Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2016 23:31 - Тайната на златото на Хитлер
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 3229 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фюрерът остана длъжник на Русия със... 100 милиарда долара!

Специално разследване на "АиФ" проследява пътя на съкровищата на Третия райх.

Австрийското градче Бад-Аусзее в областта Залцкамергут отдавна привлича туристите. Курортът се слави с прохладни езера - в летния зной температурата на водата не превишава 20 градуса. През сезона - юли и август, всички хотели са резервирани, не можеш да намериш стая дори за 200 евро.

Преди 70 г. той е не по-малко популярен: тук се заселвали хора, разбиращи от разкош. Историкът Герхард Заунер само успява да покаже от прозореца на колата - това е домът на Отто Скорцени, дървената къща до него е на генерал Власов, а бялата постройка е вилата на Гьобелс. В това симпатично градче се губят последните следи на златния запас на Третия райх: през април 1945 г. на гарите наоколо изчезват десетки вагони с хиляди тона злато и платина, килограми брилянти и картини от музеите на цяла Европа, включително и тези в СССР. По най-скромни оценки днешната цена на тези съкровища е 500 милиарда долара!

Изчезналият влак № 277

- Златото в подземието на райхсбанката съвсем не е всичко - уверява Герхард Заунер. - През февруари 1945 г. в планините на Залцкамергут масово се извозват ценности от окупираните градове. Тук докарват златните запаси на Мусолини и тези на хърватския режим на Павелич, два сандъка брилянти от банките на Белгия. Казашкият корпус на СС и щабът на генерал Власов докарват със себе си платина на кюлчета, татарският легион "Идел-Урал" - бъчви с червонци, словашкият диктатор Тисо - изумруди. Общата стойност не може да се изчисли. След войната американците намират на дъното на езерото (в частност Топлице) сандъци със злато, но това са едва ЕДНА ПЕТА от съкровищата на райха. Останалото сякаш се е стопило.

... На 10 август 1944 г. шефът на канцеларията на Адолф Хитлер, "нацист № 2" Мартин Борман провежда секретно съвещание в страсбургския хотел "Мезон Руж". На среща на финансисти от Швейцария води разговор за задграничния превод на парите на райха. Упълномощават Банката за международни разплащания (BIS) от щабквартирата в Базел. С помощта на BIS Борман превежда на сметки в Аржентина, Чили и Перу 10 милиарда долара във валута. Само че такова огромно количество злато и платина банката не е в състояние да "превърти". На 31 януари 1945 г. министърът на финансите на Германия Валтер Функ предлага ценностите да се евакуират на "безопасно място". Берлин изоставя 24 вагона от влак № 277, препълнени догоре с кюлчета злато от хранилището на имперската банка.

Влакът изчезва, сякаш го е нямало въобще - съдейки по документите, открити от съюзниците, железопътния състав със златото никъде го нямало.

- Първоначално ценностите се отправили в баварското селце Оберзалцберг - смята Ернст Голдбърг, професор по история от Виена. - На шефа на спецотряда от СС - щандартенфюрера Ото Скорцени, поръчват да направи тайници в планините и езерата на Австрия. След войната съюзниците, научавайки за тези тайници, се удивляват: Скорцени буквално ги направил така, че да ги намерят.

Въпросът е защо му е било нужно?

Фалшиви тайници?

... През петдесетте години в езерата на Залцкамергут (основно Топлице и Грюн) ентусиасти започват да търсят съкровищата на Третия райх. В Топлице на дълбочина 100 метра откриват контейнери с фалшиви британски фунтове, шест сандъка със злато (последният през 1987 г.), нацистки награди - и това било всичко. Нито колиетата с брилянти, нито рубините от колекциите на кралицата на Нидерландия, нито златните талери от датската хазна.

- Погледнете номера на това кюлче - историкът Герхард Заунер показва "тухла" от чисто злато със свастики и надписи Deutshe Reichsbank. - Тежината му е 12,5 кг. През 1974 г. аз лично го намерих на дълбочина 70 м на дъното на езерото Грюн. Номер В425: тази серия е на влак № 277, който изчезва след излизането си от Берлин.

Струва си да се отбележи - Постдамската конференция през август 1945 г. постановява: златните запаси на Третия райх трябва да се върнат, поделени поравно между Британия, САЩ, Франция и СССР. По такъв начин нацистите се оказват длъжници на Русия (като правоприемник на СССР) със 100 милиарда долара. Но надали парите се намират там, където се опитват да ги намерят търсачите на приключения.

- Тайниците в езерата и планините са просто "измама", потвърждават както историкът Заунер, така и собственикът на ресторанта Сиен. - Очевидно планът на Скорцени е бил да скрие малка част от златото на Райха. Целта е била да се убедят съюзниците, че всичко скрито е тук, трябва само добре да се търси. Останалите ценности са отишли далече, на юг - по таен маршрут.

-

... И все пак къде е отишло другото злато?

Изчезналите съкровища

1. Влак № 277, или "влакът на Функ" - 24 вагона със злато, брилянти и платина от хранилищата на райхсбанката - не пристига до местоназначението;

2. Три вагона със злато от банките на съветска Украйна - отмъкнати при отстъплението на щандартенфюрер от СС Йозеф Спасил, началник на полицията "Зюд-Руссланд" - изчезват край езерото Алт;

3. Един вагон с църковно злато от Румъния - икони, кръстове и чаши, които взема със себе си лидерът на марионетния режим в изгнание Хория Сима. Вагонът изчезва на гарата край Бад-Аусзее.

4. 120 тона злато - "запасът на Мусолини". Взети от спецкомандата от Северна Италия. Следите се губят на гара Бад-Ишъл. През 1983 г. са открити само 20 тона.

5. 100 тона злато на диктатора на Хърватия Павелич. Изпратени в Грац, Австрия. От тях е открита само ЕДНА (!) златна монета!

Източник:
http://www.bg-history.info/Tainata-na-zlatoto-na-Hitler-4194.html
Гласувай:
4
01. germantiger - ...
28.01.2016 16:00
Въуобще не е длъжник, защото мой бъдфещ постинг какво загравба Русия от Гермнаия след ВСВ базиран върху легално инфо и маса книги само с конкретика ще ти покаже, колко дължи Русия на Германия - всъщност фундамента в бол бласти, техника и дори изкуства - потрес е всичко загравбено от руснаицте и то няма равно в човешката история и това доказано впрочем от руснаци днес и то руснаци националисти, които пишат, че не може да иде реч за връщане на Германия на нещо от всичко заграбено но потресавщао добре и конкретно го брулят върху главите.
цитирай
2. germantiger - конретиката
28.01.2016 16:12
Книгата "Великая контрибуция" от Алаксандр Широкорад...

Чел съм я, "подчертал съм я" електронно и ще се прави постинг живот и здраве, макар да съм я чел преди година и все още не го правя.

Само съдържанието без потреаащите в конкретика и титанично количество бележки:

Трофейщики
Тотальная реквизиция
Перемещеннъйе културнъйе ценности
Великий соблазн
Наиважнейшие из искусств
Исползование в СССР...
Германские подводнъй е лодки
Трофейнъй лайнеръй
Яхтъй и барки
Штирлицъй на мерседесах
Пулеметъй и птурсъй
Тайнъй дяворца Александра
Трофейхнъй бог войнъй
Тайнъй арттмузея
Германские зенитнъйе ракетъй
Как Юнкерс и...
Германские балистические ракетъй
итн............

само конкретика като фотография, автомобили, оръбие, цели музей изнесени, заовди, учени, работници германски всичко грабено както в истортиявтяа никой не е грабил
цитирай
3. didanov - Германия не е длъжник
29.01.2016 08:57
В смисъл че не е грабила масово (първа) или че е грабила по-малко? По-малка ли е вината на грабителя ако от него други грабители грабят?
Склонен съм за вярвам че Сталин също е грабил "с шепи" особено ако има какво да се вземе под благовиден повод (победители). Факт е б
че голяма част от заграбеното от германците не е намерено все още, както и че съюзниците грабят и те с пълна сила като технологии и жива сила (надявам се да ги споменеш и тях за да не е едностранно).
цитирай
4. germantiger - ...
29.01.2016 18:08
Огромна част от заграбеното от германците разбира се, е намерено и преразпределено между победителите, просто те винаги са имали интерес да е в трях под "формата" на неоткрито и разбира се ограбено на германска вина.

Разбжира се, че вината на по-малко грабилия германец е по-малка.

Ако един терорист е убил една жертва а друг е екзекутирал 10 - разбира се, втория е по-опасен, по-виновен, приоритетна цел итн.
цитирай
5. didanov - Заграбеното от германците, което ...
29.01.2016 23:40
Заграбеното от германците, което пък е заграбено от евреите и европейците може да се пази в тайна, но не само от Русия. НО в случая вината на първия грабител, този който е дал пример на другите не е маловажна. Всъщност първият грабител, причинител на тези две СВ през 20 век не е нито Германия,нито Русия и това го знаем прекрасно.
цитирай
6. pvdaskalov - * ! *
03.02.2016 12:58
И аз се заинтригувах от написаното. Ако наистина трябва да се търсят "изчезнали" цели влакови композиции, то те биха могли да са в тунели с взривени входове от двете страни. Е, има достатъчно търсачи на потънали кораби с модерна техника и натрупан опит... Ние можем само да си приказваме. Какво са 500 милиарда?! Нали Гърция дължи 300. Да се чуди човек как се задлъжнява до такава степен.
Поздрави!
П и е р
цитирай
7. didanov - здравей пиер, сори за късното включване
04.02.2016 22:48
според различни източници, голяма част от откраднато злато и съкровища е изнесена в Южна и Северна Америка. Хитлер и Ева браун се спасяват със самолет с английска маркировка, както и около 200 висши нацистки офицери с няколко подводници. Хитлер се установява в едно планинск градче в Аржентина откъдето години наред с помощта на златото и верните му хора продължава да поддържа тайна мрежа от нацистки последователи, много от които забягват в САЩ и Канада.
Златото откраднато от европейците всъщност е нищо с това намерено в някокото подземни атлантски града, вк които Хитлер е успял да влезе с помощта на окултиските от "Аненербе". Единият е бил в Полша, другият в Украйна, тритят в Италия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2322733
Постинги: 1136
Коментари: 3354
Гласове: 5790
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?