Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 00:42 - За тракийците Атина Палада, Хермес и Хефест!
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 5444 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.10.2014 15:59


Михаиле  древните „автори“ на гръцката митология са умеели да съчиняват красиви легенди. Те са изпозлвали различни предания и митове на траките за произведените от тях богове. Постепенно са създали и родословие, възползвайки се от набиращата скорост на популярността на новите богове. Те са създали приказки, които са били харесвани от хората, а впоследствие са били обединени в едно, създавайки по този начин интригуващата митология на на древна Елада.

- Разбирам, но те са променили рожденните места на Бендида, Аполон и Атина Палада с градове и острови, където не са били родени. Всички те са реални земни хора – високо духовно посветени.

- Променили са ги, защото с времето легендите са ги свързвали с тези места и гърците се възпозвали от преданията, за да създадат измислената митология и цивилизация на древна Елада.

Благодаря, нека да продължим с Атина Палада. Тя атлантка ли е била или аранка-тракийка?
image

- Атина Палада е от рода на цар Резос – родена е в земята  на неговото царство през 2951 година пр. Хр. Когато навършва 14 години е изпратена при Бендида, която я одобрява за съпруга на брат си Аполон. Три години след това, Атина Палада се омъжва за Аполон. Тя е притежавала високата духовност и мъдростта на  Резос, предавана през поколенията. Поради честите и дълготрайни пътувания  на Аполон, бракът им се обезсмисля и тринадесет години по-късно Атина напуска Аполон и Бендида и се прибира в земите на траките. Умира на 68 години, погребана е във владенията на Резос, недалеч от неговата гробница.

-А Хермес?Според гърците „ Бог Хермес, пратеникът на боговете, син на Зевс и Мая, се родил в една пещера на планината Килена е Аркадия. Той се пренася с бързината на мисълта от Олимп до най-отдалечения край на света благодарение на своите крилати сандали, с жезъл-кадуцей в ръка, Хермес охранява пътищата и посветените нему херми могат да се видят поставени край пътища, по кръстопътища и при входа на къщите, навсякъде в стара Гърция. Той покровителствува пътниците при пътуване приживе, пак той води душите на умрелите в последното им пътуване до печалното царство на Хадес. С вълшебния си жезъл той затваря очите на хората и ги потапя в дълбок сън. Той дава в търговията печалбата и изпраща  на хората богатство. Хермес е изнамерил и мерките, и числата, и азбуката, той е научил хората на всички тези неща. ...“
image

- И Хермес е бил реален образ. Живял е през третото хилядолетие  пр. Хр., по-точно в периода от 2752 до 2663 година пр. Хр. Бил е жрец в земите на траките на север от Стара планина, в равнинните земи по поречието на Дунав. Гробницата му е в посока юг-югоизток от днешния град Свищов – Хермес не е атлант! Той е с тракийско потекло. Владеел е способността за бързо придвижване от място на място, изпозвайки някои телепортационни методи. С това остава в преданията и поради тази причина е изобразяван символично с криле на обувките.

- А Хефест?“ Хефест е грозният син на Зевс и Хера, когото Хера хвърлила в океана. Спасен от нереидите Евримона и Тетида, но пострадал от падането – останал куц и с двата крака. Бог на огъня, бог-ковач, с когото никой не можа да се мери по коваческо изкуство. Роден е на светлия Олимп....“ И Хефест ли е тракиец?

image

- Да...според моите виждания той е живял в края на четвъртото и началото на третото хилядолетие  пр. Хр. И умира през 2988 година пр. Хр. Хефест е бил по-малък брат на владетел на западните траки, но с много по-висок потенциал от него, и владетеля често се допитвал до Хефесст за съвети по отношение на управлението, за спорни въпроси и проблеми. В действителност Хефест е управлявал и това е довело до голямо уважение и почит от страна на народа към него. В определен момент владетелят – братът на Хефест, който се е наричал Девкометос, е започнал да изпитва завист към брат си, която преминава в скрита омраза и ненавист. Той разпорежда убийството на Хефест.

Определяли са го като ковач, защото е владеел способността да огъва и работи с метали, използвайки мисловната си енергия и специален обработващ лазер.....Гробницата му се намира в земите на юг от Велинград и на северозапад от Доспат, северозападно от село Сърница, приблизително на около 20 километра. В нея са положени всички лични вещи и атрибути на Хефест, включително и лазерният апарат.

Не давам конкретно описание на гробниците на Тангра, Бендида, Аполон, Хермес и на всички висши посветени от времената, когато расата е била все още силна, знаеща и пазеща мъдростта на Вселената, освен архитектурните забележителности на гробниците и направените е чест на боговете стенописи се съхраняват статуи, техните лични атрибути, вещи и книги. „Боговете“ са били с изключително високо ниво на развитие, те са притежавали уникални индивидуални уреди, сфери, пирамиди, кристали, лазери и предмети с различно предназначение, което са използвали единствено и само те. Тези уреди и предмети са погребани заедно с „боговете“, а през годините знанието и споменът за тях е загубен.

Милан Миланов




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2929923
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?