Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 17:34 - Съобщение от Муамар Кадафи
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 5167 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съобщение от Муамар Кадафи ANONYMOUS BULGARIA / юни 28, 2015

imageЗа 40 години, може и повече, не си спомням, направих всичко, което можах за да дам на хората къщи, болници, училища, и когато бяха гладни им дадох храна. Дори направих от пустинята Бенгази земеделска земя.

Изправих се пред атаките на този говедар Рейгън, когато уби моята осиновена дъщеря сираче. Опита се мен да убие, но вместо това уби това невинно бедно дете. Тогава помогнах на моите братя и сестри от Африка с пари за Африканския съюз.

Направих всичко по силите си за да помогна на хората да разберат концепцията на реалната демокрация, където народните комитети управляваха нашата страна. Но това никога не беше достатъчно, както ми казаха някои, дори хора, които имаха 10 стайни жилища, нови костюми и мебели. Тези не се задоволиха никога, заради алчността си искаха повече. Те казаха на американците и на други посетители, че се нуждаят от „демокрация“ и „свобода“, но никога не осъзнаха, че тази система е за рязане на гърла, където голямото куче изяжда останалите. Те бяха очаровани от тези думи без да осъзнават, че в Америка няма безплатна медицина, няма безплатни болници, няма безплатни жилища, няма безплатно образование и няма безплатна храна, освен когато на хората им се налага да просят или да чакат на дългите опашки за да получат супа.

Не, няма значение какво съм направил, никога не беше достатъчно за някои, но за другите – те знаеха, че съм син на Гамал Абдел Насър – единствения истински арабски и мюсюлмански лидер, който сме имали от времето на Салах-ал Дин, който доминира Суецкия канал за народа си, както аз доминирах Либия за моите хора. Опитах се да вървя по неговия път за да запазя моя народ от колониалното господство – от крадци, които ще крадат от нас.

Сега съм под атаката на най-голямата сила във военната история и моят малък африкански син Обама иска да ме убие за да отнеме свободата на страната ни, за да отнеме нашите безплатни жилища, нашата безплатна медицина, нашето безплатно образование, нашата безплатна храна, и да ги замени с кражбите в американски стил наречен „капитализъм“. Но всички от нас в Третия свят знаем, какво означава това. Означава, че корпорациите управляват държавите, управляват света и хората страдат. Затова за мен няма алтернатива, трябва да се изправя и ако Аллах желае, ще умра следвайки неговия път, пътят който направи нашата страна богата със земеделски земи, храна и здраве, и дори ни позволи да помогнем на нашите африкански и арабски братя и сестри да работят тук с нас, в Либийската Джамахирия.

Не желая да умра, но ако с това ще спася тази земя, моите хора, хилядите които са мои деца – тогава нека така да бъде.

imageНека този завет бъде моят глас към света, че аз застанах пред кръстоносните нападения на НАТО, застанах пред жестокостта, застанах пред предателството, изправих се пред Запада и колониалните му амбиции. Застанах с моите африкански братя, моите истински арабски и мюсюлмански братя като светлина от морски фар. Когато другите строиха замъци аз живеех в скромен дом и в палатка. Никога не съм забравил моята младост в Сирт. Не похарчих безумно националното ни съкровище, и като Салах-ал Дин, нашият велик мюсюлмански лидер, който спаси Йерусалим за исляма, аз взех малко за себе си…

На Запад, някои ме нарекоха „луд“, „откачен“, но те не знаят истината, за която все още продължава да се лъже. Те знаят, че земята ни е независима и свободна, а не в колониалната хватка. Те знаят, че зрението ми, моят път, беше ясен и, че ще се боря до последния ми дъх за моя народ, за да го запазя свободен. Нека всемогъщият Аллах ни помогне да останем верни и свободни.

Муамар Кадафи, 2011/05/04

Източник: pravda.ru
Гласувай:
51. didanov - stara-bulgaria.eu
23.09.2015 17:39
Може би трябва да си припомним последното обръщение на полковник Кадафи, което той направи няколко часа преди мъчителната си смърт:

“Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “Кадафи не лъжеше – “хората от НАТО” наистина бомбардираха страната, която беше стената към миграцията към Европа.

Сега Либия не е стена, от нея бяга някога надменно-благополучното и население. Впрочем на тези американски “хора от НАТО” им е все едно, защото при тях никой не бяга. Бягат при европейските “хора от НАТО.” В настоящата ситуация няма как да бъдат наречени по друг начин, освен идиоти. А техният идиотизъм има самоубийствен характер …
цитирай
2. didanov - http://light.standartnews.com
23.09.2015 17:48
Започвате работата по книгата през 2011 г., която бе белязана от Арабската пролет. Тези събития ли ви вдъхновиха?
- Абсолютно. Всъщност първоначалната идея бе с италианския съдия Розарио Приоре да работим по един от опитите за премахване на Кадафи, който обаче е многозначителен. Това е случаят Устика. Става дума за граждански самолет, който е свален през юни 1980 г. от снаряд. В самолета намират смъртта си 81 души. Това е едно дело, което се е точило много дълго в Италия, защото много от информацията по случая е била крита и от следователите и от съдии, и от полиция. Розарио Приоре, който е бил последният съдия по това дело, установява чрез записите на радарите, които получава с неимоверни усилия, че в този въздушен коридор, в този момент, е трябвало да мине самолет с Кадафи, придружаван от военни самолети. Тази история е много дълга драма в Италия. Според проучванията на съдия Приоре в този случай са замесени държави от НАТО. Има и други изказвания на видни личности, че това се е случило точно така. Няма обаче доказателства до ден днешен и интригата продължава. Кадафи е спасен, защото някой го предупреждава и самолетът му е отклонен към Малта.
- Значи първоначално сте искали да разследвате само този опит за атентат?
- Точно така, но когато дойде Арабската пролет и разговарях с френските издателства, ми стана ясно, че това е една стара италианска история, която трудно би събудила интереса на френската публика. Точно тогава започваше война за свалянето на Кадафи и си казах - защо да се занимаваме частично, като можем да го направим от начало до край? Интересното е, че не знаехме, че по време на работата ни ще убият Кадафи и всъщност ще стигнем до неговия край.
- На колко опита за атентати срещу Кадафи се натъкнахте?
- Не мога да определя точния брой. Бих казала, че става дума за 10 по-значими опита, в които са били вложени много средства и които са свързани с опозицията на режима в чужбина. Опитах се да свържа най-значимите опити с най-значимите опозиционери. Успях да се добера до тях и да ги разпитам, защото беше интересен и техният житейски разказ, за да се получи и една огледална история. Само Националният фронт за спасение на Либия, който се създаден през 1981 г. от Мохамед Магариф, който след падането на Кадафи беше избран за държавен глава, е организирал поне 5-6 опита за атентати срещу Кадафи. Стигали са донякъде. Понякога са били почти до самата цел. Понякога се е налагало да спрат много преди това, защото са си давали сметка, че информацията е изтекла, техни хора са задържани или че са в опасност. Всъщност опитите за отстраняване на Кадафи са много повече от 20. Ислямистите на Абдул Хаким Белхадж са се опитвали през 3 или през 6 месеца да убият Кадафи, като

искали да го взривят с камикадзета

Трябва да сме наясно какво трябва да броим. Това е сага на едни хора, които в последните 30 г. са имали целта да свалят кожата на Кадафи. Те са се занимавали само с това. Опитите за отстраняване на либийския лидер са били на различно ниво. Затова е трудно да се каже точният им брой.

Как ще коментирате днешните събития в Либия?
- В Либия цари хаос, който би могъл да бъде предотвратен, ако международната общност ясно застане на страната на тези, които са предприели борба с ислямистките фракции, организации и въоръжени групи. А позицията на международната общност в момента е неясна. От новия парламент и правителство се изисква да се създаде ново правителство, което да е коалиционно и да включва представители именно на ислямистите. Трудно ще се постигне консенсус и подобно коалиционно правителство. Ако се постигне пък, това ще бъде наложено. В момента онези, които най-силно пропагандират тази идея, са Великобритания и САЩ. Франция смята, че спешният въпрос е борбата срещу ислямистките групировки, защото Ислямска държава укрепва позициите си в Либия. Положението е взривоопасно и, колкото повече се чака, толкова по-жестоки могат да бъдат последиците. Страната се намира в капан и иронията в случая е, че

този капан е под егидата на ООН

и се използва много умело от ИД, която с всеки изминат ден надгражда своите провокации и показна жестокост.
цитирай
3. didanov - григор лилов, http://www.blitz.bg
23.09.2015 17:57
- Режимът на полковника беше враг на Запада, после стопли отношенията си него. Защо?
- Заради разпада на СССР и отслабването на Русия. Веднага след атентата срещу Търговския световен център Кадафи декларира, че САЩ имат правото и задължението да си отмъсти. Знаеш ли, че първата заповед в света за арест на Бин Ладен е поискана от бюрото на „Интерпол” в Триполи? Знаеш ли, че

част от спецзатворите на ЦРУ се намираха в Джамахирията?

Например още през 2004 г., преди отмяната на санкциите, американска делегация начело с Уилям Бърнс - помощник на държавния секретар, беше на посещение в Джамахирията. Преди него бяха шефовете на ЦРУ. Бяха купища световни лидери. Всъщност ще цитирам авторитет - изявлението в „Либийска връзка” на Никола Саркози: „Бих искал да Ви припомня, че държавни и правителствени ръководители на различни държави по света съвсем не се поколебаха да посетят Триполи през последните 15 години: Романо Проди, Тони Блеър, Кондолиза Райс, Жак Ширак... Ангела Меркел изпрати външния си министър. Всички в края на визитите си дискретно прошепваха: “Моля ви, не забравяйте българските медицински сестри”. А после казваха: “Тихо! Да не говорим за това пред журналистите, защото либийският лидер може да се раздразни! Аз казах на Кадафи, че ще отида в Триполи като президент, когато той освободи медицинските сестри. Ако не бях направил това, което всъщност направих, сестрите все още щяха да са в затвора. Така че да, лесно е да се говори за права на човека, оставяйки хората да умират. Аз му казах: “Ще застанем до Вас по пътя на почтеността, защото вие ще загърбите демоните от миналото!” Тогава Саркози заяви, че като вътрешен министър, забележи, четири години е „работил ръка за ръка” с либийските тайни служби в борбата срещу тероризма!

- Смята се, че Западът проведе операцията "Обединен защитник" за по-лесен достъп до нефта и газа?
- Когато ембаргото беше вдигнато и сестрите се завърнаха у нас, бяха сключени мащабни споразумения за икономическо сътрудничество. Само тези с Франция бяха за 10 млрд. долара – от строителство на АЕЦ през нефт и газ, та чак до доставки на оръжие. Англия също получи своите контракти, Италия и Германия – по-малко. Въпреки че Европа изпревари САЩ в политическото уреждане на конфликта, Вашингтон я изпревари пък в бизнесотношенията с Триполи. “Кадафи даде на американците всичко, което поискаха. Включително 127 000 кв. км. петролни полета! А Буш седнал да го врънка и заплашва заради някакви българки! Вместо да го покани в Белия дом, па да се снимат за спомен пред камината!”. Изреченията не са измислени – написани са във в. “Либия днес”. Изданието е известно като официоза на английски език на режима в Триполи. 48, 9% от акциите на държавната и единствена

Национална петролна корпорация на Либия принадлежат на три американски компании –

„КонокоФилипс”, “Marathon” и “Amerada Hess”, влизаща в групата “Oasis”. В края на февруари 2008 г. най-голямата нефтена компания в света – американската “Ексон Мобайл” се сдоби с разрешението за проучване и разработка на петролните находища в шелфа на Средиземно море. Най-сетне американският инвестиционен фонд “Colony Capital LLC” се споразумя да придобие либийската петролна компания “Tamoil” срещу 4 млрд. евро. “Tamoil” притежава и управлява над 3 000 бензиностанции в Европа, разположени предимно в Италия и има рафинерии в Италия, Швейцария, Испания, и Германия. В България фирмата е позната на шофьорите с маслото, което им продава.

- Но тогава за какво е войната? Едва ли е в името на човешките права, след като и досега в Африка има поне десет диктаторски режима, в които гинат милиони и никой по света не се намесва?!
- Кадафи не изпълни огромна част от ангажиментите си към Англия и Франция, макар че те бяха главните двигатели на реабилитацията му. Затова се оказаха и главни участници в операцията. Полковникът не върна имуществото на евреите, както беше обещал... Прецака поляците, които имаха концесия в тамошните пясъци. Забрави обещанията си към други европейски държави. Намекна за национализации в енергодобивния сектор. Но и това не са истинските причини. Войната според мен се води не за петрол и газ, както се смята, а срещу такива доставки. Ще обясня. След като рухна СССР, а Русия продължава да остава слаба, диктаторът потърси нов геополитически поддръжник, за който да бъде толкова ценен, колкото беше за Москва в условията на студената война. Намери го в лицето на Китай. В последните години Пекин здраво стъпи по тамошните нефтени и газови полета, плащайки си от щедро по-щедро, включително и с оръжие. Това обяснява и намесата на Америка. Тя наистина получи всичко от полковника, както цитирах по-горе. Но кръвният й интерес е да не даде достъп на новата световна сила до един от най-големите производители на течно и синьо злато по света. Зависимостта на Китай от енергоресурсите е онова, с което в действителност го държат САЩ.

Енергийната зависимост на Пекин сдържа експанзията му към Русия

в Приамурския им край и Сибир. Накратко – пешката Муамар Кадафи, произведена в царица на световното шахматно геополитическо поле, реши да въведе нови играчи, освен познатите досега. Затова светкавично загуби играта – по безапелационен начин за поука на всички останали пешки и диктатори по света.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА
цитирай
4. mt46 - Поздрав!...
23.09.2015 23:30
Често се случва със закъснение да разберем, да осъзнаем някои истини, да оценим ролята и значението на някои личности...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2474057
Постинги: 1136
Коментари: 3355
Гласове: 5842
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?