Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 00:02 - Защо мълчите госпожо Меркел?
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 29.12.2014 00:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Kой основа Ал Кайда – САЩ,  в Афганистан при борбата срещу Съветския съюз. И не е нужно да ме убеждава човек, че това което стана тогава, няма нищо общо със случващото се днес.  Ще ви кажа къде е проблемът - проблемът е че тайните служби и днешното правителство винаги се смятат за по-умни и не знам какво ще се получи от всичко това накрая. Между другото тайните служби на Израел сами създадоха Хамас, като алтернативна организация за освобожедението на Палестина, и трябва да признаем това беше много успешно решение. Същото се получи и с Ал Кайда. Вие трябва да прекратите всякакви подобни игри по целия свят, преди да е станало късно.

А сега искам да кажа нещо друго, госпожo Меркел. Вие не направихте нито едно изявление по повод издевателствата на ЦРУ върху затворниците. Защо нищо не казахте? Това е един страшен доклад, ужасяващо е, какво могат едни хора да причинят на други. А вие не казахте нищичко за това. Пак си играете на "ни лук ял ни лук мирисал". Интересно, какво бихте казали, ако бяха публикували един такъв доклад в Русия? Какво бихте казали, ако такъв доклад беше публикуван в някоя африканска страна? Вие веднага щяхте да скочите и да призовете към санкции и към всичко възможно. А за САЩ мълчите.  Престанете да мълчите, ние сме длъжни винаги да се протипоставяме на такива опити, на Америка също. Освен това Америка сама подписа конвенцията против мъченията на затворници , но не счита за нужно  самата да я спазва. Ще Ви кажа ясно – за Америка няма да има никакви юридически последствия от това. Надявам се че главният прокурор у нас ще проведе необходимото разследване, и после ще ни предостави резултатите.

Същото стана и със скандалът с подслушването. Америка следи всички нас, провеждат икономически шпионаж , а Вие какво предприехте? Нищо, нищо! Ще ви кажа, че такова мълчание по отношение на САЩ няма дълго да се търпи, и безпокои все повече хора в Германия.

А сега по повод договорът  за свободна търговия между САЩ. Канада и ЕС. Вие така силно ги защитавате тези договори госпожо Меркел.  Но обяснихте ли на хората, какво означава, когато  стъпи в сила забраната за възпрепятстването на  инвестиците? Забраната за увеличаване на данъците на американските концерни, и въобще за възможността за оказване на влияние на техните действия.  Вие правите политиката невъзможна.  Не забравяйте да обясните и на нашите предприемачи, че в Америка не са и чували за това, че преди да се започне производството на дадена храна, тя трябва да бъде проверено, не е ли опасна тя за здравето на потребителите й.  Те знаят само, че може да се наложи след това да платят обещетение, ако се окаже, че произведените от тях продукти са вредни за здравето.  И в резултат на това се получава, че техните продукти се появяват 8 години по-рано на пазара в сравнение с тези на нашите производители. И най-страшното е, че според договорките, частните съдилища в Америка, ще могат да отменят решенията на нашите съдилища, на тези във Франция, и в другите страни, нарушавайки законовият ред въобще. И това е абсолютно неправилен път.  Ако считате, че това го е имало преди, то не си струва да правим същата грешка, уважаеми господа от Европарламента, наистина не си струва. За това казвам, че това е недопустимо!

А сега ще говоря за хората, които споменах, за хората които протестират на улицата, които са все по-малко сигурни за утрешния ден.  И това не е всичко.  Хората се чувстват несигурни за работното си място, за това дали утре ще могат да печелят повече,  и коко дълго ще могат да си платят тока. И тази неувереност и тези абстрактни страхове, ни кара да обсъждаме този въпрос. Аз ви казвам – времето за действие настана.

И още нещо госпожо Меркел, не мога да разбера – Вие се държахте в началото на противоречията в Украйна, можем да кажем благоразумно, а сега Вие сте тази, която изостря този конфликт. Защо? Нима наистина вярвате Вие и вашата партия и коалиционни партньори, че мирът и безопаснотта в Европа са възможни без Русия и против Русия? Това е наивна представа! Какво искате да постигнете с това?

Ще ви кажа, какво е голямото преимущество на ЕС. Най-голямото преимущество на ЕС, че държавите, политиките и икономиките са толкова тясно свързани една с друга, че войната между тях е невъзможна. За това е важно да поддържаме добри  отношения с Русия, за да може да неутрализираме за винаги всякакви евентуални военни конфликти между Европа и Русия, както и да можем да оказваме влияние върху развитието на Русия. За това смятам че пътят на санкците срещу Русия, е напълно грешен.

Много други хора са на мнение, че ЕС не е бил никога толкова застрашен както е сега. Основа на ЕС са отношенията между Германия и Франция. Аз бях преди дни във Франция. Никога преди не съм чувствал такова силно недоволство към Германия и нейното правителство. Френската социалистическата партия според запитванията е почти към края си, и от там ми казаха, че „Вие  ни така орязахте така  социално, че вярваме че канцлерът ви и правителството Ви иска да премахне социалната държава.“ Това обаче няма да стане, тъй като петата френска ребулика е един от основателите на социалната държава, и не е наша работа, да ги притискаме да я разрушават, дори напротив.

Да вземем например южна Европа : Безрабоотицата в тези страни между младите е между 50 и 60 %, какво ще стане от тези млади хора? Какво мислите ми разкават те, когато ги питам за Европа? Мога да си представя накъде ще ни доведе всичко това. Не виждате ли, че ние трябва подходим по един съвсем различен начин? От историческа и мирнополитическа гледна точка, не бива, не трябва да си позволим да унищожаваме ЕС. Поне това дължим на народа ни.

 Dr. Gregor Gysi, германски депутат





Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2908876
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?