Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2019 01:10 - 72-ТЕ ИМЕНА НА БОГ. ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ - 1
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1633 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2019 01:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

72-ТЕ ИМЕНА НА БОГ И ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ

https://kabalateoriaipraktikawordpresscom.wordpress.com/2016/01/12/72-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B8-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

image
Текстът, който следва е безценно съкровище с огромна сила. Използвайте го за ваше добро и доброто на цялото човечество. Можем да променим съдбата си и реалността около нас, само ако успеем да се свържем със Свтлината и да издигнем съзнанието си на по-високо ниво.


„72-свещените имена на Бога“ са най-старият духовен инструмент познат на човечеството. Представляват завършена Технология за защита и позитивна трансформация. Те са енергийни канали през които Безкрайната Светлина слиза в този свят и позволяват да се прояви силата на човешкото съзнание във физическия свят, което означава, силата на ума над материята. Целта на този документ е да се разбере, декодира и използва този инструмент, който е бил скриван през последните 3400 години. Сега имаме уникалната възможност, от толкова време насам интензитета на тази Светлина да освети живота ни и целият свят, елиминирайки по този начин тъмните завеси, които покриват душите ни. Когато се свържете с Безкрайната Светлина ще изпитате чувство на удовлетворение, ще усетите, че сте отговорни за собствения си живот и щастието си. Ще разберете, че не сте следствие, а сте причината.

Всяко едно от 72 имена се визуализира от дясно на ляво.   image

 
1. ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

image

Когато искаме да поправим грешките, които сме допуснали в миналото, за да изчезнат болезнените последици от нашият живот и живота на другите.Това име ни дава гениално устройство за пътуване във времето. Технология да се върнем към първоначалната причина, преди неприятните ефекти се появяват.  

Медитация:

Събудете в сърцата си разкаяние за предишни провинения. Приемете откровената истина, че проблемите в живота ни са резултати от наши действия в миналото. Концентрирайки се върху това име премахваме лошите семена, които сме засели в миналото. По този начин променяме миналото си, оформяме ново настояще и си осигуряваме удивително бъдеще пълно с радост.

2.  ДА СИ ВЪЗВЪРНЕМ СВЕТЛИНАТА

image


Когато усещаме, че нашите енергийни запаси са изчерпани, заседнали сме на едно место. Когато усещаме една необятна празнота и ни липсва жизнената енергия. Изгубенте искри от Духовна Светлина могат да бъдат възстановени и реставрирани в живота ни.
Когато задаваме въпроса – какво най-много искате? Повечето хора отговарят следното:   – Щастие – Радост – Благополучие – Спокойствие – Мъдрост – Свобода – Просветление – Цел   Кое е общото между всички тези неща? Не можем да ги докоснем, не можем да ги видим, нямат мирис, вкус, тегло и цвят. Това са нематериални качества изразени само с една дума – Светлина. Както слънчевата светлина съдържа всички цветове на дъгата, така Духовната Светлина съдържа всички аспекти на довлоството, което човешкото същество търси през цялото си съществуване. Тази блестяща Духовна Светлина прониква в цялата реалност. Но има един проблем: Негативните действия създават негативни ефекти. Всеки ден реагираме съзнателно или не на желания и инстинкти основани на егото. Всяка реакция създава негативна сила, която краде светлината. Тези тъмни сили са реални. Те са тъмни субекти, които нямат собствен живот, живеят от нашата енергия. Подхранваме ги всеки ден, когато проявяваме егоизъм, нетолерантност, нетърпимост, гняв, страх или някоа друга отрицателна емоция. Колкото по- силни стават тези тъмни същности, толкова живота ни става по-тъмен.  

Медитация:
Изваждаме фрагментите светлина от тъмните същности, които живеят в нас. Прерязваме връката със силта, която им дава живот. Зареждаме се отново с Божествена Светлина. Живота ни става по-ярък с всеки изминал ден, милиарди свещенни искри се завръщат към душата ни.

3.  ДА ПРВИМ ЧУДЕСА, ДА ПРОМЕНЯМЕ СИТУАЦИИ

image

Има моменти, когато нищо друго, освен чудо може да трансформира непроходимата и безнадеждна ситуация. 72 имена на Бога са били използвани в древността да изпълняват невероятни чудеса. Мойсей, ги е използвал, за да раздели Червено море, Исус Навин ги е  използвал, за да спире Слънцето и Давид да победи Голиат. Въпреки това, силата на тези 72 имена е била изгубена в продължение на хилядолетия и може би най-голямото чудо на нашето време е внезапното разсекретяване на тази древна сила.
  В поредицата от букви на това божественото име е технологията да се вършат чудеса. Но се изисква определено ниво на разбиране, преди огромната сила на това име да бъде освободена. Информацията сама по себе си не е сила, но знанието наистина е сила, мъдроста е сила. Тези вътрешни качества могат да бъдат приложени и преведени в практически и положителни промени, а дори и чудеса.   Всяко чудо в материалния свят, трябва да се предхожда от чудотворна промяна в характера ни. Физическата реалност и човешката природа са тясно свързани. Когато създаваме извънредна трансформация вътре в себе си, силата на това име позволява Вселената външно да изрази тази вътрешна промяна.  

Медитация  
Освобождаваме се от целият егоизъм, завист, гняв и самосъжаление. Чрез отхвърлянето на тези негативни изкушения, сме свободни да се призовем това име и по този начин да имаме достъп до силата на чудесата.  

4. ПРЕМАХВАНЕ НА НЕГАТИВНИ МИСЛИ

image  

Да контролираме нашия ум, да се съсредоточим върху мислите си.   Когато завладяващи мисли нахлуват с нас, тревоги, безпокойство, страх, песимизъм, несигурност и негативни фантазии, можем да наложим контрол върху нашите умове и фокус върху мисли, които ни отвеждат напред, а не назад.   Мислите не произлизат от физическото вещество на мозъка. Мозъкът е радио, което предава мислите на рационалния ум. Действителните предаватели идват от два източника: от силата на светлината и силата на мрака. Те са като две отделни предавателни станции 24 часа в денонощието.   Силата на мрака и егото има контрол върху вълните на нашия ум, 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, гърмяща отрицателни, егоцентрични мисли, които доминират съзнанието ни. Тази сила на мрака е източникът на всички наши страхове и съмнения. За сравнение, мислите, които идват от Светлината са едва забележими. Само когато се измъкнем от настройката на сигналите, изпращани от силата на мрака, можем да чуваме  слабите звуци на своите души.   Повтарящите се мисли включват несигурност, притеснение и прекомерен страх до точка, в която изпадаме в паника и депресия. Негативните мисли включват и тези ужасни неща, които мислим за другите хора, когато ги съдим или завиждаме.   Обсесивно-компулсивното поведение започва с неконтролируеми отрицателни идеи. Когато се освободим ототрицателните мисли процес освобождаваме ума си и автоматично обсесивно поведение се потиска.   Студеното сърце е отворено за атаки на вредни и непродуктивни мисли. Когато сърцата ни станат отворени и топли затваряме тези отвори веднъж и завинаги.  

Медитация  
Прекъсваме деструктивните мисли, идващи от егото. Меки лъчи на духовна светлина навлизат в сърцата и умовете ни.  

5. ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ БОЛЕСТИ

  image  

Концепцията за болест се простира извън заболяванията на тялото. Това включва лошото състояние на бизнеса, болезнени отношения в една връзка и емоционални болки като депресия и тревожност. С подходящ инструмент можем да излекуваме всички форми на болестите.     Има два начина да се активира напълно лечебната сила:  
1. Когато мислим за другите – медитираме за хора, които също се нуждаят от изцеление. Когато лечебна енергия преминава през нас, за да помогне на другите, автоматично получаване ползите и за себе си. Колкото повече споделяме, толкова повече получаваме.  
2. Да бъдем отговорни. Трябва да оставим манталитета на жертва. Трябва да разбираме, че сме направили нещо в този живот или в предишния си живот, който е причина за заболяването. Непосредствените причини като храната, която ядем или генетичното ни наследство не са причините, а само ефектите.   Обвинявайки някой или нещо ни освобождава от лична отговорност. Но ако приемем нашата отговорност до 100%, тогава и само тогава, инструментите на 72-те имена на Бога събуждат Светлината на Твореца, така че да можем да се излекуваме.  

Медитация  
Силата на това име носи енергия на изцеление на най-дълбоко ниво на нашето същество, защото поемаме отговорността за сегашното ни състояние. Съсредоточаваме се върху други хора, които също се нуждаят от изцеление.  

6.  ПРОСВЕТЛЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪН

  image

 

  Нашата физическа вселена не е всичко, което съществува тя е само едно от многото измерения. Тези други измерения са достъпни по различни начини, един, от които е чрез сънищата.   Когато спим, веригите на физическото оцеляване, които през деня притискат нашата душа се разхлабват. Душите ни са освободени и се изкачат до духовната атмосфера, където получават храна, енергия и от време на време настройка. През тези нощни разходки, те се намират отвъд времето и пространството. Минало, настояще и бъдеще се превръща в едно. Цялата панорама на продължителността на човешкия живот е показана, от раждането до смъртта.   Душите ни имат визия за бъдещите събития, както за позитивните, така и за негативните. Тези виждания се филтрират в нашето тяло под формата на сънища. Сънищата съдържат истини и лъжи. Ако сме с духовна ориентация, сънищата ни са предимно верни. Ако сме егоцентрични, сънищата ни ще бъдат подвеждащи. Тези влияния ни засегнат подсъзнателно, които вземаме решения в живота. Колкото по-реални са сънищата ни, по-мъдри ще бъдат нашите избори.   Ако можем да декодираме посланията от сънищата си и кошмарите, съзнателно или несъзнателно, ще разберем, какво трябва да променим в себе си. Духовната промяна начин да отклони негативните ефекти, които могат да стоят на пътя ни.  

Медитация  
С това име ще имаме истински сънища. Душата ни се издига през нощта до едно сигурно място, изпълнено с любов. Събуждаме се на сутринта заредени, освежени и обновени тела и души, по-мъдри.  

7.  ДНК НА ДУШАТА  

image

 

Когато животът изглежда разпокъсан и разединен, можем да създадем ред от хаоса, спокойствие от объркването и суматохата, връщайки всичко в първоначалното му перфектно състояние. Да се върнем обратно към ДНК живота ни.   Преди началото на времето, безкрайната Светлината на Създателя е била скрита, за да се създаде една точка на мрак, пространство, в което може да се роди на Вселената. Целта е била да се създаде едно място, където няма Светлина или ред, където бихме могли чрез нашите собствени усилия да споделяме да изберем доброто над злото и да създадем нашата собствена духовна светлина.   За да се скрие безкрайната Светлина са били издигнати десет „завеси“ всяка, от които  намалява малко повече Светлината на Създателя, докато било създадено място, където  няма почти никаква светлина. Това е нашият свят на хаос и объркване.   22 букви от еврейската азбука са инструментите на сътворението. Те са ДНК на нашата вселена душата ни. Това име ни свързва с цялата мощ и енергия на 22-те сили на Сътворението, който всъщност е нещо много добро, защото тя носи обновление и творческа сила за областите в живота ни, които се нуждаят отчаяно от това.  

Медитация  
Получаваме пълното съдействие на силите на сътворението. Намираме целите на живота си, когато често сме чувствали, че е безцелен. Възстановяваме смисъла на един свят, който често изглежда безсмислен.   Възвръща се реда. Структура появява. Всичко е подредено.  

8.  ДЕАКТИВИРА НЕГАТИВНАТА ЕНЕРГИЯ И СТРЕСА  


image

 

Когато сме в места гъмжащи от отрицателна енергия. Когато влизаме в контакт с хора, които излъчват тъмнина, гняв или омраза. Когато усетим, че около нас има голямо напрежение, това име може да неутрализира всички негативни сили, включително стреса и нервното напрежение. Ние всички имаме духовно енергийно поле, което се простира малко повече от два метра около телата ни. Въпреки че не можем да го видим с просто око, това поле е толкова реално, колкото невидимите атоми във въздуха и толкова неоспоримо и влиятелно, както невидимата сила на гравитацията. Всеки път, когато това поле е заредено с отрицателна или стресираща енергия, ние се намираме в потискащо състояние на страдание, тъга, стрес, депресия, враждебност, страх и несигурност. Или просто се чувстваме нещастни. Неприятните места и песимистичните хора влияят върху живота ни, когато сме в контакт с тях. Нашето лично пространство е нарушено, нарушава се енергията ни и това засяга доброто ни състояние.  

Медитация
Пречистващата Светлината прогонва зловещите невидими сили и дезактивира вредните влияния, с които сме били в контакт, включително и тези, които се намират в нас. Стресът изчезва. Напрежението се освобождава. Балансът и положителна енергия проникват в нашата околна среда.  

9.  ВЛИЯНИЯ НА АНГЕЛИ


  image

 

  Вселената е пълна с ангелски сили – отрицателни и положителни. Един ангел е частица от духовната енергия. Както субатомни частици, ангелите идват и си отиват изневиделица в зависимост от думите, мислите и действията ни.   Нашите сетива и съзнание са ограничени. Следователно силата на ангелите остава невидима за погледа ни и неуловима за рационалния ум. Подобно на вятъра, гравитацията и радиацията, влиянието на ангелите е съвсем реално.   Когато например се подхлъзнем и паднем без видима причина или си ударим пръста, вземем глупаво решение или преживяваме неприятна ситуация, която като изглежда, че няма край. Това е влиянието на негативните ангелските сили в действие. Доброто състояние е резултат от влиянието на положителните ангелите.   Действията и думите, които включват: споделяне, толерантност, състрадание и самоконтрол върху егото и върху навика да съдим другите  – привличат положителните сили. Те също слагат край на влиянията на отрицателните ангели. Поведение, което отразява егоизъм и нетърпимостта създава негативни сили.  

Медитация  
Използвайки това име сега ние имаме достъп до мрежата на ангелите. Можем да премахнем хаотичното влияние на негативните ангели от живота ни. Да се свържем с положителни ангели. Цялата тази сила се активира посредством нашият искрен ангажимент да трансформираме характера си.  

10. ЗАЩИТА ПРОТИВ УРОКИ, ПРОТИВ ЗАВИСТ

Погледът може да убива.   image

 Учителите от античността описват това име като мощно и непобедимо оръжие за водене на война. Осигурява победа в най-голямата и най-важната битка в историята на човечеството: конфликта срещу собствената ни способност да урочасваме и тази на другите.

  Лице, което притежава способност да урочасва носи окото на разрушителната отрицателна сила, затова се нарича „унищожител на света“ и хората трябва да бъдат нащрек срещу такива лица и да не ги приближават, за да се избегне нараняване от тях.   Човешкото око има огромна сила, притежава способността да предава положителна и отрицателна енергия. Терминът „лошо око“ се отнася до отрицателните погледи, които получаваме от хората, които изпитват разрушителни чувства срещу нас. На уроки се дължат много от нещастията всеки ден.   В случай, че урочасаме друг човек, в нас се създава голяма пукнатина, с която привличаме още по-отрицателни погледи и вредните ефекти, които ги придружават. Ние ставаме по-уязвими, тъй като нашите духовни защитни сили са отслабени. Уроките нанася еднакви щети, както на този, който го изпраща, така и на онзи, който го получава.  

Медитация  
Желанието да хвърляме зло око на другите намалява. Щит от положителна енергия ни заобикаля, осигурява ни защита от негативни погледи, завист и злоба на другит
е. 

  11. ДА РАЗСЕЕМ ОСТАНКИТЕ ОТ ЗЛОТО  НЕУТРАЛИЗИРА НЕГАТИВНИТЕ СИЛИ ОКОЛО НАС

  image

 

  Ако усещаме тръпки по кожата си, настръхваме или чувстваме безпокойство, когато влизаме на някакво място, тези усещания се дължат на отрицателните сили, които се намират там. Това име ще неутрализира тези сили.   Когато се преместваме в нов дом или преместваме нашия бизнес на ново място, ще ни засегнат отрицателните действия на онези, които са били там преди нас. Злото и негативизъм оставят отпечатък. Когато сме в тяхно присъствие, тези останки от негативизъм, ще повлияят драматично на живота ни. Дори можем да ги почувстваме на масата в някой ресторант ако хората, които са седели там преди нас са били изключително неприятни хора.   Когато всичко се обърка в дома ни или на работа, често виновникът е скрит в остатъците на злото. Животът е достатъчно хаотичен и забързан, затова нямане нужда от допълнително зло, което да усложнява всекидневието ни.   Това име, очиства места и помещения, където има остатъци от неправда, зло, перверзия  и духовен мрак.  

Медитация  
Всички отрицателни сили са изхвърлени от всяка точка на жилището ни. Светлината на това Име дезактивира отрицателна енергия и почиства средата около нас.  

12.   БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ
 

image

 

  Оръжие на Светлината, за да премахнем всичката тъмнината в себе си и в другите. „Обичай ближния си както себе си.“   Да обичаме нашите съседи или враговете ни няма нищо общо с морала или етиката. Любовта е страхотен инструмент за ускоряване на нашата кауза в живота, която е просто да сме радостни и удовлетворени.   Любовта е оръжие на Светлината, има силата да премахва всички форми на тъмнината. Това е ключът. Когато чувстваме любов дори към враговете си, унищожаваме тяхната тъмнина и омраза, които са причина те да станат наши врагове. Нещо повече, изхвърляме тъмнината от нас самите. Тогава остават само души, които признават, искрата на божественото, която заедно споделят.   Това име също се събужда любовта в нашия съпруг, съпруга, приятели, семейство и любовта ни сами към себе си. В края на краищата, ние можем да споделим само това, което имаме. Ето защо, не можем да обичаме ближния си или своя брачен партньор, ако нямаме любов към себе си. Нека използваме това име да се разтвори всяка ненавист и горчивина, които могат да възникнат след спор с любимите си хора.  

Медитация  
Подобно привлича подобни! Да копираш безусловната любов на Твореца за цялото човечество привлича любов в собственият ни живот. Създаваме хармония между себе си и другите, и между човечеството и природата.  

13.  РАЯ НА ЗЕМЯТА  ДА ПРИВЛЕЧЕМ МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ ТУК

  image

 

  То може да бъде трудно да се повярва, но дори смъртта е временно отвличане на вниманието от физическия свят, необходимо за играта в живота. Нашата истинска цел е безкрайно щастие и вечен живот. Ние можем да създадем рая на Земята.   Концепцията за рая на Земята се отнася както за отделния човек, така и за целият свят. Същият този принцип е верен по отношение на концепцията за Месия. Съществува личен  месия и универсален Месия.   Първо трябва да постигнем собственото си освобождение и вътрешно регенериране чрез лична трансформация. Трябва да постигнем състояние на Месия вътре в себе си. Само, когато индивидуалната трансформацията в света достигане критична маса, мира, хармонията и световен Месия ще се материализира пред очите ни. Погледнато по този начин, Месията не е спасител, а по-скоро е печат и знак, че достатъчен брой лица са трансформирали живота си и на свой ред нашият свят.   Всичко, включително съдба ни да се наслаждаваме на Рая на Земята, започва и завършва със собственото ни индивидуалното поведение. Това име ускорява процеса на всички нива.  

Медитация

Включете светлината на Месията в себе си и в другите и по целия свят. Концепцията за рая на Земята става възможна и постижима.  
Следва продължение…………





Тагове:   божиите имена,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. anonimen65 - ne razbrah
26.04.2020 14:09
kak se chetat imenata potri imena na edno li sa ili trite zaedno sa 1 ime
цитирай
2. pandor - kak se chetat imenata potri imena na ...
26.04.2020 16:08
anonimen65 написа:
kak se chetat imenata potri imena na edno li sa ili trite zaedno sa 1 ime

ИМЕНАТА СЕ ЧЕТАТ ОТ ДЯСНО НА ЛЯВО И ТРИТЕ ИМЕНА. МОЖЕТЕ ДА СИ ГИ ИЗПИШЕТЕ И СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ЙЕРОГЛИФИ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ВОДА. ПРОСТО ОСТАВЯТЕ ЧАШАТА С ВОДА ВЪРХУ НАДПИСА ЗА 15 МИН.
ЧЕТЕНЕ - ПРИМЕР: ИЗПИСАНО - АЙН ХЕЙ ХЕЙ - ЧЕТЕ СЕ ОБРАТНО - ХЕЙ ХЕЙ АЙН
ПОЗДРАВИ
цитирай
3. anonymous285 - Ние Българите ...
26.04.2020 18:08
сме най-старият народ в света по стари и от Арабските култури.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029571
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031