Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2015 00:45 - Пак ли трябва да опираме до руската армия за да си оправим бакиите?
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 2376 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За всички русофили и русофоби – това са свободни размишления  - моля не ме анатемосвайте!
Вече няколко дни мира не ми дава мисълта, по какъв начин трябва да се променят нещата за да подобрим положението си? Първата мисъл която ми щукна беше, как комунистите взеха властта през 1945г. – ами когато руската армия им беше до гъза! Без нейното присъствие едва ли щяха да се справят. Може и пък причината да е била напускането на немските войски – и в двата случая причината е външна, а не вътрешна.  Освободиха ни братушките от българския фашизъм, за да ни натрапят българския комунизъм. Мисълта ми е – че трябва да дойде някоя голяма и силна армия, за да си рамърдаме гъзовете и нещо да направим. Дойде германската армия на границата ни – клекнахме и влязохме във войната, после дадохме на германците да си веят байряка на нашата земя и да обричат българите на глад и лишения, за да има какво да яде германския войник. Дойде руската армия на границата ни – рипнахме и свалихме прогерманското правителство . За капак избихме с причина и без причина  хиляди виновни и невинни българи.

Днешната ситуация в България доста ми прилича на тогава – дойде демокрацията на границите ни и клекнахме  на чуждестранните псевдо-инвеститори, фирми и банки да ни научат как да станем богати. Е мутрите станаха богати, старите номенклатурчици станаха бизнесмени и продължиха да управляват в сянка, а народът гледаше през крив макарон своето благополучие. При демокрацията обаче се научихме на доста неща. Вместо да строим научихме се  да рушим, научихме се не как да продаваме стоките си, а как да продаваме на безценица и на парче  успешните ни предприятия. Научихме се, не как да произвеждаме, а как да приватизираме, научихме се не как да дадем на ближния, а как да крадем от него, научихме се да създаваме хаос и беззаконие, а не ред и справедливост. Изобщо списъкът е доста дълъг, но с едно изречение  – това си е чисто духовно и материално падение!

И днес една армия стои на границата ни, грешка – вече е в страната ни, поводът не е важен – важното е че тази армия е на един световен икономически, политически и военен агресор претендиращ за носител на демократични (не човешки) ценности.
Чуждата армия е малка на брой (за сега), но пипалата й са огромни и силни – способни да запушат всяка уста, да напълнят всеки алчен джоб, да превърнат всяка истина в лъжа и обратно. Дали настана време да си размърдаме вече задниците? Защото е повече от ясно че сме управлявани (през цялото време на демокрацията) от задници, които обаче се управляват от негодници, и то доста способни. И те уверено насочват България към поредната национална катастрофа. Пак ли трябва да опираме до руската армия, за да си оправим  бакиите?

 

 

"На глупавия прощават 70 грешки, на умния – нито една."

"Думите, докато са в теб, са твой слуга, излязат ли от теб - стават твой господар."

 




Гласувай:
5



1. jelezov - Малко хора проумяват, че ситуац...
11.04.2015 01:42
Малко хора проумяват, че ситуацията в която се намира днес България е по сложна и много по-опасна от ситуациите довели до предишните национални катастрофи. Това се определя и от факта, че и Русия сега е в същото "деликатно" състояние като нас. Редно е сега ние да й помогнем, като обърнем гръб на ЕС, НАТО и американците.
цитирай
2. podvodni - Споко, всичко си е в реда на нещата. ...
11.04.2015 02:12
Споко, всичко си е в реда на нещата.
Ако наистина искаме процеса да бъде завършен до край и никога повече да не помисляме на чужди подаяния и помощи, както и да вденем, че всичко зависи изцяло от нас, то ще трябва да извървимпътя си до последно. Това включва и последната национална катастрофа на която ще станем свидетели. Запада като система и цености е обречен на ликвидация и съвсем логично е ние да бъдем от тази страна с оглед на бъдещето, новите дадености на започващата ера и изкупване до край своята кармична натовареност.
цитирай
3. didanov - до jelezov
11.04.2015 09:29
редно е първо да помогнем на себе си, защото вече опира до оцеляване ни като народ.То досега все сме били с гръб към ЕС, НАТО и САЩ -тоест "надупени", но няма смисъл да сме в същото положенине и спрямо Русия. Важното е да не обръщаме гръб на собственият си народ и неговите нужди.
Ситуацията наистина е много взривоопасна, тъй като много лесно могат да се придизвикат сблъсъци на етническа и религиозна основа - и реално няма кой да се противопостави ефективно на държавно ниво (нито служби, нито МВР нито Прокуратура). В момента просто нищо не се случва, защото марионетките изпълняват послушно всичко. За мен обаче най-непосредствена опасност са имперските интереси на Турция, които оказват директно влияние върху българското общество. Гърците може да са ни пример в това отношение - тъй като никога не забравят, кой им е съсед и какво може да направи, за това си запазиха и армията и се въоръжават непрекъснато независимо незавидното им финансово положение. Унгарците пък може да са ни пример за отношение спрямо ЕС и САЩ - единствени те отхвърлиха зависимостта си от МВФ, сърбите може да са пример за отношението им към Русия, което макар да носи доста негативи със себе си, накарая се оказва печеливш ход, защото става дума за нещо повече от политика. Румънците са ни пример за изграждането и успешното функциониране на съдебната система, накратко ако вземем най-хубавите неща на нашите съседи и ги приложим в България, всеки ще се съобразява с нас и ще ни уважава и няма да имаме нужда от помощ отвън.Поздрави!
цитирай
4. didanov - извинявай подводни ама нищо не е в реда на нещата!
11.04.2015 09:47
омръзна ми на всеки 30 години да започваме от нулата, омръзна ми да сме все на губещата страна!Пътят ни до последно през идващата Трета Световна май ще е последен за нас. В предишните войни поне имахме някакви идеали да защитаваме, а сега какво и кого защитаваме? Западът може да е обречен, но честно казано аз не съм Запада, нито неговите ценности, колкото и да се иска на някого. Ние сме просто подражатели, за тях няма да има място в новата ера. Няма да има място за фалшиви и наложени със сила или пропаганда ценности. Народ без собствени ценности и идеали или ще се пороби или ще изчезне. А колко идеи,колко идеали сме дали на света през нашата история!
цитирай
5. germantiger - ...
11.04.2015 13:23
Здравей лъжец... ;)

Пропуснал си нещо фундаментално:

- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ

България обикновено "кляка" пред Германия, защото последната й дава, винаги дава "нещо" - факт. Освен това Германия не пресира България за български войски на Източния фронт и това е достижение също на българската политика, дипломация и Царя.

...

Тъй-като замърсих блога ти с 3 мой коментара последния месец, което нито е правилно, нито човешки коректно - ИЗВИНЯВАМ ТИ СЕ, спирам да коментирам и посещавам.

Да прощаваш ако съм те обидил в нещо и за нещо, ако ти си ме засегнал - също няма проблем, на последните ми коментари не погледнах въобще някой дали ме репликира.

Влюбените в русия сте ми ясни от дете.
За гърците, често за българите, много често за руснаците и понякога за сърбите - винаги някой чужд ви е виновен (ако е руснак е невинен).

Жив и здрав!
цитирай
6. djani - Изразил съм същото становище...
11.04.2015 21:32
Но, в анекдотичен вариант. "Хич биля и не усетиф, га налапах тоз маркуч" е постинга. За няколко дни прочитите в блога ми надхвърлиха 20 000, но за конкретния постинг брояча отчете само ... 150. Това е положението Марийке...
цитирай
7. didanov - до коментар 5
11.04.2015 22:59
можеш да коментираш и четеш колко ти душа иска, за това няма правила или закони.
Фундаменталното, за което говориш не съм пропускал, просто не е ставало дума за това, основната мисъл на постинга беше различна, но тъй като съм почнал да си дойдем на думата - първо не разбрах за какво ме наричаш лъжец - имах мнение за теб, че се опитваш да бъдеш обективен и се осланяш на фактите, но както и да е явно нещо за германците да е било. Ако говорим за факти - може да си прав, че Германия ни е дала голяма територия за администриране, но според мен цената е била доста висока - докато германските войници са били добре облечени с български кожуси и са се тъпчели с български бял хляб и месо, нашите войници са се хранели с трици, да не говорим за обикновеното население, което е гладувало и търпяло много лишения. Това е факт!Като рабиращ от военно дело знаеш много добре колко силно влияние може да окаже на войнишкия дух. Германия използва умело слабостта на българската политика към населените с българи Македония и западно Егейска Тракия - защото много добре са знаели, че българската армия като никой друг до последно ще защитава тези територии, поради разбитите мечти по Санстефанска България и ПСВ, а по този начин ще си осигурят сигурен тил на Южнобалканския фронт срещу съюзническите войски,както и за по-добрата защита на единственият източник на нефт в Европа за Третия Райх в Румъния, както и разбира се за улесняване на бойните действия на Украинският Фронт. Причината че Германия не пресира България да изпрати войски на Източния фронт ми говори че тогава "влюбените в Русия" са били доста повече от "влюбените в Германия" и това явно са го отчели германските военни стратези. Прочети още веднъж постинга ми и ми кажи къде пише, че някой друг ни е виновен - напротив вината си е изцяло наша и това е което ме омерзява! Хайде Жив и здрав!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2909152
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?