Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 19:51 - Новата блогър методология Д.А.П.
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
0



Новата блогър методология  Д.А.П.

Здравейте приятели, искам да споделя идеята, която ме осветли преди малко търсейки тема за поредния ми пост. Попаднах на част от едно стихотворение с политически характер, но тъй като е писано в началото на миналия век, въведох ключовата дума Даскал в гугъла с надеждата, че ще имам успех. Резулатът беше около 110 000 материала съдържащи ключовата дума. Както навярно от личен опит знаете, прегледах първите 2-3 страници и спрях, обезнадежден от идеята да прекарам цялата вечер в търсене...но четейки избирателно първите резултати попаднах на интересни статии,форуми, клипове, поезия дори...с една дума всичко от което се нуждае един блогър. И тук се запитах – защо пък всеки пост да има само една тема? Нали целта му е да накара човек да се замисли, да го вдъхнови. И не е ли вдъхновяващо да споделиш една и съща дума с 110 000 идеи , вместо да  една и съща  идея  със 110 000 думи? За това благодарение на гугъл и останалите търсачки ми се иска да положа основите на една нова методология (ако някой друг е стигнал преди мен до това, моля просто ми кажете) в писането на блог т.н. Д.А.П. Дума, Абзац, Пост. Обяснявам – първо правило например е избиране на ключова дума, подаване на търсене в търсачка  - търсене на интересна информация с ключовата дума – избиране на един макс. 2 абзаца информация – постване на определен брой абзаци съдържащи различни информации. Просто и ясно. Ето и първият ми ДАП с думата Даскал.

Петър Панайотов Тодоров (Даскала) е деец на Българската комунистическа партия Петър Панайотов Тодоров (Даскала) е деец на Българската комунистическа партия. Участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. Партизанин от Горнооряховския партизански отряд.

Ето ти го даскал Боню. Гледай го у главата, па не питай нанадоле какъв е. Уж е гражданин, ама от 25 годин е на село, та се поселчи и сега не мож го позна. Такава свита ентелигенция е, че и едно „мирси“ не може да рече, кога го почерпи човек, а вика „сполай ти“! Наплашен е от партизани и кога ходи, сѐ се озърта, като куче у воденица. Както е кьорав, и на телците вика „добър вечер“, защото ги мисли за училищни настоятели. Гласът му е като на душена коза, ама едно време дружбашите го накараха на плебесцитно основание да пее в черква две-три години, та пропъди бабите из нея.

Даскала, лекаря и попа - Един философ. Работи в БАН. Че къде другаде на по-подходящо място би могъл да работи! Той разправя така. Нали знаете, че Българската Академия на Науките е един холдинг от “n” на брой научни институти, където “n” е броя на науките за които можете да се сетите. Но дори “n” да клони към безкрайност, институтите на БАН, които са специализирани по дадена наука, се групират в три: „земя и небо”, „звяр и природа” и „певци песни за Него пеят”. Когато Бог си дойде на мястото, неестественото твърдение, че „певците” са най-важните, отпадна. Това обстоятелство така „удари” нашия БАН, че още се „клати”.

Факторът Кошлуков Нека ви разкажа за Мурго,тъжният затворник, за когото Даскала ходатайства през зрелия социализъм, но всичко се провали поради злоупотреба с алкохол и лоши комуникативни умения.Мурго още като юноша влязъл с взлом в търговски обект с цел кражба, но вътре преял с кренвирши и шипков мармалад, легнал до касите с буркани кисело мляко и заспал. На сутринта народната власт го заловила и изпратила да се превъзпитава в специализирано поправително заведени за целта. Така започнал престъпният живот и падение на този объркан гражданин на народната република, който няколко пъти влизал и излизал от затвора по различни поводи, а веднъж и в лудницата в Баткун.

Н Е Н К О И В А Н О В П Е Н Е В 

роден на 22.02.1922 г.

български учител, достоен и мъдър човек,

възрожденец по дух и мисия…

КРЕДО

Аз живот не ще живея

с изкуствена слава,

че от него и от нея

после нищо не остава.

 

 

 

Daskala 15 Сеп 2013 17:37 Мнения: 5,504  От: Bulgaria

Партията му разреши да гледа прасета !

Партията разрешаваше на всички да гледат прасета! В Първомай не гледахте ли?

Атанас Димитров 15 Сеп 2013 17:39 Мнения: 15,874 От: Myanmar

                даскале, ти колко прасета си изгледал

Muktata15 Сеп 2013 17:40 Мнения: 1,173 От: French Guiana

                Толкова прасета - колкото му са никнеймите Стотици.

 

 

 

 

Шут за даскала, псувал във фейса  :Учителят по психология Никола Кисьов беше уволнен дисциплинарно заради скандален статус с псувни и хомосексуални закани във фейсбук.


 

14-09-2014 20:34 daskal: "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!"

В този ред на мисли, не е луд Местан, че иска да бърка на дълбоко в кацата с меда, а са луди тези, които за 30 лева ще си продадат гласа, и после пак ще псуват политиците! Ами, мислете с главите си, преди да гласувате! Аз бих ги посъветвал пак, вземете ги тия 30 лева, ако ви дават и повече-вземете ги и тях, като влезете да гласувате-задраскайте "правилната" партия, която е платила, снимайте го с телефона , а после задраскайте още една

 

В памет на Стоил Куцев-Даскала   https://www.youtube.com/watch?v=Ll7ESOHldhs

 

Всяко второ дете не разбира урока на даскала : Децата с дислексия и дисграфия трудно се разпознават от учителите. 45% от учениците у нас имат трудности при усвояване на учебния материал. Това сочат данни от изследване на Синдиката на българските учители. Повечето от тези деца са с различно възприятие и възпроизводство в образователната система (РВВ). В тази група влизат хлапетата с дислекция и дисграфия. "Тези деца трудно се откриват и често се бъркат с учениците със специални образователни потребности. Заради невъзможността да се справят с учебния материал рано отпадат от училище", обясни Янка Такева. Според нея 17% от гимназистите у нас не завършват средно образование. Учебните програми по педагогика пък имали нужда от спешна промяна."Студентите по педагогика трябва да се обучават по нова методика, да учат повече психология и да имат четиримесечен практически стаж, а не едномесечен, както е сега", смята шефката на СБУ.

 

Хлапета пишат оценки на даскала:

В портфолиото на преподавателите има данни както за формалните им постижения като грамоти и дипломи, така и място за препоръки от обществени организации. Много класни ръководители карат и родителите на децата в класа да им пишат препоръки. Има и цели раздели, в които учителите отговарят какво мислят за мисията на своята професия и за кариерата си. Директор сподели, че повечето учителки поради липса на друго пишели в тези графи, че са патриоти и обичат родината си. Даскалите трябва да изброят и методите, с които преподават, както и да посочат защо са ги избрали. Някои школа карат и децата да попълват анкети с оценка за учителя. Самите портфолиа бяха въведени в последната година на ГЕРБ, но едва сега станаха изисквани в повечето школа. На практика обаче те не служат за почти нищо - школските директори дори не ги използват, като основа за това да предпочетат един или друг учител, когато обявят нови назначения.  Стела Стоянова

 

 

Компютър сменя даскала Гимназисти изобретиха програма, която да ги изпитва и оценява ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Компютър може да смени учителите в клас. Изобретението е на тийнейджъри от СОУ "Емилиян Станев" в старата столица. Информационният продукт беше представен за първи път на изложението БАЙТ ЕКСПО 2006, редом с програми на "Майкрософт" и други водещи фирми в бранша."Компютърният учител" на единайсетокласника Ивайло Колев и Даниел Маринов от 12-и клас може да изпитва учениците и да им пише безпристрастни оценки. Програмата работи в два режима и има три вида тестове. Всеки вариант е с отговор и логически свързани термини и значения. Може да се използва от ученици от 1 до 13-и клас, във вузовете, а също и за изпити на нови шофьори. Софтуерът дава възможност да се създават нови текстове, да се редактират и да се разпечатват на хартия. Всеки ученик може да влезе в системата, да се самоизпита или ако не знае нещо, да разбере откъде може да го научи. В момента Ивайло и Даниел търсят спонсори, за да лицензират продукта.Едва ли един компютър може да смени изцяло учителя. Но ако това стане, държавата най-после ще реши проблема с даскалските заплати, коментираха с усмивка преподаватели.

Иван Иванов

 

Харлем шейк изяде главата на пловдивски учител  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4lXCkLFD_ZA

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2928147
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?