Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2014 14:36 - Един различен поглед върху евреите
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 3073 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"В икономиката има още един велик закон, и то страхотен закон — законът на принадената стойност. Това е суров закон. Не може без него. Маркс, вашият бог Маркс, го показа на света. И светът го разбра. Но светът се промени през 1919–1933 година. Богатите хора започнаха да дават по един комат и на работника. И го спечелиха.

      В Чехословакия професор Масарик и Едуард Бенеш задължиха богатите да дават помощи на работниците. Да делят от залъка си и за тях. Същото стана в Англия и Франция. Хитлер реши да прави като тях — той пък взе всички еврейски магазини, кантори, банки и ги раздаде на германците. Взе квартирите и къщите на евреите и ги даде на своята партия. Той експроприира само евреите и си счупи главата. Защото всеки, който се е заел с евреите не е прокопсал, все е загинал, все е пропаднал — те държат парите на света.

      Евреинът — банкер, търговец или фабрикант — това е преди всичко психолог. Той познава човека от пръв поглед. И никога не се лъже.

      — Защо?

      Защото те си имат вековни тайни, само за тях си, които се предават от поколение на поколение. Те са вековни тайни, каквито тайни са имали древните римляни за военното изкуство, древните халдейци — за звездите, за медицината. Вавилонците са били велики строители — и те, като египтяните, са имали своите тайни в строителството. Търговията е преди всичко психология и прозорливост. Тя не търпи наивници, глупаци и хора, които „я карат през пръсти“. Затова тя се предава по наследство, само между евреите. Те нямат право да стават държавни чиновници, но имат право да отварят банки, фабрики и магазини. И ги отварят. И печелят. И правят пари. А с парите си правят политика. Всеки гледа да има на страната си богатия, а не бедния съюзник. Те, евреите, издигнаха д-р Фаденхехт за професор, за юрист, който през 1906–1907 година води делото за защита на наследството на Евлогий Георгиев и срази генерал Рачо Петров и цялата му адвокатска агентура, мобилизирана да го защитава.

      — Защо?

      — Защото знаеше повече. Защото бе учил по-старателно. Защото евреинът разчита само на себе си и на способностите си. А не на рода, на имотите си. Той е преди всичко творец на своето благополучие. И аз, колкото и да ги мразя, се уча от тях. Еврейката или евреинът, като идат на Слугинския базар да спазаряват слугинче, отбират най-доброто. Те като че ли разгръщат душата на тези селянчета и хващат най-достойното, най-работливото. Нашият чичо, повлякъл вещицата си, оглежда момичето първо за хубост, дали ще може да го мине някой ден, когато я няма госпожата, а госпожата пък отбира по-кекавото, по-грозното, да не се заплесва мъжът й по нея, слугинята. Еврейката гледа момичето в очите и чете в тях. На този свят най-трудното изкуство е да четеш в очите на човека това, което е той — за какво мисли и за какво го бива. Окото е телескопът към вселената. Човек е една вселена. Опознай я, изучи я и я използвай. Евреите са мъдър народ. Те те опознават с първото виждане. Те те преценяват от първата дума. Затова, ако се залюбиш с някое момиче — еврейче, господин Памукчиев, признавай моментално, на секундата, че си по-глупав от него и по-неподготвен в живота. Евреинът се готви от дете за борба с живота. Ако бащата е търговец — за търговията, ако бащата е банкер — за банкерството, ако е работник — за работник, но работник — баш майстор. Правило за тях е да бъдат първи. Те са съобразителни и бързо маневрират, за разлика от нас, които в решителни мигове мъдруваме и се объркваме, както през 1913 година. Аз като банкер и като министър разучавах психологията на разните народи в света — това бе мое задължение. В Обществото на народите в Женева — като български външен министър наблюдавах всеки свой колега, всеки дипломат с окото на търговец и банкер. И откривах веднага слабостите на всички, но не позволявах да открият моите слабости.

      — Как го правехте?

      — С такт и усмивка. Усмихвай се, бъди любезен с всички, не се вълнувай, когато те докачат, давай вид, че си богат, силен и нямаш неспокоен сън. Това е много важно. У нас, в България, само поповете, владиците и банкерите знаят тези правила. А ти, понеже сега нагазваш в живота, бъди и предпазлив — когато те ласкаят, и засмян — когато те ругаят.

      — Защо?

      — Защото няма защо да се тровиш за глупости. В живота, съотношението на нежните към грубите е 1 към хиляда. На работливите към мързеливите — 30 на хиляда. За селата не говоря, там съотношението е 6000 към едно — мързеливите са малко. Но в градовете — а ние сме граждани, един работи, сто лентяйствуват и дават вид, че работят. Когато стана кмет на София, инженер Иван Иванов уволни 2300 души общински чиновници, „бастунджии“, готованци, вкарани там от партизаните на Блока през 1931–1934 година."
М. Памукчиев




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fascindoo - ... различен поглед ли?
25.12.2014 15:31
Хиперболизация за наивници!

Всичко е казано в техния Талмуд!!!
цитирай
2. nikikm - Диданов,
25.12.2014 20:38
с много от написаното съм съгласен,но то не е цялата истина! Нито най-важната.точно евреите искат така да се говори за тях! И ние,в случая ти,го правиш,макар цитирайки Буров. Не може да хвалиш някой,който изнасилва дъщеря ти,че е умен или красив!Той си е престъпник! Всичко,което имат евреите е създадено и крадено от нас!А ние сме от хилядолетия систематически оглупявани,упоявани и умаловажавани..за да царстват те,паразитите!Бият ни с нашите оръжия,с нашите слабости!Имат "ум за зло!" И никога не е трудно да излъжеш честен човек,или народ,той има друга философия! Това не е глупост! Просто е въпрос на вречме,кога човечеството ще се осъзнае и дано да не е късно!
цитирай
3. didanov - към коментар 1
26.12.2014 00:40
Цитираното от мен е различна за мен гледна точка в сравнение с популярното днес мнение за евреите като цяло . За мен е доста смислено обяснение, защо евреите управляват днес света и че вместо само да ги мрази, хули или обвинява за всички злини, човек може и да се учи от тях.
цитирай
4. didanov - към коментар 2
26.12.2014 01:02
никикм, не знам какво евреите искат да се говори за тях, знам какво се говори за тях и повярвай ми не са никакви комплименти. "Човек е една Вселена ...опознай я, изучи я и я използвай" ми се струва много подходяща характеристика за тяхната същност. Аз бих добавил и едно "и я обикни!" - това е разковничето към оправията на света.
Много би ми се искало, ние като българи да разчитаме САМО НА СЕБЕ СИ, а не на "помощ" от Русия, САЩ, ЕС, Турция и прочие.
Може лесно да излъжеш честен човек...но само един път, защото веднъж загубил доверието ти, той няма да иска да има нещо общо повече с теб и ще издържи на всякакви изкушения и издевателства, пазейки в съзнанието си мисълта, че моралното право е негово. Колко пъти, питам, ние българите се предоверяваме на своите политици, избираме ги пак и пак, позволяваме да ни изкушават с хубави мисли и да издевателстват върху нас имайки зад гърба си държавната машина?Май наистина сме забравили какво е честност, загубили сме своите български ценности, забравили сме какво е цената на свободата и истината. Дано да не е късно и да се осъзнаем наистина.
цитирай
5. nikikm - 4. didanov - към коментар 2
26.12.2014 21:42
Дано не се обидиш,но ти си фрапиращ пример за това,което казват за нас евреите:
"Българите,славяните са безнадеждни наивници..!"Малко е перифраза. Нас ни лъжат вече безброй пъти и като ти гледам,разсъжденията..извинявай,не ми се обиждай,това не е до интелект,ние нищо не сме научили,от нищо не сме си взели поука и продължаваме да разсъждаваме,както са ни внушили!Няма начин да не се засегнеш,това са ни го вкарали в гена!което не означава,че не съм прав..до доказване на противното! Така,сетих се,изразът за нас е "патологични наивници!" Все пак,ако не се обидиш,това ще е едно хубаво начало!
цитирай
6. jelezov - "В икономиката има още един ...
27.12.2014 15:48
"В икономиката има още един велик закон, и то страхотен закон — законът на принадената стойност. Това е суров закон. Не може без него. Маркс, вашият бог Маркс, го показа на света. И светът го разбра. Но светът се промени през 1919–1933 година. Богатите хора започнаха да дават по един комат и на работника. И го спечелиха."
ТОВА Е ЕДНА ГЕНИАЛНА МИСЪЛ НА ВЕЛИКИЯ БУРОВ. Така смятам аз - комунистът-марксист. Буров е велик и гениален, защото, въпреки класовата си принадлежност, е проумял най-съществения научен принос на Маркс в областта на политическата икономия. На това обстоятелство като фон ярко се очертава глупостта на съвременните антимарксисти, които, без да са прочели и страница от Маркс, се осмеляват да го отричат.
За този закон може да се прочете в посочените по-долу постове в моя блог.
http://jelezov.blog.bg/politika/2014/06/25/idealiziran-eksperiment.1276117
http://jelezov.blog.bg/politika/2014/03/25/stoinost-cennost.1251187
http://jelezov.blog.bg/politika/2012/11/02/goliamoto-ograbvane.1016192
http://jelezov.blog.bg/politika/2012/02/04/osydeni-li-sme-na-bednost.895424
http://jelezov.blog.bg/politika/2012/03/16/otnovo-quot-osydeni-li-sme-na-bednost-quot.921561
http://jelezov.blog.bg/politika/2011/12/21/spravedlivostta.870516
http://jelezov.blog.bg/politika/2011/11/06/krizata-kato-opravdanie.847461
http://jelezov.blog.bg/politika/2011/09/25/kyde-e-logikata.825886
http://jelezov.blog.bg/technology/2009/03/26/nedoumenieto-na-profesora.313652
http://jelezov.blog.bg/technology/2009/03/26/krizata-i-mondragon.313643
цитирай
7. didanov - не споделям мнението ти nikikm
28.12.2014 00:13
първо, защото цитирах Буров, а той е доказал (за разлика от теб), че може да е бил всичко друго, но не и наивник, та камо ли патологичен.
и второ, дори да е грешал относно преценката си спрямо евреите, ти съвсем не можа да го обориш, да конкретизираш, да покажеш някой и друг факт. Така твърдението ти увисва твърде емоционално във въздуха.
относно моята личност, благодаря, но не се обиждам лесно
цитирай
8. jelezov - Антисемитизмът (юдофобията) е ...
28.12.2014 02:15
Антисемитизмът (юдофобията) е един от най-отвратителните общочовешки (за съжаление) духовни феномени. Той пренася в междуетническите отношения завистта на глупака към умния и кадърен човек.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2908165
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?