Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 00:11 - Британската империя и германския парен котел
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 2889 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2015 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През януари 1936 година кралят на Великобритания Джордж Пети умира. Едуард Осми е коронясан на 12 май 1936 година.

Не се знае защо и как дойде в София на приятелско посещение бившият английски престолонаследник, а сега крал на Британската империя Едуард Осми. Той беше първороден син, бе обявен за престолонаследник, а се га бе крал на Англия. Посрещането в София през септември 1936г.  бе голямо. Учителят вика Методи Константинов и му нарежда да извика  Любомир Лулчев да дойде лично при него. Учителят нарежда на Лулчев да отиде в двореца и да предаде лично н ацар Борис, а той да предаде на английския крал Едуард следните думи:“Англия да върне колониите на Германия в Африка, за да се отпусне кранът, защото ще се пръсне котелът на парната машина на локомотива.“  Лулчев веднага предава всичко на Борис, а той го предава на Едуард. След ПСВ англичаните изместиха германците от Африка, взеха техните колонии и заеха тяхното място. След като Хитлер дойде на власт в Германия, той започна да търси жизнено пространство и разширение за Германия. Тук в София Едуард схваща всичко много добре, разбира, че това е много разумно, въща се в Англия и го споделя с правителството на Балдуин, който е министър-председател. Британското правителство е разтревожено, защотот изказването на краля ще измести британската политика в друга посока и може да разтърси английската империя. Затова Балдуин и другите около него смъкнаха Едуард от неговия пост като английски крал., само заради това, което им каза. Те приеха, че кралят е под чуждо влияние, не можеха да знаят, че това са думи на Учителя. Смъкнаха го по един необикновен начин. Намесиха се други сили. Кралят завърза голяма любов с една обикновена американка и поиска да се ожени за нея. Те използуваха този случай, че не може да се ожение за обикновена жена, а ако иска да се ожени, трябва да се откаже от кралската корона. Разрасна се скандал и Едуард бе принуден да се откаже от короната, като английската върхушка го отстрани, защото тя не искаше крал с такива идеи. Крал Едуард абдикира на 10 декември 1936 година, а тази идея бе дадена от Учителя. Ако бяха я изпълнили, Германия щеше да си вземе бившите колонии и по този начин кранът на парния котел на локомотива щеше да изпусне излишната пара и германския влак щеше давъври по онзи коловоз, в който стрелочникът щеше да го насочи. Но Англия не пожела да изпълни съветите на Учителя. Едуард се ожени за американката. Той бе посрещнат като герой в Америка, че се е отказал от кралството на Британската империя заради една обикновена жена и то американка. Беше пример за рицар в любовта и за човек с мъжество и доблест. Но това е така, защотот той защитит с живота си думите, предадени от Учителя. И прекара един щастлив живот с тази жена. За крал бе избран брат му и той доживя да види как се пръсна германския котел, а след това как от същата пара на котела се пръсна и Британската империя.

 

Аз лично отидох прии Учителя след като той изпрати Лулчев до цар Борис и до крал Едуард. Той ми извади една Библия, изядена от молците, цялата на дупки и каза:“От Англия ще остане същото“. След години, след като започна войната, когато английските самолети, започнаха да бомардират София, аз бях пак при Учителя. Той отново извади оная голяма Библия, която през тия години беше вече проядена от кора до кора от молците и ми каза:“С британската империя ще стане същото!“ Доживях да видя изпълнението на думите на Учителя след 1945 година. Така и стана. Британската империя се разруши. Заради непослушанието си към Учителя и изменянето на световния порядък от един Божествен план за историята на човечеството, тя трябваше да заплати. Ние знаехме това, ние проверихме тридесет години след това думите на Учителя и видяхме как света се промени. Пред мен стои като жив символ онази Библия, в името на която Британската империя се създаде, за да разпространи и разнесе библията по целия свят. Тя не изпълни ролята си да разнася библиите по света, а разнесе силата на своето оръжие, предизвика Силите Господни и те предопределиха съдбата й.




Гласувай:
3



1. germantiger - ...
26.08.2015 01:41
Невероятна простотия е написал вярващия и това е пример за много от отвратителното.

Отвратителното във фанатика
Отвратителното е невежия
Отвратителното в наглеца

Ще цитирам и репликирам:

"Учителят нарежда на Лулчев да отиде в двореца и да предаде лично н ацар Борис, а той да предаде на английския крал Едуард"

В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКЪВ ТОЗИ ГОВОРИ И ПОЧТИ НАРЕЖДА НЕ СМАО НА ЛУЛЧЕВ, НО И НА МОНАРСИТЕ?! ТЕХЕН УЧИТЕЛ ЛИ Е - НЕ, ТАКЪВ НА ЧОВЕЧЕТВОТО ЛИ Е - НЕ

"Тук в София Едуард схваща всичко много добре, разбира, че това е много разумно, въща се в Англия и го споделя с правителството на Балдуин, който е министър-председател."

БРИТАНЦИТЕ СА СХВАЩАЛИ ТОВА МНОГО ПРЕДИ УЧИТЕЛЯ, УЧЕНИЦИТЕ И УЧЕНИЧКИТЕ МУ, НЕЩО ПОВЕЧЕ - ТЕ СА СХВАЩАЛИ И Д В И Ж Е Л И МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА И ТОЧНО В ТОВА СА МАЙСТОРИ, НИМА УЧИТЕЛЯ И БЪЛГАРИН ПИШЕЩ ТОВА ОТНОВО ОТКРИВА ТОПЛАТА ВОДА И ТО ЗА БРИТАНЦИТЕ, КУКЛОВОДИТЕ НА СВЕТА И "КОЛОНИАЛНИТЕ СПЕЦОВЕ"?!

"Но Англия не пожела да изпълни съветите на Учителя...
Но това е така, защотот той защитит с живота си думите, предадени от Учителя."

ДА СЕ СМЕЯ ЛИ, ДА НЕМЕЯ ЛИ - АНГЛИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ИЗПЪЛНЯВА НЕЧИИ СЪВЕТИ - ТО СЪВЕТИ СЕ ПРИЕМАТ, НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ (НАЙ-МАЛКОТО В СЛУЧАЯ), А АБДИКИРАЛИЯ МОНАРХ ЗА КОЙТО ИМА КНИГИ И ФИЛМИ С ЖИВОТА СИ НЕ ЗАЩИТАВА НИТО ДУМА НА УЧИТЕЛЯ, КАЛФАТА ИЛИ МАЙСТОРА - ТОВА МОГАТ ДА ПОТВЪРДЯТ БИОГРАФИТЕ МУ

Учителя. Той отново извади оная голяма Библия, която през тия години беше вече проядена от кора до кора от молците и ми каза:“С британската империя ще стане същото!“ Доживях да видя изпълнението на думите на Учителя след 1945 година. Така и стана. Британската империя се разруши. Заради непослушанието си към Учителя и изменянето на световния порядък от един Божествен план за историята на човечеството, тя трябваше да заплати.

БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ СЕ РАЗРУШИ, А СЕ ТРАНСФОРМИРА, КАТО И ДОСЕГА БРИТАНИЯ РУЛИРА ПРИ ВЗЕМАНЕТО НА СВЕТОВНИ РЕШЕНИЯ - СЪЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА РОДИНАТА НА УЧИТЕЛЯ С НАЙ-ГЛАВНАТА БУКВА И ЛУЛЧЕВ ВКЛ. ХУБАВО Е БИЛО УЧИТЕЛЯ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ДА НЕ ПОМАГА НА ХОРА КАТО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ И ДА СЕ УСЕТИ, ЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И БИБЛИЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ, "ЩОТО" ДРУГАРИТЕ БЯХА АТЕИСТИ!

Ще цитирам две мисли в превод на Гьоте:

„Няма нищо по-страшно от едно дейно невежество.”

„Най-страшното е, когато глупави, неспособни хора се съберат с фантазьори.”

Диданов, друже... нима не съзнаваш, не виждаш и не усещаш невероятната гола претенция в текста за Учителя и абсолютното непознаване (ако не е нарочно) на история, условия, процеси?!

Понеже си разумен човек, убеден съм усещаш, че много неща в текста не са здрави.
цитирай
2. didanov - тигре друже
26.08.2015 12:21
Това че никоя империя няма доброволно да върне взети насила колонии и то на конкурентна държава звучи логично и не учудва никого днес. Учудващо е един английски крал да пожелае обратното. Сам можеш да си отговориш какво би станало тогава или какво не би. Факт е обаче - че посланието, което отговаря на истината е предадено - факт е че малко след това кралят е принуден да абдикира,а няколко години след това германския котел избухва. Интересно е да чуя мнението ти какво би направил Хитлер ако доброволно 1937 година си бе получил колониите в Африка? Такъв акт на добронамвреност автоматично ще изпусне част от парата на омразата нангерманския народ към победителките в Повечето и щеше да отклони голяма част от вниманието им към случващото се в Африка. Заигравката ти с Георги Димитров и Учителя е интересна но няма нищо конкретно. Колкото до неприятните ти обвинения в невежество и прочие обидни епитети по мой адрес бих казал, че нямам претенции за исторически труд, нямам и ценза за това, аз представям еднанразлична гледна.точка на историческите събития, които ме вълнуват. Може би в последствие ще се занимава по_подробно с историята на Едуард, но дали в автобиографията ще намерянотговор от типа- духовната роля на английския народ и империя бе да разнася библии по света(демек християнската идея), а тя наруши Божествения план разнасят своята сила и оръжие. И още - задачата на германския народ бе да поведе света към по-добро към по-справедливо бъдеще или задачата на САЩ бе да внесе отново в света идеята за свободата равенството и братството. Къде са сега тези държави питам, какво стана с първоначалните светини чисти идеи? Аналог можем да направим и с чистата и свята република на Левски -къде ли е тя?ето това ме интересува например. Ако пък си се засегнал от постига ми за Фердинанд мисля още да пиша по темата.Bis bald.
цитирай
3. germantiger - ...
26.08.2015 14:26
Факт е обаче - че посланието, което отговаря на истината е предадено - факт е че малко след това кралят е принуден да абдикира,а няколко години след това германския котел избухва.

...

Какво ще рече малко след това абдикира - колко малко за да не е причина Учителя, а ако беше малко от малко, а малко повече, а много малко?!?!?!

Абдикира заради брака си и това няма нищо общо с Дънов, не аз и не биографите на Краля трябва да доказват нещо, а претенцията на Лулчев и Дънов!

...

Заигравката ти с Георги Димитров и Учителя е интересна но няма нищо конкретно.

Нищо конкретно ли? Греша ли в това което съм чел - Дънов познава Димитров, живее някаков време с него, ходатайства да го спасят при лайпциг - това неконкртно ли е и ако аз съм чел нечия лъжа, опровергай я, чудесно ще е - аз нито за Дънов, нито за Димитров знам много, но това съм чел и то е прекалено много между двамата ако е истина?!

...

Колкото до неприятните ти обвинения в невежество и прочие обидни епитети по мой адрес

Нев сме се разбрал - аз към теб претенция нямам и те имам за изключително умен мъж - съвсек сериозно. Или съм бил неясен или съм написал нещо типично рязко за мен, за което се извинявам, но не си ме мразбрал правилно.

...

И още - задачата на германския народ бе да поведе света към по-добро към по-справедливо бъдеще или задачата на САЩ бе да внесе отново в света идеята за свободата равенството и братството. Къде са сега тези държави питам

Тук категорично сме на различни позиции - аз не съзирам нито Божествен план, нито нечии държавни задачи според него. Християните без значение какви са - съзират такъв план, дъновистите явно също, но аз НЕ съзирам и не мисля, че някой разумен би товарил държавите, НАРОДИТЕ?! с Божествени задачи - адресиращия, адресатите, условията и логиката на земята правят подобно съждение Утопия (поне за мен).

Германия е там където е - отново е един от световните фактори, САЩ е номер едно такъв в момента и десетилетия преди днес, вероятно и десетилетия в бъдеще, къде е БГ, Къде е Русия, какво направиха те с Християнството в техните държави

В Русия избиха ли десетки хиляди монаси и част от семействата им, горяха ли Библии, затваряхйа ли църкви, в България българина отроден ли е от Вярата - да, за разлика от поляка, чеха, руснака, украинеца които чесато нпъти са ревностно вярващи - Русия не беше ли натоварена с Божествена задач и не се ли провали тя най-много в това... а да... Дънов говори за славянско бъдеще, Розенкройцерите бърборят за такова и то СТАНА в проекта СССР, и умря.

Та мисълта ми е- гредата в западното око я виждаме, а Дънов съзрял ли е гредата в българското, в славянското в източното безочие?!
цитирай
4. didanov - кралят абдикира заради брака си
26.08.2015 19:00
и не само заради него.. знаеш ли, че свадбеното му пътешествие започва от фашистка Италия и завършва в нацистка Германия, която поема разходите му и посреща абдикиралия крал с почести (има даже снимки как се здрависват с Хитлер за ужас на англичаните). И това ако не е причина - британското правителство със сигруност е знаело нещо повече, американската му любов е по-скоро повод за принудителната му абдикация. Кралят е бил неконтролируем от политическата класа та за това..
Учителят неведнъж е спасявал живота на Георги Димитров, но дори цар Борис се застъпва за последния по време на Лайпцигския процес. Учителят се е опитвал да спаси нееднократно със съвети Кобургите, но винаги оставя човек свободно да избира. За него доброто и злото са едно и също дърво - злото е в коренището и тегли надолу, доброто е в короната и тегли към Сллънцето - те не могат да се изкоренят, но може да се направи така, че злото да работи за доброто (типичен пример виж в постинга ми за Магдалена и Кришнапурта).
това че не съзираш някакъв Божествен план не значи, че не съществува - за това е необходимо повече вяра и по-малко разум, но предполагам вярваш в сентенцията за микрокосмоса и макрокосмоса - както един човек има мисия, духовно признание, цел, задача и прочие, по същия начин има и един народ.
Може и да си прав за руснаците и те си носят в момента последиците от техните решения, но тези които се пробудят са определени да повдигнат света, това е.
цитирай
5. germantiger - ...
27.08.2015 14:14
4. didanov - кралят абдикира заради брака си
26.08 19:00
и не само заради него.. знаеш ли, че свадбеното му пътешествие започва от фашистка Италия и завършва в нацистка Германия, която поема разходите му и посреща абдикиралия крал с почести (има даже снимки как се здрависват с Хитлер за ужас на англичаните). И това ако не е причина - британското правителство със сигруност е знаело нещо повече

...

Точно това показва защо краля е мислил така - не Дънов е причината, а близостта, симпатията му или повлияването му от тези режими, не Дънов е на снимка, онези да, не Дънов слуша монарх, а силните, тези от неговия сой или тесто (ако не са му соя) - този ти аргумент е контратезата ти.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2909378
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?