Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 00:53 - Окултен Символизъм: Почитане на Сатурн (Сет)
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 6250 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
https://occultknowledge.wordpress.com
Най-вероятно не го осъзнавате, но през последните хилядолетия светът се е прекланял (и продължава да го прави) пред Сатурн. Този култ не е спирал нито за момент и в 21ви век е по-силен отвсякога. Сатурн, още наричан ‘Властелинът на Пръстените’, е всъщност в основата на цялата символика на размяната на пръстени при бракосъчетаване или когато Католическата църква поставя ореоли около главите на провъзгласените за светци и мъченици. Символиката, на която са били приписвани Православно-християнски първопричини, въсщност показва подписът на последователите на един култ, чието върховно божество е Сатурн (Сет).

От най-древни времена мъдреците се вглеждали в звездите, възхищавали се на мистичната им светлина и им приписвали божествени атрибути. Преди Големият Потоп Сатурн е бил почитан от човечеството като върховен бог и владетел на всички крале. Много окултни изследователи потвърждават, че съществуват писмени извори, посочващи Сатурн за Владетел на царството Атлантида и като божествен прародител на всички земни крале и владетели. Наблюдаваме неговата метармофоза и присъствие в една или друга форма през цялата Античност:

Кронос или Сатурн, Дионисий, Хиперион, Атлас, Херкулес – всички те демонстрират ясна взаимовръзка със Сатурновия елемент; всички те са били крале, които са владеели територии на бреговете на Средиземноморско и Адриатическо море и Атлантическия океан.

Болдуин, Праисторически Нации

В Египетската митология се посочва, че Изида е най-голямата дъщеря на Сатурн:

Аз съм Изида, Върховна Владетелка на това царство. Бях инструктирана от Меркурий, Никой не може да отмени законите, които аз установих. Аз съм най-голямата дъщеря на Сатурн, най-древния измежду всички Богове

Тайните Учения през Вековете

image

 

image

 

САТУРН ПРИ СЕМИТСКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Семитските обозначавали бога Сатурн с ‘ЕЛ’. Върхновното божество било изобразявано като черен куб, статуи на който наблюдаваме по целия свят. Древните евреи изобрзявали Сатурн чрез хесакграм (Давидовата звезда), която и до ден днешен стои на флага на Израел.

Много езотерични изследователи потвърждават, че името ИЗ-РА-ЕЛ е комбинация от имената на езическите божества ИЗ-ида, РА и ЕЛ (Сатурн), което е показател за окултните корени на Юдаизма.

image

 

САТУРН ПРИ ЗАПАДНИТЕ ЦИВИЛЗИАЦИИ

Гърците и Римляните почитали Сатурн като жестоко и отмъстително божество. Бърз поглед към добре познатата легенда за установянето му като върховен бог показва негативната му природа:

Скопил с острия сърп, който му дала Гея и свалил от престола баща си, но бил прокълнат от Уран да загине от собствения си син. Затова поглъщал децата си, веднага след раждането им. Но Рея спасила най-малкото си дете Юпитер (Зевс), като вместо него дала на Сатурн да погълне камък, повит в пелени. Когато възмажал, Зевс го надвил след десетгодишна борба, принудил го да повърне обратно погълнатите божества, запратил го в Тартар (подземното царство) и заел мястото му като върховен бог. Спасените му братя и сестри са: Веста (Хестия), Хадес (Плутон), Хера (Юнона), Церера (Деметра) и Посейдон (Нептун).

Сатурн/ Кронос (митология)

Тази негативност в природата му е била наричана ‘Голямото Зло’ (The Greater Malefic) и е била противопоставяна на Юпитер или ‘Върховното Добро’ (The Greater Benefic). В езотеричен план Сатурн се свързва с ограниченията, несъвършенствата, разложението и тленността на човешката природа. Гръцкото му име е ‘Кронос’ или ‘Властелин на Времето’, където времето е главният фактор за смъртта на всичко материално. Традиционното изображение на Смъртта с Косата произлиза от илюстрацията на Сатурн, скопяващ баща си със сърп.

 

САТУРН като САТАНАТА

imageСъщестуват множество хипотези, които предполагат директна връзка между Сатурн и Сатаната. В допълнение на етимологичната прилика между двете имена – Saturn и Satan, наблюдаваме множество ‘съвпадения’:

– и двете божества се свързват с черния цвят;

– Сатурн е най-отдалечената планета от Слънцето (по последни данни Плутон не е категоризиран като планета) и съответно е най-далеч от ‘божествената светлина’ на Слънцето, което през вековете е било символ на живота. Като такова то е носител на принципа на доброто, а Сатурин – на студа и злото;

– Древното рогато божество Пан е изобразявал Сатурн в Паганизма. Същевременно Пан е считан за базовият модел на съвременния образ на Сатаната;

Пан е аморфно същество с тяло на човек, рога и крака на коза. Свири на флейта, която символизира хармонията на сферите; самият бог е символ на Сатурн, защото знакът Козирог се управлява от нея, а емблемата на този зодиакален знак е козата.

Менли Хал, Тайните Учения през Вековете

Пан е считан за ‘замно’ божество, покровителстващо низката животинска природа на човека, подобно н Сатурн. Изобразяван е с еректирал фалос, пиян, в компанията на нимфи, прекарващ времето си в гората и в пещери.

Въпреки негативния аспект в природата на Сатурн, тайните общества го почитат като необходим елемент за постигане на просветление. Той е нужният огледален образ на принципа на Доброто. Масонските автори не крият, че зад символиката на Сатурн стои Сатаната:

Сатурн е протиположност на Юпитер; неговият символ е кръст, разположен над знака на Луната. Изобразява духа над материята (полумесеца). Името му е Сатана, Лукавия или по-скоро Изкусителя. Функцията му е да разпалва и контролира низките страсти на човека.

Уард, Дж. Масонството и Древните Богове

Най-видният пример за преклонение пред Сатурн си остава обществото Братството на Сатурн (Fraternitas Saturni), действащо на територията на Германия.

Братсвото на Сатурн е познато на Английския читател главно посредством частични описания, разкриващи сензационният характер на сексуалната магия, практикувана в ложата и нейната тъмна, Сатанична страна. Това не е необичайно, като се има предвид, че тази организация е с най-ясно изявен Луцефериански характер на модерната Западна окултна сцена. Нейните практики на сексуална магия са най-детайлно изпипаните на която и да е ложа. Братството на Сатурн представлява удиветелна амалгама на астрологична космология, демонологичен гностицизъм, сексуален окултизъм и Масонска организационна структура. Този синтез е дело на труда и вдъхновението на един човек – Великият Майстор Грегор А. Григориус.

Флауърс, Стивън; История, Структура и Ритуали на най-влиятелното модерно магическо общество в Германия: Братството на Сатурн

image

 

САТУРН В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ

От Египетската митология научаваме, че Озирис е бил нарязан на 13 парчета от Сет. Изида събира тези парчета с изключение на фалоса. Хор, синът на Озирис и Изида, се изправя срещу Сет в опит да отмъсти смъртта и поругаването на баща си. Побеждавайки го, Озирис възкръсва и става Владетел на Отвъдния свят. В тази драма, която описва изначалната битка между Доброто и Злото, последното е въплатено от Сет. Това не означава, че Сет винаги е бил носител на злото в Египетската митология. В древен Египет конфликтите между различни династии често водели до ‘падението’ на едно божество и въздигането на друго.

Както при повечето политеистични религии, основната разлика със Западните традиции е, че между всички участници в конфлитка съществуват тесни (кръвни) връзки. Много Египетски археолози и изследователи твърдят, че Сет е чичо или брат на Хор и посредством неговото падение той бива асимилиран в династията на Хор, за което свидетелстват изображенията на Хор с глава на ястреб и неустановена животинската глава на Сет. Това, както и при Будизма, свидетелства за разпадането на дихотомията.

image

 

ЧЕРНИЯТ КУБ: ДЕКОДИРАНЕ

Черен Куб = Сатурн

Сатурн  = Сатана (Saturn -> Satan)

Сатана = Дявол (Християнство)

Дявол (Devil = D + Evil) = Сет (Set), който е оригиналният носител на злото, предшестващ Християнсвото

Сет – древноегипетски бог на Злото, Хаоса, Тъмнината, Войната и Разрушението = Антихриста (Християнство)

Сатурн, Сатана, Сет, Антихрист, Дяволът = Поквареният Демиург (Гностицизъм)




Гласувай:
4



1. shtaparov - Приемам този материал като подк...
24.06.2016 02:35
Приемам този материал като подкрепа за написаното в последната ми статия- Сатурн разбира се е Сат и едно от лицата му е Сатана (Сатина,Сатинъ),който за древните не бил точно това,за което го смятаме сега а бил Главния бог,който не можело да бъде отречен без да бъде очернен,затова се превърнал в главна мишена на монотеистите. За мен има пълно съответствие между Сатурн и Пан- те са един и същ бог с две различни имена така,както Атина и Венера са една и съща богиня в две различни роли а Деметра и Хера- също.

Относно Израел пък съм на мнение,че името му иде от формата Езраил,която означава Евраил (Евра-ил,Еврейска земя) а евреите са част от хората на Сатурн. Без да ги осъждам ще добавя,че това се потвърждава от думите на Христос- той твърди че техен баща е Дявола сиреч Сатурн. Негови свещени числа са 6,7 и 666 според начина на броене,но е доста дълга тема е да обяснявам как и защо става това броене,затова ще го оставим за друг път.
цитирай
2. syrmaepon - Сатурналии
24.06.2016 15:41
Произхода на този празник според Макробий[1] и Овидий[2] произлиза от Янус, който дава празненства в чест на Сатурн, след неговото изчезване от Лациум. Според легендата Зевс гони титана Кронос или Сатурн от Олимп, и той решава да потърси убежище на италианския полуостров. Там Сатурн управлява с бог Янус латинския народ. Този период от историята на Рим се определя като „златния век“.

Златната епоха или Златен век (на старогръцки: χρύσεον γένος chrýseon génos „Златен род“, на латински: aurea aetas, aurea saecula „Златна епоха“) е понятие от древната митология. Това е като идеалното състояние на мирната прафаза на историята на човечеството преди създаването на цивилизацията. Според гръцкият мит, взет и от римляните, тогава социалното положение било оптимално и хората прекрасно живяли в хармония с природата, тяхната естествена среда. Войни, престъпления и прегршения тогава са били непознати. По това време властвал титана Кронос заедно с братята и сестрите си. През следващата епоха започнали морално падение, жажда за могъщество и собственост и условията за живот се влошили.

Янус е един от най-древните богове в римския пантеон, свързван с етруския бог Ани.

Бог Янус няма съответствия в гръцката митология. Съществувал е преди Сатурн и Юпитер. Името има същия корен като лат. ianua (врата) и janus (отворен вход с арка). Той е бил почитан като дух пазител на всяка врата и на всяко начинание и начало. Смятало се е, че е отварял и затварял всички врати, предимно символично. В молитвите и по време на жертвоприношенията са го призовавали преди всички други божества. Първият месец януари е наречен на негово име, а първият ден на този месец Kalendae Januariae бил негов празник, на който извършвали жертвоприношения и окичвали вратите с лаврови венци.
Янус е пазител и защитник на земеделците, както и на тези, които заминават и на тези, които се завръщат. Вратите на неговия храм в римския форум по време на война са оставали отворени в очакване на завръщането на заминалите на война
цитирай
3. syrmaepon - Считало се е, че Янус е дошъл от Те...
24.06.2016 15:41
Считало се е, че Янус е дошъл от Тесалия, Гърция. Той е владял кралство Лациум заедно със своята съпруга. Те са имали много деца, включително Тиберин. Янус и неговата втора съпруга, нимфата Ютурна, са родители на Фонт. Янус имал и трета съпруга — Яна.
цитирай
4. syrmaepon - Праздник приходился на вторую п...
24.06.2016 15:45
Праздник приходился на вторую половину декабря — время, когда приходили к концу земледельческие работы и все стремились к отдыху и веселью в связи с окончанием жатвы. Во время сатурналий общественные дела приостанавливались, школьники освобождались от занятий, преступников возбранялось наказывать. Рабы получали в эти дни особые льготы: они освобождались от обычного труда, имели право носить pilleus (символ освобождения), получали разрешение есть за общим столом в одежде господ и даже принимали от них услуги.

Общественное празднество начиналось жертвоприношением перед храмом Сатурна на форуме; затем устраивалось религиозное пиршество, в котором принимали участие сенаторы и всадники, одетые в особые костюмы. В семьях день начинался с жертвоприношения (закалывали свинью) и проходил в веселье, причём друзья и родственники обменивались подарками. Улицы были запружены народными толпами; всюду раздавались восклицания Jo Saturnalia (это называлось clamare Saturnalia).

Обрядовая сторона празднества имела исконно римский характер, хотя с 217 года были введены лектистернии и обычай стоять с непокрытой головой во время жертвоприношения. По мнению Марквардта, праздник рабов, которые в эти дни как бы уравнивались в правах с господами в воспоминание существовавшего при Сатурне всеобщего равенства, был освящен тем же предписанием Сивиллиных книг, что и учреждение лектистерний.

Праздничные развлечения продолжались в течение нескольких дней (в заключительный период Республики — семи). Среди праздничных подарков фигурировали, в числе прочего, cerei (восковые свечи) и sigillaria (сделанные из терракоты или теста фигурки). Первые служили символом того, что праздник сатурналий приходился на время зимнего солнцестояния (bruma); вторые являлись пережитком обряда жертвоприношения Сатурну.
цитирай
5. syrmaepon - Не разбрах откъде идва информац...
25.06.2016 10:36
Не разбрах откъде идва информацията, че Ел е Сатурн?
цитирай
6. didanov - здравей сирма
25.06.2016 13:27
благодаря за допълненията, публикувах материала във връзка със последната статия на щапаров, за ролята на Сатурн въобще.
цитирам по-горе :Семитските обозначавали бога Сатурн с ‘ЕЛ’. Върхновното божество било изобразявано като черен куб, статуи на който наблюдаваме по целия свят. Древните евреи изобрзявали Сатурн чрез хесакграм (Давидовата звезда), която и до ден днешен стои на флага на Израел.Много езотерични изследователи потвърждават, че името ИЗ-РА-ЕЛ е комбинация от имената на езическите божества ИЗ-ида, РА и ЕЛ (Сатурн), което е показател за окултните корени на Юдаизма.
ако знаеш нещо повече по темата моля включи се. поздрави
цитирай
7. shtaparov - Считало се е, че Янус е дошъл от Те...
25.06.2016 21:04
syrmaepon написа:
Считало се е, че Янус е дошъл от Тесалия, Гърция. Той е владял кралство Лациум заедно със своята съпруга. Те са имали много деца, включително Тиберин. Янус и неговата втора съпруга, нимфата Ютурна, са родители на Фонт. Янус имал и трета съпруга — Яна.

Янус разбира се е Янкус,т.е. Българския Янкул- това веднага става ясно особено като видим,че родината му е Тесалия. Потвърждение за това намираме и в римския календар,в който месеците на Юпитер и на Сатурн са един до друг.
цитирай
8. syrmaepon - Потърсих такава информация, но не намерих такава връзка на Ел със Сатурн, затова и попитах за конкретен източник
26.06.2016 10:58
didanov написа:
благодаря за допълненията, публикувах материала във връзка със последната статия на щапаров, за ролята на Сатурн въобще.
цитирам по-горе :Семитските обозначавали бога Сатурн с ‘ЕЛ’. Върхновното божество било изобразявано като черен куб, статуи на който наблюдаваме по целия свят. Древните евреи изобрзявали Сатурн чрез хесакграм (Давидовата звезда), която и до ден днешен стои на флага на Израел.Много езотерични изследователи потвърждават, че името ИЗ-РА-ЕЛ е комбинация от имената на езическите божества ИЗ-ида, РА и ЕЛ (Сатурн), което е показател за окултните корени на Юдаизма.
ако знаеш нещо повече по темата моля включи се. поздрави

цитирай
9. syrmaepon - Тоест - на източника - източника
26.06.2016 11:44
Тоест - на източника - източника
цитирай
10. didanov - здравей сирма
26.06.2016 13:42
не знам източника на източника, но намерих още нещо интересно:
Книгата на Амос е добър Например на сградата на религиозна фасада, за да се скрие saturnic практики на иврит култ. В Амос 5:26 виждаме, че пророкът увещава Израилевия дом и berates евреите за поемането на изображения, посветени на Молох и Chiun.


"Но вие се облекли в скинията на вашите Молох и Chiun идолите си, звездата на бога, които си направихте."


Този стих е много важно. Тук можем да видим, че евреите почитали бог, известен като Chiun и представлява от звезда. Кой беше Chiun? Теонима Chiun беше hebraized форма на Палео-вавилонската дума Kewan / Kayawanu, а Месопотамия име за планетата Сатурн. В гръцката Септуагинта Chiun е преведена като Рефана, другото име на Сатурн. Звездата на Chiun е свързана с т.нар звездата на Давид или запечатването на Соломон, за saturnic символ на еврейската култ. В крайна сметка, този пасаж от Amos потвърждава, че евреите са били Сатурн поклонници . Все пак, ето елитите на еврейската свещеничеството са били добре хитри. Независимо от факта, че saturnic култ е бил практика характерно за евреите от началото под Cult на El, свещеническите редактори на Амос, целящи да представят Сатурн като чужд бог измамно, използвайки вавилонската си име по предназначение, въпреки че там вече е съществувал на saturnic условията Ел и Shabbathai в собствения си език. С други думи, еврейските свещеници се стараеха да представят погрешно своя собствена срамно Бога като бог на вавилонците, обрисуват култовия си сред евреите като чужд ерес, приета от еврейския народ в изгнание и разграничи ГОСПОДА от Елиан / saturnic си покрай него, проявяващо се като уникален и различен Бог. Трите авраамически религии са крипто-saturnic култове. Днешните юдаизма е запазила saturnic звездата, която води началото си от култа към El / Ану като основен символ и практикуване на евреи продължават да използват за Tefilin, Черно Куб на El / Сатурн , в техния религиозен поклонение. Освен това, в еврейската религия практиката на ритуалното убийство на едър рогат добитък все още се извършва в saturnic стил. Исляма, друга секта, получен от юдаизма, има за основна лого намаляващата луна и звезда, две символи, свързани с Saturn-Kronos в древния свят. Нещо повече, неговата най-свещеното структура, Кааба в сърцето на Мека, е една и съща saturnic куба като еврейската Tefilin. Християнството също е пълен с saturnic символика. Всъщност практиката на Светия вечеря в християнските църкви е нищо повече от една симулация на жертвата на първородния син на древния култ на Сатурн . Предполагаемата син на Ел-Яхве е immolated на кръста като жертва за греховете на вярващите, чиято роля е да се ядат на тялото и пият кръвта на техния пожертвал Христос. Това се симулира ритуал канибализъм. Нека помним, че в гръко-римската митология Сатурн-Кронос беше покварен божество, който погълна собствените си синове. След това, на християнския кръст също може да се тълкува като saturnic символ на робството предвид, че той е един от символите на Сатурн-Кронос в древността и е служил да покори Джентиле човечеството, описанието на Новия Ерусалим в книгата Откровение прилича много отблизо куба на Сатурн и някои от алегорични проповедите на Исус в евангелията съдържа saturnic символика, като идеята на Яхве като жътвар, който жъне областта отделяне на зърното от плявата. Нека помним, че Сатурн-Kronos е смятан за божество на селското стопанство и на жътварка от реколтата. В крайна сметка, трите монотеистични религии, посветени на Яхве, а именно юдаизма, християнството и исляма, са наистина крипто-saturnic култове, чиито скрит Бог е El / Сатурн / Кронос / Ану и поради това те са три много мощни инструменти от еврейски ционизъм.
http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.co/2015/05/blog-post_68.html
цитирай
11. syrmaepon - Благодаря!
27.06.2016 09:28
Ето още:

"Ремфан[1] (греч. Ραιφαν) — библейский астральный бог, упоминаемый в Деяниях апостолов. Ассоциировался с некой звездой (Сатурн), поклонение которой прогневило Бога и способствовало вавилонскому плену.
Также Ремфан упоминается у пророка Амоса (Амос. 5:26), вместе с богом Сиккутом[2] (в Синодальном переводе — с Молохом), в еврейском тексте он назван Кийюн ((כיון, аккад. Кайавану, Кайаману[3]). Кайяману часто идентифицируется с ассиро-вавилонским астральными божеством Нинуртой[4], чей культ был связан с поклонением планете Сатурн[5]. Использованное в Синодальном переводе имя «Ремфан» восходит к Септуагинте (Райфан), где оно употребляется вместо еврейского Кийюн[6].

Предполагают, что изображение этого божества, скрытое в небольшом ящике или передвижной палатке, было переносимо с места на место[7].

В учении альтернативного православия Амвросия Сиверса, римфан — это советская пятиконечная звезда, печать Антихриста

Нинурта — в шумеро-аккадской мифологии сын Энлиля, бог счастливой войны, витязь богов. Нинурта отождествлялся с планетой Сатурн. Символом бога был скипетр, увенчанный двумя львиными головами. Нинурта тождественен богу Нингирсу.

Нинурта также почитался как покровитель земледелия и скотоводства (в шумерских гимнах его называют «земледелец Энлиля»), существует «Поучение Нинурте», написанное от имени Энлиля, в котором он учит своего сына разнообразной хозяйственной деятельности.

Нингирсу — «верховный пахарь Энлиля», «владыка земледелия». Он следит за порядком на полях и каналах. Наиболее подробные сведения о Нингирсу содержатся в гимнах правителя Гудеа (XXII в. до н. э.) о храмовых постройках в Лагаше. Храм Нингирсу в Лагаше — Энинну («храм пятидесяти»). В гимнах у Нингирсу появляется титул «жрец — очиститель Ану». Как божество, устанавливающее справедливость, Нингирсу сравнивается с богом-судьёй Иштараном (Сатараном). Эмблема и символический зверь Нингирсу — львиноголовый орёл Анзуд. Как и Нинурта, Нингирсу владеет оружием богов шаруром. В гимне Гудеа говорится о победах Нингирсу над шестиголовой овцой, семиголовым львом, «добрым драконом», «львом, ужасом богов
цитирай
12. syrmaepon - Като цяло Ел е дума за върховен бог / ...
27.06.2016 09:44
Като цяло Ел е дума за върховен бог / Аллах/ , имал свещено животно бик и се отъждествява с шумерския Ишкур, който пък е бог на бурите и се превежда "дъждовна буря".
цитирай
13. syrmaepon - Кааба се възприема като "п...
27.06.2016 09:53
Кааба се възприема като "първия дом на бог /Аллах/, в който има вграден черен камък от метеорит - някаква връзка с небето.

"По мусульманским преданиям первое здание или палатку над чёрным камнем построил пророк Адам[6], а, собственно, первую Каабу построил его сын Шис (Сиф). После потопа во времена пророка Нуха (Ноя) постройка и её место были утеряны. По приказу Аллаха пророк Ибрахим (Авраам) вновь возвёл на этом месте здание Каабы. Согласно текстам, ему помогал Джабраил (Архангел Гавриил). Он принёс Ибрахиму камень, стоя на котором, он мог подниматься на любую высоту. Камень по сей день хранится рядом с Каабой внутри небольшого монумента Макам Ибрахим (стоянка Ибрахима). На камне остались отпечатки ступней Ибрахима."

"Кааба была главным языческим святилищем Хиджаза; в центре Каабы находился идол Хубала — божества племени курайш в образе человека с золотой рукой (золото заменило некогда отбитую руку). Древние арабы считали его повелителем небес, властелином грозы и дождя. За пределами Каабы были и другие идолы, большинство из которых представляли собой бесформенные камни. Культ камней самый древний у первобытных племен и существовал также у финикийцев и ханаанеян."

"Вокруг главного божества располагались идолы других аравийских богов. По преданию, до утверждения ислама в святилище насчитывалось более 300 идолов.

Около них приносили жертвы. В святилище и вокруг него на запретной территории нельзя было ссориться, мстить кому бы то ни было, тем более проливать кровь — арабские племена поклонялись разным богам, но все одинаково чтили Каабу. Считалось, что если кто-либо оскорбит языческое божество, будет неминуемо наказан: заболеет проказой или лишится рассудка. Жили в Мекке иудеи, христиане, а также ханифы — аскеты и последователи веры пророка Ибрахима (Авраама) — благочестивые люди, исповедовавшие строгое единобожие, но ни к какой из этих религиозных общин себя не причислявшие. Родившийся в Мекке новый пророк по имени Мухаммед (по Корану — потомок пророка Ибрахима повелел разрушить все идолы и очистил от них территорию вокруг Каабы[6]. В настоящее время вокруг Каабы воздвигнута гигантская Заповедная Мечеть.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2906175
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?