Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 23:23 - Злият гений на Европа - цар Фердинанд и Първата Световна Война
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 3481 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Австро-унгарският престонолонаследник Франц Фердинанд и съпругата му София на 15 юни 1914 година отиват в Сараево и той бива убит чрез атентат. На 15 юли 1914 година Австро-Унгария обявява война на Сърбия – това е началото на Европейската война (ПСВ). Воюващите се разделят на два лагера.  На 29 септември 1915 година княз Борис донася в Министреския съвет манифеста за влизане на България във войната на страната на Централните сили. Манифестът за обявяване на войната е публикуван на 1 октомври 1914 година.

Преди това отиват при Учителя и го запитват, какво да се прави. Учителят казава:“ България да не влиза във войната. Трябва да пази строг неутралитет. За цената на своя неутралитет, тя ще получи всички земи на Сан-Стефанска България“. Отново чрез сестра Мария Стоянова и чрез мъжа й – личния адюнтант на Фердинан- занасят съвета на Учителя. Фердинанд чува съобщението, после вдига и свива десния крак, обръща си задника към този, който му донася новината, плясва се с ръка отзад и казва:“Това може да се говори само на моя задник“. Така той приема съвета на Учителя. Когато занасят думите му на Учителя и неговата грозна постъпка, той казва простичко и ясно:“Този задник ще бъде изпроводен вън от България и никога няма да стъпи вече тук.“ И това са сбъдна впоследствие. Ние бяхме свидетели.

Не послушаха Учителя и Фердинанд въвлече България във войната на страната на Централните сили. Учителят каза :“Австрия със своите обещания подкупи България да вземе участие във войната на нейна страна. Фердинанд върви слепешката след Австрия и ще си счупи главата. България ще пострада. А Австрия ще плати жестоко за това.“ Това се сбъдна. Фердинанд не послуша и България изгуби войната. Австро-Унгария като империя се разруши и от нея се създадоха държави: Австрия, Чехословакия и Унгария.

Българските войски бяха по фронтовете – мръзнеха, гниеха и гладуваха скъсани и голи в окопите. Мъжете по фронтовете, а жените трябваше да орат и сеят по нивите. Конете и добитъкът бяха мобилизирани на фронта. Геният на злото като похлупак бе затиснал България. Отидоха  и запитаха Учителя какво ще стане по-нататък. Той отговори:“Германия ще загуби войната и България трябва да побърза и да вземе мерки.“ Занесоха това на Фердинанд, а той вместо да благодари, че може да се измъкне от войната, взе че нареди да се интернира Учителят във Варна. Той бе интерниран във Варна и отседна в хотел „Лондон“ в една малка стаичка на тавана. Когато дойдоха двама стражари да го отведат, той каза :“Аз ще замина за Варна, но този, който ви изпрати, ще замине от България и няма вече никога да се върне.“ Тези, които чуха това, доживяха да видят как се сбъдна изгонването на Фердинанд от България.

Събитията на фронта и положенията на войските беше плачевно. Донасят на Учителя за всичко най-подробно. При него е изпратен официално лице да питат за съвет. Учителят каза:“България трябва да излезе 6 месеца преди да свърши войната. Ако Фердинанд стори това, ще може да се измъкне. Но ако не го стори, ще провери колко струва неговото непослушание.“ Думите са занесени отново на Фердинанд, но неговото вироглавство е толкова голямо, колкото е голяма силата на злия генийй в него. Идва 15 септември 1918 година и последва пробива на Добро поле на силите на Антантата. Фронтът е пробит и България капитулира. Отново идват и питат Учителя какво да се прави. Той отговаря с едно изречение :“Фердинанд да абдикира в полза на сина си Борис.“ Занасят новината на царя. Казва му я същият, който навремето бе видял как Фердинанд си бе вдигнал и бе го плеснал с ръка по повод съвета на Учителя. Така, че задникът  на Кобурга напусна България в полза на сина си Борис. На 27 ноември 1918 година в Парижкото предградие Ньой бе подписан договор между България и държавите победителки. Клаузите му са изключително тежки за страната – репарации и контрибуции в размер на 2 милиарда и 250 милиона златни франка. Румъния окупира Южна Добруджа, отрязан е излазът на България на Бяло море, като Западна Тракия се предава на Гърция. На Сърбия се предават земите на Струмишко, Царибродско и Босилеградско, Турция си запазва старата граница. Пълен провал и втора национална катастрофа.

Какво става по-късно с Фердинанд? Замина за Германия и остана там. Но той не бе случайна фигура. Той занесе там своите идеи и неговото присъствие се оказа пагубно за Германия. Учителят по този случай каза, че Фердинанд е едно шило. Шило в торба не стои, а винаги излиза навън и боде. Фердинанд като отиде в Германия, от неговото присъствие там всики пощръкляха. На говедата и кравите като им се пусне муха-щръклица, тя хапе и всички говеда пощуряват и пощръкляват. Та Фердинанд бе тази муха. Той занесе там бацила на заразата. Занесе своите идеали и своите амбиции и ги предаде на Хитлер. Идеалите на Хитлер, амбициите му са донесени от Фердинанд. Така стоят нещата според Учителя.

Ние през време на Школата на Учителя 1922-1944 година проверихме че тези неща, които каза Учителя, бяха верни и истинни и те се сбъднаха. А когато Германия присъедини Австрия към себе си със своя Аншлус, Учителят каза :“Сега Фердинанд си отмъсти на Австрия чрез Хитлер за униженията, на които го бе подложил Франц Йосиф и за лошото му третиране от него. Сега Австрия ще заплати за това.“   Австрия бе присъединена към Германия и взе участие във ВСВ на нейна страна.тя трябваше да заплати с милиони жертви и разрушения, а след войната и с репарации като победена.
image

Така че в политиката на Хитлер и на Третия Райх имаше много Фердинандовщина. Учителят каза :“Политиката на Фердинанд се прилепи и влезна в Хитлер и няма да може да се отърве от нея. Германия ще заплати скъпо за това.“ Ние бяхме съвременници, че това стана. Германия загуби войната даде милини жертви по фронтовете и бе разделена на две, за да се провери каксе изпълнява Божията Правда. Защото в Берлин Сан-Стефанска България бе разделена на две. Сега Германия бе разделена на две, защото се изпълняваше Божията Правда, която идва да изтрие човешката неправда.

 

Забележка от редактора: Германия бе разделена 45 години, до 1989 година, когато двете Германии се обединиха по мирен начин, така, както се обедини през 1885 година по мирен начин разделена България.




Гласувай:
5



1. didanov - последната част на постинга
26.08.2015 23:24
ми звучи невероятно но все пак реших да запазя автентичността на автора.
цитирай
2. germantiger - ...
27.08.2015 01:31
А какво е писал славянския Учител за заплащането на българи и руснаци - едни от най-големите престъпници в европейскатъа история.

Къде Учутеля вижда или е бил слепец руската гавра с църква, с Библия, с монаси, Учтеля сляп ли е бил, че не е видял как ще плати България и Русия?

Впрочем Учтеля като е помагал на комуниста Георги Димитров дали е провидял нещо?!

И какво всъщност казва Учителя - нищо впечатляващо и всъщност казано от всеки "анализатор" по онова време, дори и не от "специалист".

ЛАЙНАТА ВЕЧЕ СЕ ВРЪЩАТ, КАНАЛ Е ЗАПУШЕН, С ПРОВОЛКА НЕ СТАВА, ЕВЕНТУАЛНО С КИСЕЛИНА И ГОРЕЩА ВОДА ЗА ЕДНА НОЩ СЪЩО НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОТПУШИ.

Диданов друже - лека вечер, успех в блога и извън него, но просто ми се драйфа - приключвам с коментарите при теб, да прощаваш за случаите в които съм прекалил и съм те засягал, не желая да коментираш и ти в блога ми.
цитирай
3. germantiger - ...
27.08.2015 01:41
За финал - един който не е Учител, а световен титан, в добро или зло, ко както иска да го тегли

Предупреждението на Фюрера от 28 Август 1944 год.

Пълномощният министър на Германия в Царство България - Негово Превъзходителство Адолф-Хайнц Бекерле връчва на тогавашните български регенти телеграма- отговор на една тяхна такава до германския райхсканцлер Адолф Хитлер. Отговорът на Фюрера гласи : " До господа регентите на Царство България : Княз Кирил, професор Богдан Филов, генерал-лейтенант Никола Михов, аз също съжалявам за това съдбоносно и трагично развитие на събитията. Изводите са, че то беше възможно, защото нито в Румъния, нито в България, нямаше онова фанатично рискуване, каквото бе налице в Германия . И затова отсега нататък мерките, които ще се вземат от Германия, ще бъдат съобразени с военните нужди . Мерките, които е готово да предприеме сегашното българско правителство, ще предадат страната на болшевизма и тя ще бъде тласната в пропастта. Националната интелигенция, като бъдеще на вашия народ, ще бъде изтребена така, както в другите страни и царското семейство няма да бъде спасено , а унищожено. Досега в такива времена народите са се спасявали не чрез пораженство , а само чрез проявен героизъм . Германия ще продължи при всички обстоятелства борбата си към победа . "

Подписал : Адолф Хитлер
цитирай
4. germantiger - Повтарям и отделям
27.08.2015 01:42
Мерките, които е готово да предприеме сегашното българско правителство, ще предадат страната на болшевизма и тя ще бъде тласната в пропастта. Националната интелигенция, като бъдеще на вашия народ, ще бъде изтребена така, както в другите страни и царското семейство няма да бъде спасено , а унищожено.

ТОВА НЕ ГО Е ПРОВИДЯЛ СЛАВЯНИНА, ПРОЩАВАЙ УЧИТЕЛЯ... що ли, щото...
цитирай
5. didanov - август 1944 година, войната между германия и Съветска Русия се водеше с пълна сила,
27.08.2015 15:22
Отдавна германците бяха отхвърлени от Москва, Сталинград бе гробница за тяхната армия и руснаците вече ги отблъскваха от границите си. В Мърварево Учителят се затваря за три дни в стаята си. Не приема никого. Връщат всички приятели, които идват от София, за да се срещнат с него. Казват им :"Учителят не приема никого!Затворил се е и не приема никого." В такива случаи всички знаят, че Учителят има важна работа и че се решават важни неща за съдбините на човечеството. Това го знаем ние, които сме били на "Изгрева" цели 22 години през време на Школата. На третия ден Учителят излиза на терасата, оглежда небето, а то е сиво и мрачно, Долу приятелите са седнали на масите и разговарят за едно или друго. Всички стават на крака и вторачват очи в него. Той замахва с ръка и с показалец сочи напред, показвайки категорично решение. Ние знаехме,ч е този жест определя съдби на хора и събития. Той изрече следните исторически думи:"Ние решихме да пуснем руснаците в България. Да пуснем комунистите в България."След това Учителят ни изгледа и се прибра в стаята си. Ние долу под терасата, след изричането на тези дунми, стоим, мълчим и не знаем какво става, защотот бяхме обикновени человеци пред решението на Всемировия Учителят и пред лицето на Бога. Едно Божествено решение не се отменя!НИе бяхме свидетели на това.....Думите на Учителят не могат да преиначат или прескочат. Веднъж той каза:"Те, комунистите, не знаят да управляват, защото от 8000 години никога досега тези духове не са допускани в управлението в никоя страна в света, в цялата история на човешката цивилизация.". А защо ги допусна в България? За това си имаше причини, Когато навремето политици, властници, църковници, общественост воюваха срещу Учителя и искаха той да се махне от "Изгрева" и София,той каза:"Вие искате аз да сляза от тази катедра, от което проповядвам Словото на Бога. В момента, когато аз сляза от нея, ще дойдат болшевиките в България и тогава вие ще научите техния урок.:И онези, които воюваха срещу него си научи
цитирай
6. didanov - си научиха урока
27.08.2015 15:31
.Една част от тях бяха избити, друга част бяха хвърлени в затвота, а трети изпратени в конлагери и там си научиха урока, който им предаваха болшевиките.

:Предупреждението на Фюрера от 28 Август 1944 год. отговарямс твоите думи :нищо впечатляващо и всъщност казано от всеки "анализатор" по онова време, дори и не от "специалист".

за Георги Димитров Учителя е видял много неща, за които ще пиша по късно.
Имам един въпрос -сигурно знаеш за окултния кръг АНенеербе, който обслужвал доброволно с окултна информация Хитлер - 100 процента имаш информация за тях - какво ти е мнението за техните техники и действия? Поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2907669
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?