Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 07:00 - Трите клона на Бялото братство в човешките култури на петата раса
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 1843 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всемирното Велико Бяло Братство е давало подтик за създаването на всички минали човешки култури. Ако исторически се проследи пътят по който са минали тези култури, ще се види, че те възлизат от едно и също място и правят един кръг, като минават от място на място през всички народи, които са обозначени от един Божествен план. Накрая се връщат на същото място откъдето са излезли. Първата култура на петата раса е индуската и тя опира на Хималаите. Пътят минава на запад и започва да прави кръг, като минава през Персия, Египет, Палестина, Гърция, Рим, отива в западна Европа и се връща отново на изток, като минава през славяните, за да стигне до планината Памир, която се допира до Хималаите и е част от тях.  Това е затвореният кръг на тези култури на петата раса. Там където Бялото Братсвто е работило и е създавало Школи, там се е създавала култура и начало на нова цивилизация. Това е златния век на тези народи.

Всемирното Велико Братство е изпращало своя пратеник – Великия Учител. Той е организаторът, водителят на трите клона – египетският клон, палестинският и богомилският клон.

 

Египетският клон

Египетският клон има за цел да подготви съзнанието на човечеството за християнството. Този космически кръг започва така:

1.       В древна Индия принципите на Божественото учение бяха изнесени от седемте велики мъдреци, наречени Велики Риши, които вложиха Божественото Учение и създадоха Ведите. След това дойде Великият Рама, който създаде една мощна култура, като даде Упанишадите. По-късно се яви Кришна и създаде Бхагават-Гита. Оттук тези учения преминаха на Запад.

2.       Египет. Тук Учител бе Хермес. Той създаде херметизма и създаде седемте херметически принципа: на ума, на съответствието, на вибрацията, на полярността, на двойствеността, на активното и пасивното начало. Тук се даде наука, знание и бяха построени пирамидите за да представляват своево рода подобие на Хималаите и да свалят енергия от Космоса.

 

3.       Персия. Тук Учител бе Зороастър или Заратустра, а учението се нарича маздеизъм. Според него, трябваше да се бори със Злото, за което се препоръзваше чистота в тяло, мисли и дела. Той твърдеше, че целия живот е единство. Така маздеизмът подготвяше съзнанието на човечеството за християнството. Тяхното мото бе:“Изследвай пътя на душата отде иде и защо е в тялото. Очите ти да бъдат отворени към Небето. Стреми се към Светлината на Отца, от Когото твоята душа е излязла. Душата се стреми да се съедини с Божественото в себе си. Не опетнявай Духа и не го смъквай в низините.“

4.       Халдейска култура – Асирия и Вавилон. Тук се изучаваха науките изкуствата, поезия и окултните науки – астрология, хиромантия и магия. Учението се нарича сабеизъм, а създател на астрологията е И-Сабей-бен-Аадес.

5.       Гърция. В древна Тракия Учител е Орфей. Неговоро учение е орфеизъм. То имало за цел да посвети учениците си в едно висше знание за силите в пеиродата и да посеят идеи в готовите за това души. Неговото учение го намираме записано като легенди в гръзката митология, където висшите истини за живота са дадени в символична форма. Като последователи се явяват Питагор, Талес, Платон, които дават подтик на гръцката култура.

6.       След като Гърция била завладяна от Римската империя египетския клон преминава и отива в Римм. И той там се запознава с християнството, като се пресича с втория, палестинския клон. След това представителите му са изпратени между славяните.

7.       От Римската империя този клон отива между славяните и пребивава между българите в един дълъг период. От българите преминава в Русия и стига до Памир. И така първият клон завършва своя първи кръг.

Извод: Първият, египетският клно има своя проекция и представителство в България, защото тракийските земи, където Орфей е съдал своята Школа се намират при Маричините езера в Рила. Всички знание останали от траките като култура – легенди – се намират в българския народ: те са се пренесли от траките в славяните и от славяните в прабългарите. И оттам първият клон съществува в България и той присъствуваше на „Изгрева“, в Школата на Учителя, които се занимаваха с астрология, хиромантия, френология и окултни науки бяха последователи на този първи Египетски клон. Техните имена са известни и вие ще намерите тяхното творчество.

 

Палестинският клон

Мисията на втория, палестински клон, бе да внесе християнството в света.

1.       От Индия този клон отива в Египет и от там се създава обществото на терапевтите. Терапевтите са еврейският клон от есеите в Палестина. Учител тук е Мойсей. той изучава в Египет знанията на Хермес, от там тръгва и повежда израилтяните през пустинята в Плестина, неговият живот и път са описани в Библията.

2.       От Египет този клон минава в Палестина, тук учението се нарича есеизъм, а учениците есеи

3.       От Палестина отива в Израел. Всички еврейски пророци са учили при есеите. Есеите са подкрепяли пророците, защото те са излизали от техните среди. Имало е вътрешен кръг – на посветени – като цар Давид е от вътрешния кръг. Имало е и външен кръг – представител е цар Соломон.

4.       След като срещнали съпротива от еврейския народ, те отиват във Вавилон, след което Израил попада петстотин години под вавилонско робство.  Като представител тук е пророк Данаил. Тук те учат магията на вавилонските мъдреци. Оттам се връщат в Палестина след освобождаването й.

5.       Идването на Исус Христос между евреите и неговата проповед и Учение намира среда между есеите в Палестина. Баща му и майка му са били от есеите.

6.       От Израил през Палестина този клон преминава в Гърция, Рим и разпространява християнството чрез апостолите.

7.       От Рим преминават през Англия, Германия и Франция.

8.       Оттам преминават през славянството. България и Русия.

 

9.       Извод: Вторият, палестинският клон има своята проекция и представителство в България, защото Мизия и Тракия са заселени от славяни, които са били обект на проповедта на първите апостоли, апостол Павел и първите християнски общини в Солун. Когато идват българите на Балканския полуостров, освен тракийската култура от първия клон, те заварват и представители на християните по тези земи, като проекция от втория палестински клон. Тяхното обединение става чрез поокръстването на българите и приемането на християнството от княз Борис Първи през 865 година. В Школата на Учителя представителите на този клон се занимаваха изключително с проучването на Библията и знаеха много добре  живота на старите пророци, както и на апостолите и Евангелието. Обединението идваше от това, че те възприемаха Библията като Слово на Фоспода. Фактът, че Великият Учител винаги започваше с цитиране на един стих от Библията, означаваше, че това бе откровение на Бога за учениците от Школата Му. Представителите от третия клон в Школата се движеха и възприемаха Учението на Учителя по дух. За тях то бе Едно и се изразяваше така :“Един Учител, едно Слово, една Школа и един Бог“.

За третият клон - богомилският четете в следващ постингГласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2322018
Постинги: 1136
Коментари: 3354
Гласове: 5788
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?