Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 21:57 - Д.А.П. - "Даскал", може ли даскал да е хубав..
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове:
0



Може ли даскал да е хубав?

Понякога си мисля, че май искаме от образованието само едно нещо - да ни бави децата, докато сме на работа. Неверието в собствените ни възможности за организация в образователната сфера стигна патологични измерения. Не знам дали обърнахте внимание на дивенето, улулюкането, неприличните възторзи и комплексарските предложения, които се изсипаха като ниагарски водопад под снимка на някоя си учителка в интернет. Учителката заслужи това внимание към себе единствено с простия факт, че е млада и прилично изглеждаща. Това искрено изуми публиката. Как може така!?Тази реакция показва, че сме обсебени от идиотски стереотип: да си млад и хубав може само в някоя от лайфстайл кудкудяканиците по телевизора. Пък ако си даскал, си стар, грозен, зле облечен, глупав и диктатор. Евентуално с трохи от вафли по бузите...

 

За спортното училище трябва работа, а не приказки, г-н даскал!

Въпросният господин е известен с работата си за пернишки малотиражки и с това, че ненадейно стана училищен директор след идване на власт на правителството на "Пламен Орешарски".Преди време Валери Стоилов бе кандидат за учител в Професионална гимназия по икономика-Перник, но не успя да стане даскал по литература. После стана директор на спортното училище в Перник, макар че спортните му знания се простират само до това, че на футболния терен излизат 22 футболисти.Някак си е редно, директори на спортни училища да стават спортисти, които разбира се има педагогическа специалност, сигурно има и такива, но никой не ги търси.Накрая да не би някой да си помисли, че Валери Стоилов, който доказано е бил в митингите на БСП се е възползвал от факта, че само до преди два месеца "червените" решаваха нещата в образованието - няма такова нещо!


 

При бедствие Ловеч ще го спасява журналист фотограф, а Габрово – даскал историк : Конкретно  по въпроса – какви трябва да са  хората, които могат да реализират управлението на всички нива днес.Областен управител. В Ловеч той е журналист фотограф, неговите  заместници пък са даскал и партиен секретар. Двама, пък то няма работа и за половин коалиционен другар. В  обкръжението, ако намерите някой друг да има хабер от инфраструктура и защита на населението, печелите.Друг пример. В близко Габрово областният управител е даскал историк. Изобщо, хора с качества да описват чрез  соцреализма  това, което е минало. Тогава как ще ръководят областния щаб по бедствия и аварии.  Бог  да ни пази  от партийни другари.

 

от Форумите:

Аз съм работила като секретарка към края на управлението на тройната в една фирма от обръча, който получаваше обществените поръчки при Цонев. Преди това бях начална учителка в мангалско даскало и ми писна, взех да пия и да врънкам на баща ми, военен, да ме уреди с нещо по-така. Накрая ме уреди с голямо неудоволствие, и ми каза: "Много има да патиш заради тая работа. Краде се като за последно". И наистина беше така. После при ГРОБ спря да капе. Ами какво да ви кажа - Цонев е крадец от класа и не много умен. Умен голям крадец няма. Ако тръгнеш да крадеш на едро си свършен. Само на дребно и нередовно. Тогава евентуално можеш да минеш между капките. МХМ.

Затвор за тигърчето от бистрица и неговата подлога даскала по физическо ...


На път за даскало: 15-годишен сви два GSM-а от книжарница в Мадан...

 

"След изборите бях подложена на непрестанен тормоз от колегите от структурата в Пловдив да се откажа от депутатското място", разказа Баракова. Тя е получавала многобройни обаждания със заплахи и увещания да не влиза в парламента от председателите на структурите в Пловдив и областта - Дяко Дяков и Мартин Иванов."Заедно с двете секретарки от офиса на ББЦ Дяков е идвал не веднъж в училище да увещава директорката да ми повлияе да се откажа от депутатското място", разказа още Баракова. По думите й от ББЦ й обещали в замяна работно място в Пловдив по нейно желание, но тя отказала да влиза в подобни разговори.

 

 

Иванчо се прибира от даскало бесен. Тряска вратата и хвърля бележника си на масата. Учудени и леко уплашени техните го питат:

- Абе, Ванка какво става бе, чедо?

- Еми имам двойка по биология - казал Иванчо.

- Е, защо така? - запитали обезпокоени родителите.

Иванчо се обърнал и със заканителен тон казал:

- Не ме питайте, ами лягайте на дивана и почвайте да ми обяснявате как щъркелът ме е донесъл!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2928921
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?