Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 22:52 - За Бог Тангра и богинята Бендида!
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 3100 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2014 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеизвестна истина е, че тракийските богове са присвоени от гърците и римляните по време на „съвместното“ съжителстване. Потънали във вековете, историческите извори за тракийските племена и народи отново изплуват, за да възстановят справедливостта за един многомилионен народ, части, от който се разселели по древната земя. Днес в света има милиони потомци на траките, назовани с други имена, приели друга вяра, които живеят сред християнските и сред мюсюлманските страни и народи. И всички те имат един корен – тракийски!Един от известните богове на в нашата история е тракийският върховен Бог Тангра!

Игумен Граварил заговори:

-Тангра е реален образ! Роден е бил на Атлантида и е живял приблизително в периода между 13 893 г. Пр. Хр. И 12 947г. Пр. Хр. Още в ранна възраст Тангра се преселва в Европа и се установява в земите на днезният град Варна. Тангра е бил високопосветен атлант, божественият пратеник, който посреща първите арани, заселели се след преселението на територията на днешна североизточна България. Живял е с араните и е бил техен уяител, водач и наставник в сферата на духовните и материалните знания, притежавани от атлантите и разрешени от тях да бъдат предадени на новата раса.

- Какво се е случило с Тангра?

- Интересуваш се дали е отпътувал с атлантите или е починал тук, на Земята?Останал е тук и след неговата смърт е бил погребан в голяма каменна гробница....Намираща се на север от град Варна, на около 10-15 км от северните очертания на града. По-късно е възприет като бог на араните-траки.
image

- Учителю, боговете на траките само атланти лии са били? Питам, защото от сведенията, дошли до нас за Бендида се разбира, че тя е  тракийска богиня. Била почитана в югозападна Тракия и отъждествявана с различни гръко-римски божества като Артемида, Хеката, Великата Майка, Деmетра, Котито, Селена и Хера, била възприемана като синкретичен образ на множеството божества в района на Тракия. Представена е като ловджийка, наметната с кожа, носи ботуши и шапка от лисица. В ръцете си държи копие или лък, често съпрояождана от ловно куче. В монетите на витинския цар Никомед Първи Бендида е представена седяща на камък, опряла е него кръглия си щит, с копие в дясната ръка, къс меч на кръста и блеяена в къса туника, което е характеризира като богиня-воин. От всичко, което ми разказа досега се разбира, че Бендида е погребана и е положена в гробница на територията на България. Къде се намира тази гробница?

- Североизточно от връх Мусала...приблизително на 7 км от Костенц, в посока Панагюрище. В Гробницата й се съхранява личната й колесница, ценности, книги и архиви. Има статуи, стенописи и малко кръгло езерце с поставена на пиедестала в центъра му пирамида, изработена от разноцветни кристални елементи.Пътят към гробницата е затрупан. Бил е тунел, облицован с гладък бял камък и се е спускал надолу към погребалното помещение, като леко се е извивзл в спирала, а на определни нива е имало площадки с по три стъпала.

- Спомена, че Бендида е имала по-голям брат?

- Бендида е сестра на тракийския владетел Лемнос Втори.

-Нямам представа,кой е Лемнос ВВтори, Не съм срещал името му сред тракийските владетели, Е  , не съм историк...

-Лемнос Втори, братът на Бендида и Аполон, е роден през 2971 . пр. Хр. Царувал е в периода 2954-2895г. Пр. Хр. Умира на 84 г. Царството му е било в земите североизточно от връх Мусала, а гробницата му е разположена на приблизително 20 км от тази на Бендида – в посока изток по права линия.

Името Бендида може да означава и „добрата богиня“ от диос – божествен, богинята на улова и урожая. Името й е свързано и с дада – леля, кака, сестра. Оттук е пряката връзка между името на град Додона и оракула в този епирски град, посветен на богинята Майка. 
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2349780
Постинги: 1136
Коментари: 3354
Гласове: 5811
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?