бойните действия още по-застрашително – по направление Днепропетровск. debaltsevoТози пореден провал на украинската армия е причината, поради която западните лидери занервничиха и започнаха дипломатическите совалки. Затова и Киев прие набързо в град Дебалцево да се отворят два хуманитарни коридора, по който мирното население да бъде евакуирано. Вместо да помагат на мирното население да се евакуира обаче Киев беше ангажиран с извозването в Дебалцево на боеприпаси и военнослужещи на украинската армия и НАТО.се по-напредващите на запад сепаратисти и скандалът, който ще избухне, ако бъде разкрит броя на военнослужещите на НАТО и чуждите наемници, биещи се срещу тях, принудиха френския президент Франсоа Оланд и немския канцлер Ангела Меркел да посетят Киев в деня, в който на визита беше американския държавен секретар Джон Кери, а на другия ден да кацнат в Москва и да предложат на Владимир Путин ново мирно споразумение за приключване на войната в Украйна. Те предложиха на самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики да бъде предоставена по-широка автономия в рамките на украинската държава, а сепаратистите да запазят териториите, които се намират под техен контрол до момента.За нещастие немския и френския лидер не можаха да се договорят с руския президент. Те просто нямаха достатъчно време. Още на 7 Февруари по заповед на Джо Байдън ВСУ спешно предприеха ново контранастъпление с една единствена цел – да отблокират жп.прелеза, лежат на Дебалцево и заклещените бойци на НАТО в градът.
цитирай
6. didanov - по последни данни конференцията в Минск може да е директно свързана
12.02.2015 01:42
с разкритията на заловеният американски агент (виж подробно следв. постинг), според който се доказва директната намеса на Държ. Деп. и ЦРУ в Украйна, и по-точно обучаването на снайперистите, масовите убийства и зверства в Славянск, заплащането на наемниците на Коломойски с фалшиви долари, избирането на укр. правителство....тоест цяла кофа с л...а, която Меркел и Оланд не искат вече да ядат. Остава варианта да приложат английският план и да разделят Украйна на две враждуващи държави първоначално чрез хуманитарен коридор от руски и европейски войски. Да живее демокрацията и свободата...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2907964
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?