Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2014 00:19 - за Мойсей, скрижалите и Кивотът
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 7014 Коментари: 12 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
" В Библията пише, че Мойсей е престоял 40 дни и нощи на планината Мория, по времето, когато е получил скрижалите. Всъщност, той е престоял по-малко време, в състояние на полутранс, за да може да осъществи резонанс на енергийните потенциали от двете страни на връзката с " Бог", в случая централната информационна база данни на Акаша. Връзката му е била директна, без посредници извънземни. Скрижалите от своя страна са изработени в база на извънземните в пространството над Земята. След това по методът на дематериализацията и материализацията са били поставени до Мойсей. На брой са били общо 47. 
Даденото на Мойсей, не е дадено на евреите, а на първотраките! Самият Мойсей е с тракийски произход, а плочите са дадени на него и неговото племе - на траките! В съвременната Библия нещата са преиначени, а и голяма част от преселилите се траки по еврейските земи са запазили, макар и далечен, спомена за тракиеца Мойсей и скрижалите.
Получаването на скрижалите станало на планината Мория - така се е наричал някога връх на Стара Планина, само че релефът тогава е бил много по различен, но става въпрос за по-високите склонове на днешна Стара планина. Плочите или скрижалите представляват шлифовани кристални плочи и на тях са били написани основните принципи и закони на Вселената. Езикът е бил първоарански, който бил преводния език. На плочите първо е била написана кодирана информация с космическите символи и след това е даден преводът. Скрижалите ще бъдат разчетени, когато бъдат открити.
Мойсей получава по същият начин и Кивота. Той сам го сглобява, следвайки инструкциите, отбелязани на скрижалите. В момента на изработването мисловно са му били продиктувани и необходимите знания и умения чрез информационните канали. Устройството на Кивота е сложно и на този етап не би могло  да бъде обяснено и разбрано сега. В общи линии Кивотът е многофункционален, широкоспектърен - за осъществяване на комуникация, за производство на различни вещества на принципа на материализацията, бил е ретранслатор, преобразовател, имал функции за лечение и въздействие. Вклюването и изключването му се е осъществявало от посветените, които са имали позволението да боравят с него, и на които са били дадени инструкции за ползването му.
В случаите, когато Кивотът е бил отнеман и присвояван от други племена, то те не са могли да боравят с него, но са го притежавали като скъпа и ценна реликва, знаейки за произхода и необикновените му възможности.  
Това, че в Библията не е посочена връзката на древните българи с извънземните има едно единствено правдиво обяснение - защото това не е истинската Библия, описваща произхода на цивилизациите, расите и народите."
От казаното дотук мога да направя следните заключения:
1. Търсенето на гроба на Мойсей, на скрижалите и Кивотът за момента е безрезултатно,по простата причина, че на никой не му идва на ум да ги търси в България. За момента май няма някакви археологически доказателства в тази насока, макар че според мен дори и да има, те ще бъдат дълго време игнорирани от класическата археология, както е случая с египетската такава по отношение на възраста на пирамидите (разликата е няколко хиляди години).
2. Колкото и да е неприятно за някои, ние сме си рода с евреите (тогавашните), но от друга страна сме си рода с цялата бяла раса (виж постинга седемлъчната звезда на прабългарите). Но поради постоянните им гонения в миналото, те по някакъв начин са успели да запазят родовата си памет и по-точно някои древни знания на първите арани, с които си мисля, в момента злоупотребяват за да доминират над останалите народи (не само власт и пари).
3.На скрижалите на Мойсей са написани наистина закони - но тези за всеобщите принципи и закони на Вселената, не на еврейското племе! Закони, които важат за всички същества във Вселената - какво по силно обединяващо нещо от това?
4.Кивотът пази наистина голяма тайна (не мога да не се сетя за Идиана Джоунс), която за щастие дори и в ръцете на недостойните не може да бъде отключена. 
5. Повечето "чудеса" и "Богове"от древният свят, вече намират едно логично обяснение с приемствеността на цивилизациите, в случая на извънредно развитата на Атлантида с тази на първоараните или траките.
6. Всяка цивилизация, дори и най-развитата в духовно и технологично отношение има своите върхове и падения, като накрая изчезва, умира (в материалния свят). Лемурия, Атлантида и........ трудно мога да намеря едно обединяващо име в момента на нашата раса - човешка може би, хуманоидна,пета раса? Важното е, че за около 20 000 години история сме успели да забравим кои сме, за какво сме дошли и накъде сме тръгнали. Всъщност ,като че ли имаме известни проблясъци на спомени, но повечето мимолетни и обезсилени от тежестта на материалното и " реалната действителност"(това което виждаме с анатомичните си очи, дори и по-малко).
7. Процесът на дематериализация и материализация не е започнал с първата серия на "Седморката на Блейк", или експериментът "Филаделфия" на Тесла, или пък хляба и рибата раздадени от Исус, но е бил използван още по-рано от древните ни прадеди. 
8. Истинската Библия още не е намерена! По данни на Миланов, тя е написна на Атлантида от първите арани с помощта на посветените атланти и в нея е написана цялата история и край  на на нашата раса (не ме питайте как). Направени са няколко копия и раздадени на представителите на четирите раси. Едно от копията се намира в България. 







Гласувай:
2



1. estirbg - Приятелю,
14.11.2014 23:09
преди да напишеш този постинг, дали отвори Библията, за да свериш горните твърдения с текстове от Нея?
Толкова заблуди и възмутителни неистини скоро не бях чела.
Ако беше си направил труда да разлистиш Писанието, едва ли би пуснал подобен постинг.
Няма и един ред, който да е верен в горната публикация - не знам кой е източникът ти, но определено е мътен.
Ако трябва да те поправям, ще трябва да осъмна...а съм изтощена вече...дано утре да имам време да сторя това полезно дело на просветление...
цитирай
2. didanov - За Коя Библия става въпрос?
15.11.2014 00:30
Признавам си - не съм разбирач на Библията, но и не съм се опитвал да я тълкувам. Моят източник е много по достоверен, логичен и неповлиян от хилядолетните заблуди, и религиозни фалшификации с които сме обременени - това е Вселенската информацинонна банка данни т.нар. Акаша, пречупена през призмата на един човек. От този източник са черпели информация всички велики родени през последните 15 000 години личности, като Исус Христос, Леонардо Да Винчи, Учителят Дънов,Едгар Кейси, Ванга и пр. Моля не ме поправяйте, а ни отговорете на само няколко прости въпроса: къде е гробът на Мойсей, как е цялото му име, къде са скрижалите и Кивотът и какво е значенито им за човечеството. Мътен източник казвате, възмутителни неистини....за мен всичко което съм писал ми стана кристално ясно и тези Истини ме направиха по свободен да използвам силата на мисълта си и на словото. Просветлението драга госпожо има много различни проявления, лека вечер.
цитирай
3. didanov - Всеки е свободен
15.11.2014 00:55
Да мисли, пише и действа както му повелява разумът, душата или съвестта, никой не е длъжен да повярва в моята истина, за мен е важно да не спираме да си задаваме въпроси и да се опитваме да мислим със собствената си глава, а не да вземаме готови вече отговори като например - Кой е Бог, Има ли Ад, Кой съм Аз, Какво правя тук, Какъв искам да бъда, Защо съм се родил....Какъвто и отговор да дадете, това ще е истинския отговор, който не противоречи на останалите 7 и нещо милиарда отговора на Земята , а просто ги ДОПЪЛВА!Отношението на нашата Истина към Великата Последна Истина е такова както Отношението на Частта към Цялото, Душите към Бога, Микрокосмосът към Макрокосмосът, Клетката към Тялото, Електронът към Атома.
цитирай
4. estirbg - Отговори ми, приятелю,
15.11.2014 11:20
Как можеш да прецениш, че твоят източник - Акаша, е по-истинен от самата Библия, след като сам признаваш, че не си запознат с Нея.
Харесала ти е философията на тази "информационна банка" и я приемаш като меродавна - твърде лековерен е този начин на доверие.
Абсурдно е да цитираш, че Исус е черпил информация от Акаша, след като Той лично е заявил "Аз съм Пътя, Истината и Живота", т.е.няма как Творецът да се "учи" от подобни източници.
Нещо повече Ванга, Дънов, Кейси и останалата част "пророци" са говорители на Луцифер, нищо, че използват и цитират Словото.
Той и сатана цитираше Словото пред Исус, изкушавайки Го в пустинята - нека не забравяме, че дяволът също добре изучава Писанието, но с друга цел - да ни подлъже чрез Него особено в предстоящата грандиозна последна измама - идването му и представянето му като Божия син - Исус. Библията предупреждава за тази измама.
цитирай
5. estirbg - Що се отнася до гроба на Мойсей
15.11.2014 11:50
Ето какво четем във Второз. 34:
5 И тъй, Господният слуга Моисей умря там, в Моавската земя, според казаното от Господа.
6 И Господ го погреба в долината в Моавската земя срещу Вет-фегор; а до днес никой не знае где е гробът му."
Според Словото той умира в Моавската земя, но бива възкресен от Бога.
Точната дата на възкресяването на Мойсей не е посочена. Но явно, че това е станало скоро след смъртта му.
Ако не беше взет почти веднага, то евреите биха намерили тялото му.
Бог се е погрижил това да не се случи, тъй като евреите биха започнали да се кланят на мощите на пустинния си водител, а това би ги отдалечило от Истинския им Спасител (още повече, че идолопоклонството е грях!).
Затова, че е възкресен четем по-късно в Новия завет:
Лука 9:27 А казвам ви наистина, има някои от тук стоящите, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Божието царство.
28 И около осем дни след като каза това, Той взе със себе си Петра, Иоана и Якова, и се качи на планината (Тавор) да се моли.
29 И като се молеше, видът на лицето Му се измени и облеклото Му стана бяло и бляскаво.
30 И, ето двама мъже се разговаряха с Него; те бяха Моисей и Илия,
31 които се явиха в слава и говореха за смъртта Му, която Му предстоеше да изпълни в Ерусалим."
цитирай
6. estirbg - Дали ковчегът на завета е в Аксум, Етиопия
15.11.2014 12:21
или на друго място, това ние все още със сигурност не знаем.
Много се спекулира с кивота, но съм убедена, че ние, нашето поледно поколение, ще сме свидетели на невероятни драматични събития.
Напълно е възможно по времето на Великата измама ковчегът на завета да бъде "намерен" от Псевдоисуса, с което да заблуди човечеството, че той е истинския Божи син и хората безрезервно да му повярват - най-вече вярващите. От тук нататък те са само на крачка от огнената геена.
Явно е, че истината се крие за определен момент, след което да бъде изтъргувана за душите ни...
цитирай
7. estirbg - Казваш:"всеки е свободен да мисли, пише и действа"
15.11.2014 12:33
Да, така е - Бог ни е създал със свободна воля - Той не е тиранин, нито деспот, а Велик и Превъзвишен в любовта си към творенията Си (защото ние сме Негови, нека не забравяме този факт!).
Със свободата, която ние дал ние можем да изберем дали да бъдем откъм страната на Светлината и Истината или откъм страната на Тъмнината и лъжата, защото
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12
цитирай
8. didanov - Ванга, Дънов, Кейси говорители на Луцифер?
16.11.2014 01:09
Бих се въмутил на казаното от Вас ако наистина вярвах в Луцифер, поне както вие навярно вярвате. За Ванга мога да гворя само с добро, защото на два пъти е помогнала на моето семейство в трудни моменти – безплатно и безкористно. За Учителят Дънов мога да говоря само с уважение и преклонение, той е всеризнат в цял свят авторитет, отидете на рилските езера през август някой път и се убедете сами. Едгар Кейси е излекувал и помогнал, също безкористно на десетки хиляди хора от цял свят (всичко е документирано във Фондацията Е.Кейси в САЩ).Прочете моля нещо по темата преди да анатемосвате.Дори и ако и тримата пророци са говорители на Луцифер, тогава аз съм най-големият му подръжник. За съжаление ще ви разочаровам по простата причина, че Луцифер или Сатаната не съществуват. Те са измислица на “Светата Църква“, която чрез насаждане на греховността и страха от наказанието, се е опитвала да упражнява власта си сред хората като едноличен посредник между човек и Бог, задоволявайки болните си властови и политически абиции. Колко милиона хора през Средновековието са загинали без съд и присъда набеждавани за слуги на Сатаната и Луцифер? А най-силният инструмент за въздействие на Светата Църва е била именно Билията, която държите в ръката си. Тя е била много често цензурирана, променяна и фалшифицирана, съгласно силните на деня. Не сте ли сте замисляли ако има ПсведоИсус както твърдите, не е ли въможно да има и псевдоБиблия?И какво е абсурдното в това, Исус да проповядва Вселенските закони и принципи на Любовта, Братствто Търпимостта и Свободата? Казвайки : „Аз съм Пътят и Истината и Живота“ той затвърждава дори тези принципи, показвайки ни не Единственият, но един от многото пътища да стигнем единение с Бога, Вселената, Всемира, Духовният Свят, Вечният Живот ако щете.
цитирай
9. estirbg - Хайде, приятелю, помисли -
16.11.2014 09:27
Казваш,че няма Луцифер и че е измислен от църквата.
Ако нямаше сатана, щеше ли да има кръстна смърт на Исус и за какво щеше да Му трябва на Бог да се ражда в човешка плът, да се приземява и принизява до човеците? Нали за това умря Той, за да спаси човечеството от Злия и да ограничи действията му, до окончателното му унищожение в предстоящите последни дни. Божия син умря и за теб, понесе и твоите грехове, като ти дава възможност, повярвайки в Неговата спасителна мисия, да получиш правото да бъдеш член на Божието семейство и да имаш вечен живот - този живот, който изначално бе предвиден за сътворените хора, но който те изгубиха заради грехопадението.
Ти всякаш не живееш на тази земя и не виждаш злото, което ежечасно сее смърт и сълзи. Кой мислиш е инициаторът на всички злини между човеците, кой подклажда войни, раздори и бедствия?
Църквата създаде един карикатурен образ на дявола - с рога и копита, но всъщност Луцифер е най-прекрасното творение във Вселената, надарено с мъдрост, знания и невероятни способности, които никой ангел не е притежавал. Оттам идват и непочтените му амбиции да седне на престола на собствения му Творец, за да може всяка твар да му се поклони на него като на Бог.
Този архаичен Вселенски конфликт се е пренесъл, тук, на земята и сега е ограничен вече само в пределите на нашата планета - другите небесни цивилизации останаха чисти за вируса на греха...Историята е дълга, но достатъчно добре описана в Библията.
Трябва да те разочаровам - Бог се е постарал Словото Му да достигне до нас непроменимо. Известни са промените, които Римо-католическата църква е направила - прекроила е Божия закон и е провъзгласила неделята за ден за освещение, докато Бог изрично е подчертал в императив в Четвъртата си заповед, че Неговия ден е Съботата (ПОМНИ СЪБОТНИЯ ДЕН!)
Сатана винаги е мразил Божия закон, защото той разкрива творческата мощ на Създателя. Ето защо неговото вероломство е насочено точно към тази част на Словото. След като знаем промяната, можем да я игнорираме и да следваме автентичното слово, което е сверено с древни образци и засега не се наблюдават съществени отклонения ( стававъпрос зя Цариградския и преводът от 1940 г. Но засега преводът на крал Джеймс е посочван като най-добрата версия).
Така че оправдания и извинения да не се следва Божието слово - няма!
цитирай
10. estirbg - Ще те върна пак на темата за измамите на Луцифер
16.11.2014 09:56
В Библията сме предупредени, че " сам сатана се преправя на светъл ангел;"2 Коринтяни 11:14
Така чрез врачки, екстрасенси и други магове се правят чудеса на изцеление.
Това са оръдията на сатана, който може да ти донесе облекчение и удовлетворение на проблемите, но ще те отдалечи от Истината и ще те блъсне в огнената геена...
Поразгледай моя блог, приятелю, доста постинги съм написала за тези измами.
Дано съм ти била полезна...


цитирай
11. didanov - Измамите на Църквата са толкова големи
16.11.2014 12:47
Измамите на Църквата са толкова големи, че не можеш да си представиш. Ще се опитам да бъда кратък..
1. Кръстна смърт на Христос никога не е имало. Това е била инсцинировка на неговите подръжници, с цел да заблудят неговите противници. Христос умира на 63 години в Южна Франция. Погребан е заедно с жена си Мария Магдалена, от която иа два сина и една дъщеря. Това е тайната на Светият Граал, Сангреал, Сангуа Реал или Свещенната Кръв. Родословието му се пазело от танплиерите, а сега от някои масонски ордена.
2. Исус не умира за да ни спаси от греховете ни – до последно той проповядва своето учение, основано на Вселенските закони и принципи на Любовта.
3. Грехопадението на човека е също една голяма лъжа – ние не се раждаме грешници, а точно обратното Ангели (чисти души), които поради ограниченията на физическия свят като например относителността на нещата, вземат понякога решения в ущърб на себе си и на другите. Грях не съществува защото в духовният свят няма наказания както и
4. Няма Ад – той съществува само в представите ни – защото няма нищо, което е извън Бога, тъй като Бог обхваща всичко, което ни заобикаля, той е Алфа и Омега, тоест няма нещо,което да не е Бог и създадено от Него. Ако Бог е Всемогъщ , Всеопрощаващ и Любящ дали ще позволи, да съществува такова място като Ада? Говорим за Духовният Свят. На Земята сме дарени със Свободната Воля да можем да Творим и Създваме по Негово подобие – от тази наша свобода произтичат всички наши проблеми и несгоди. Не трябва да подценяваме също закона за Кармата, който се проявява в следващите наши прераждания, но за който също е решаващо желанието на Душите за самоусъвършенстване.
цитирай
12. didanov - Измамите на Църквата са толкова големи
16.11.2014 12:48
5. По същата логика се отнася и за Сатаната или Луцифер – техните подобия са предимно от нашата цивилизация, обикновени хора със свободна воля. Правя малко изключение за извънземните цивилизации - за представителите на Черното братство, както и за тези на Рептилите(които могат да променят своя облик). В преминаването на Земята в 4 измерение обаче тяхната намеса става все по-ограничена и ще бъде напълно прекратена, тъй като са си изпълнили ролята в еволюцията на Земята.
6. Всеки може да „седне на Трона на нашият Творец“, защото Творейки на Земята, ние спомагаме на Бог чрез нас да познае Сам Себе си като Творец и Създател. Ние сме част от Него, както Той от нас – никога не сме излизали от Рая, тоест от него, просто много от нас се държат и се самозалъгват така сякаш са извън Рая(Бога).
7. Смъртта само по себе си не същестува, Животът е вечен, което и учат всички религии по света. Смъртта е една фаза на преминването на душите от физическия свят в духовния и обратно (раждането). Но това е тема за мой бъдещ постинг.
8. И последно един въпрос приятелко – какво е станало с душата на Хитлер например според теб?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2907509
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?