Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2015 22:54 - Фарсът наречен демокрация
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 2675 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Фарсът наречен демокрация - 1
А КОЙ СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ? – или защо демокрацията е един фарс.

imageОт къде дойдоха мутрите? Кой създаде организираната престъпност в България? Как така и децата знаеха кои са престъпниците, а полицията и съдебната система не знаеха? И продължават да не знаят. Ако едно говедо се е разбесняло на центъра или в крайния квартал значи някой човек го е пуснал. В нашия случай това е властта. Но не фиктивната-тази, която ние избираме. А истинската – обединеният, частен, световен капитал. За обединеният световен капитал организираната престъпност е институция, апарат за репресий (по-удобен от полицията и армията) и за упражняване на незаконен бизнес.

И се получава така: 1. Незаконният бизнес съществува, за да има едрия капитал абсолютен монопол в този отрасъл. И печалбите са огромни. А полицията се грижи да чисти терена от нерегламентирана конкуренция. Лично съм бил свидетел на такъв момент. 2. Монопол на едрия капитал в легалния бизнес. Там мутрите взимаха рекет от нерегламентираната конкуренция в началото на българския преход. 3. Монопол на едрия капитал в политическата власт и държавно управление (вкл. медии). 4. Монопол в банковата система и монополно право за емитиране на фалшиви пари. Непрекъснатите инфлации се дължат точно на това.

Горното събрано ознaчава - сливане на всички възможни власти, монопол – мастодонт. Той обаче ясно се вижда. А ни обвиняват, че нямаме пазарна икономика. Целта на операцията е мастодонта да глътне всичко (на там вървят нещата) и останалите да се превърнат в безимотни селяни, т.е. роби. Капиталистите си мислят, че по тоя начин щe затвърдят статуквото и ще дойде `новият световен ред`. Терминът е на Хитлер. След Хитлер обаче имаше Нюрнбергски процес. Истинският Хитлер и тогава и сега е обединеният световен капитал и идеологията зад него (конституцията по която управлява). След падането на кумонизма този капитал започна да превзема България на абордаж. Западните държави няма защо да се превземат. Там нещата са уредени. Там е бърлогата на звяра. В бърлогата на звяра робите трябва да бъдат добре нахранени с “хляб” и зрелища,за да бъдат доволни (също като прасетата) и да смятат, че друго не съществува (потребителско общество). С подобни философии и други методи на зомбиране се обработват и робите извън бърлогата на звяра. Те няма да бъдат нахранени с “хляб”, а само със зрелища и мераци (казва се шоу на днешния жаргон). От тук идва и заблудата, че видите ли така е в белите държави, така трябва да стане и у нас. За да бъде обаче така в белите държави, в не белите трябва да има диктат и грабеж. Геополитиката е създадена от едрия капитал за да се занимава с подобни и други проблеми. Всеки който е в редовете на организираната престъпност е извън закона. И когато го хване полицията или го очисти някой негов колега си е за негова сметка. В малко по привилегировано положение са босовете на тая престъпност. Те дори получават американски паспорти. (А на България и дърпат ушите, че нее преборила престъпността. Абсурди от тоя род има много.) След такива поощрения си въобразяват естествено, че могат да финансират кампанията на някои американски президент. Или че карат влака. Докато ги очистят обаче. Но едрият капитал се отнася така със своите марионетки – мародери и диктатори по принцип, а не по изключение. При това от векове (революциите изяждат децата си). Закони, които да пречат на всичко това няма, защото заедно с конституционното право на народа, че уж бил върховен суверен и избирал властта, паралелно съществува и едрият капитал. А какво ще стане с България, когато пиратите превземат всичко? Дали е предвидено да сме част от бърлогата, по-не бърлогата или останалите? Не знам. Знае ли овцата какво и мисли касапина? Но си мисля, че едрият капитал няма да може да задържи властта. Тая система е прогнила. Гнилият капитализъм наистина е гнил. След всичко, което казах някои ще ме нарочат за комунист. Тази дума ще бъде клише в случая. Защото не може хем да искаме пазарна икономика и демокрация, хем да имаме монопол – мастодонт на мафията. Нещата са точно такива, каквито ви ги обясняват “свободните” и “независими” медии, само че, обърнати обратно.

Тогава сред народа се понесъл един шепот: “Царят е гол!”. После го казали гласно. И царят избягал.
http://www.xnetbg.net




Гласувай:
3



1. bgman13 - Изнендан съм приятно да си видя т...
23.02.2015 10:14
Изнендан съм приятно да си видя творението, десетина години, след като го писах, постнато от някой друг. И си помислих, дали има промяна в гледната ми точка за това как стоят нещата от тогава до сега. Има - сега съм твърдо на мнението, че базовият монопол произтича от монопола над законодателната власт, поради това, че избирателната система е измекярска.
цитирай
2. didanov - след десет години
23.02.2015 11:49
и все още се намираме в патова ситуация с разликата, че за тези 10 години много хора обедняха още повече и са на ръба на отчаянието...аз съм на мнение, че ако се осигури едно независимо финансиране на структурите на съдебната власт, както и им се даде картбланш да разследват всички висши политици и чиновници, ще положим добри основи и за спазването на законите. Разбира се трябва да има и воля за това, както и пипе.
цитирай
3. bgman13 - За да разследват наистина висшите ...
23.02.2015 15:50
За да разследват наистина висшите политици, както и тия които им дърпат кониците, трябва самите висши политици да бъдат поставени под истински контрол на народа. Защото върхът на обществената йерархия не е съдебната власт а е законодателната власт. Теорията дето ни я развиват, че имало разделение на властите, които били равноправни въобще не е вярна. Защото съдебната власт е подчинена на законодателната. И няма начин да стане независима от законодателната, защото е длъжна да спазва закона. Т.е. длъжна е да спазва разпорежданията на законодателната власт. Над законодателната власт може да бъде единствено електората. Само че за да стане това трябва да има избирателна система при която електоратът да избира депутатите наистина, а не на ужким.
И тогава нещата ще се променят. А докато това не става, ще става все по-зле.
цитирай
4. didanov - съгласен съм
23.02.2015 16:12
но когато съдебната власт под влияние на силните на деня си затварят очите (напр. с КТБ) и де факто не си вършат работата каквато и да е законодателната власт тя остава безсилна. Можеш да приемеш закон за корупцията, можеш да хванеш корумпиран политик, но ако го пуснеш поради недостатъчно доказателства (изчезнали например) или чрез умишлено протакване на делото, няма много полза от всичко. Интересен паралел може да се направи в момента със съдебната система в Румъния.
цитирай
5. bgman13 - но когато съдебната власт под вл...
24.02.2015 09:59
didanov написа:
но когато съдебната власт под влияние на силните на деня си затварят очите (напр. с КТБ) и де факто не си вършат работата каквато и да е законодателната власт тя остава безсилна.


Не е така. Законодателната власт е изградила съдебната система под формата на йерархия. Най-отгоре съдебната система има един или няколко върховни съдебни шефове, които могат да бъдат назначавани или уволнявани от законодателната власт. По-надолу стоящите в съдебната йерархия съдии и прокурори също са назначавани и уволнявани от по-горните в съдебната йерархия или директно от законодателната власт, която може да разпише това чрез съответните закони.

Фактически съдебната система е един от органите на йерархическия обществен организъм, чрез който върхът на йерархията наказва закононарушителите. Съдебната система е една от ръцете на главата (законодателната власт). И тая ръка държи тояга. Обаче една действаща глава, няма никога да удари себе си с тая тояга. За да бъде ударена главата (някои конкретни депутати), те трябва да бъдат свалени от позицията си на държавна власт. От кого обаче се пита в задачата, след като законодателната власт е върха на обществената йерархия? От електората, защото управлението на държавата представлява организирано обществено движение, от горе на долу, което се проявява, като разделение на труда. Обаче цялостното организирано обществено взаимодействие има и друга част - негова противоположност, която е обратното на разделението на труда и е с посока от долу нагоре. При това движение, обществото осъществява контрол над върха на йерархията. Това е именно демокрацията и тя се изчерпва напълно с внедряването на правилна избирателна система. Нищо друго.
цитирай
6. bojinkata - На унгарските корупционери им з...
25.02.2015 12:42
На унгарските корупционери им забраниха ходене в САщ, а на нашите им плащат закуската даже!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2907594
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?