Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2014 01:19 - Имало едно време КТБ...или кой запали фитила? 2 част
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2014 19:34



Имало едно време КТБ


.....Та така планът за всеобхватна банкова криза се провали...и ЕС гарантира помощ от няколко милиарда май...Господин Василев официално беше на посещение във Виена, което  продължваше съмнително дълго..макар, че той тръбеше наляво надясно, че ако го призовели в съда незабавно ще се яви. Ако му е чиста съвеста защо трябва да чака да призовка?....Сигурно мина една седмица , медиите обилно разтегляха темата, но съда си мълчеше...тръгна слух, че  още преди скандала по Интерпол се е пуснало искане от  българската прокуратура за задържането на Василев,  но официално исканеза задържане май така и не се даде. Като се имаше  впредвид,  че ситуацията беше кризисна, обществото беше пряко засегнато, такава неадекватна реакция на съда е много, ама много подозрителна (интересно, дали има сметки на прокурори в КТБ)...ако беше някой американски филм отдавна спецчастите да са щракнали белезниците на престъпника и да са го сложили на топло. Но това е българската действителност – Василев наистина отиде на топло, но според слуховете в Оман, но никой не знаеше със сигурност – то нали там Интерпол няма нали?  За капак по последни данни той цъфна в братска Сърбия – където спокойно открива нова технологична линия за най-голямата фабрика за стъкло на Балканите. Не е ли странно – набеденият за най-голям  крадец в последните години в България, се разхожда спокойно в съседна страна като продължава да твърди, че е невинен, а българските власти не знят какво да направят и как да го привикат, дори и на обикновен разпит в следствието. А защо ли го пазят братята сърби – може би за искрената им любов към всичко руско?

Нека погледнем другият неофициален партньор в КТБ. С нелицеприятната си визия, тази личност взриви буквално улицата преди време и предизвика множество простести. И аз бях възмутен – откъде накъде този, младичък,  без грам опит в разузнаването или подобна позиция човек, ще командва най-важният по принцип орган в държавата.  Защото бил подходящ каза навремето Орешарски, като упорито избягваше да спомене кой го е предложил (аз дори и сега не знам кой...).Това беше очевадна лъжа и несправедливост....Някой знае ли в историята на ЦРУ, или ФБР или ФСБ или Мосад такъв аналог....не ми се вярва. Има само два варианта – или ДПС или БСП. Склонен съм да вярвам в хипотезата за ДПС, защото следващите събития бяха всичко друго,  но не и в полза за БСП. Откакто разбиха двуполюсния модел ДПС намериха успешната формула на „Разделението прави силата“, както и „гласовете“ от Турция  - един всеизвестен , но не и за прокуратурата факт. Натрупал много негативи през годините Соколът умело мина на заден план, успешно исценирайки или не собствения си неуспешен атентат, избутвайки на предния фронт един безспорно ерудиран и добър оратор в лицето на Местан. Притежавайки дар слово, той не само безпроблемно се справя с популистките и националистически  персони в парламента, но и неусетно  успя да извие ръцете на дългогодишния си политически партньор БСП....и да се съюзи с явния враг....ГЕРБ, договаряйки например денят на изборите да съвпадне с мюсюлманския религиозен празник. Случайност ще кажете? Вижте резултатите, не само в Турция, но и в ЕС.  Ще имаме правителство на малцинството казвате...на етническото или  на олигархичното ще попитам аз? Но това са други кахъри......черни, но други.

Четох някъде, че Пеевски си продал вестниците...но той си е вече отдавна във властта. осигурена може би именно с тяхна помощ......конфликтът на интереси и медиййното му влияние не е вчера...Тогава защо точно сега?Защо да се лишава от четвъртата власт? Президентът на Украйна Порошенко е успешен бизнесмен олигарх...притежател на много популярната в страната фирма Рошен за бонбони. Няколко месеца, след като стана президент, той си продал бизнеса за около 1,5 млрд. долара на Фирма на Ротшийлд Груп  - дали има някакъв аналог с Пеевски се питам – продава този, който си е вдигнал максимално акциите на пазара или този, който освобождава наличен капитал за нещо по-голямо и стойностно. Дали това е Южен поток, дали АЕЦ Козлодуй или Белене – сигурно е, че КТБ е само началото. Василев е що-годе отстранен или поне неутрализиран. В нета излезе списък с кретиторите на КТБ  - според информацията повечето са близки хора и фирми от обкръжението на Василев или бивши служители на КТБ. Но най-интересното е имената на вложителите в КТБ, наред със Станишев, листата води бившия ни президент Първанов с 80 милиона лева (от президентска заплата и лекции по история), Доган с 8 млн. и според справката още 50 млн. чрез подставени фирми, останалите бяха депутати от ДПС с 1-2 млн. Както и Фамилията Костови с около 1млн. лева.

Какво ми прави впечатление – ако Сокола стоеше зад създадената банкова криза, то защо рискува да загуби влоговете си и тези на подръжниците му, същото важи и за Станишев (макар той да не олицетворява цялото БСП). Нещо нетипично за Сокола – освен ако не си помислим, че парите на КТБ не са изчезнали, както твърди един от нейните бивши директори, а е променена просто методиката на БНБ използвана за оценка на състоянието на КТБ - тоест чрез външни фирми оценители се задават определени параметри, чрез които отклонението в статистическите данни е около  80 % от истинската ликвидност на банката. (На тази тема  има и пълно медийно затъмнение)На прост език парите, не са изчезнали, а са някъде там. Затваряйки банката БНБ не позволила дори на кредиторите да погасяват задълженията си, камо ли на вложителите да ползват своите за оборотни средства. Не съм специалист но ми звучи напълно логично.Съблазнен съм от  идеята да имам много милиарди в банката ми, да разтръбя чрез всички медии, че партньора ми е ги раздал неправомерно или направо откраднал, да затворя (като не дам възможност на вложителите да теглят)и веднага национализирам банката си – като държавата гарантира със свои пари (тоест на данъкоплатците) влоговете, а аз чрез подставени лица, да си я купя на безценица барабар с активите обратно. Или още по-добре – държавата гарантира всичките влогове, и ми изплаща „откраднатите“ ми милиони,които съм имал  като вложител чрез подставени лица. „Крадецът вика дръжте крадеца“ а?  Дали Василев и Пеевски, държейки съда и БНБ, шантажирайки нужните хора със загуба на влоговете им, не ни разиграват театъра на „Добрия и Лошия“?Защото на никой няма да му дойде наум, че това може да са две страни ,на една и съща монета нали?Това би било достойна схема дори за Уолстрийт! .(четох  че Оманска фирма, където се скри временно Василев, с представителство  във Виена (където пак се скри), държи 10 % от активите на КТБ.Казват, че под ОМАН се разбира руски банки и интереси,а също някаква оманска фирма иска да купи КТБ активите за 1млр. евро)

От друга страна прави впечатление липсата на имена от Герб, Атака, ББЦ и другите партийки от попадналия ми списък на вложителите(освен Костов). Докато ББЦ си изпяха песента, и очевадно защитаваха Василев и КТБ, нямам много информация какво прави другия голям играч на политическата сцена ГЕРБ. Четох някъде, че предизвиквайки финансов и банков колапс  в България САЩ и ЕС, целят банкрута й и по този начин нуждата от вземане на милиарден заем от МВФ, с непосилни финансови условия за погасяване, както и редица крупни „реформи“ в страната, с цел тоталното й икономическо заробване от Запада и необратимо откъсване от руското (разбирай  и мафиотско) лоби. Накратко казано – гръцкият сценарий, но хард версията. Случайно или не, служебното правителство започна този процес, вече с няколко млрд. евро заем, а знаем кой е най-големият радетел на шистовия газ ( и така на америката Шеврон ), и кой директно зове наляво надясно за помощ от МВФ. И кой ходи редовно на консултации в САЩ и Израел.

Изобщо целият скандал около КТБ бе усилено представен от медиите като вътрешно-банков проблем, породен от „недалновидността“ или „безскруполността“ на един очевидно успял банкер.  Ами ако е имало и трето лице на местопрестъплението? Някой конкурент на КТБ, и на заложените в нея политически интереси? Всеки следовател би се замислил за мотива...кой е имал интерес да банкрутира една успешна на пръв поглед банка...друга банка, би бил най-вероятния отговор, нали?

 

Не претендирам за достоверност за написаното, предупреждавам, че нямам никакви доказателства – това са само работни хипотични тези, чиято цел е да размърда сивото ви вещество...така че моля коментирайте...и съдете по съвест.




Гласувай:
1



1. didanov - допълнение
03.11.2014 19:41
искам да добавя малко инфо от един наш блогър "

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган стои зад атаката на държавата срещу КТБ.


допълнителен анализ на колега блогър вижте


Нека да направим обобщение за случаят с КТБ
Автор: kolevdobri Категория: Политика





Дни преди затварянето на банката, управителят на БНБ Иван Искров е бил привикан от Доган в новата му резиденция „Росенец“ край Бургас.

На тайната среща истинският шеф на етническата партия е наредил на Искров да не се намесва в акцията на прокуратурата срещу банката и офиси на Цветан Василев.

„Бяха заградили половината парк, два километра и половина отцепление, от 30 частни охранители и 10 човека от НСО. Какво е правил в работния ден петък Иван Искров при Ахмед Доган? В петъка преди обявяването на фалита на банката, попита съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Зад атаките срещу КТБ стоят интересите на ДПС. Към активите на тази банка има голям интерес. Атаката срещу КТБ започна във вестниците на Делян Пеевски и майка му."

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2928714
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?