Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 18:36 - Нов скандал в комисията „Босия”! Колев обвини ДАИ в корупция, „белите стаи“ за изпити били пробити
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гладуващият отново напусна НС, не искал да слуша престъпници

Шефът на агенция „Автомобилна администрация“ заяви, че ще съди Босия, тъй като преиначавал фактите

С пореден скандал и нулев напредък продължава работата на временната комисия за сигналите за корупция в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”. На днешното заседание гладуващият от 13 юни Николай Колев – Босия отново обвини ръководството на бившия ДАИ в корупция и обяви, че новите „бели стаи” за шофьорски изпити са пробити, предаде БГНЕС.

 

Председателят на комисията Станислав Иванов не отговори на въпрос дали са проверени сигналите, по които тя е била сезирана да работи и да провери. „Мантрата, че („белите стаи”-б.р.) са непробиваеми не е истина”, подчерта Колев, който иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента.

 

Той освен това призова да не се дава думата на изпълнителния директор на ИААА Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи и изрази нежеланието си да го слуша като заплаши, че ще напусне залата ако той говори.

 

„Николай Колев-Босия хвърля обвинения, които са неистини и изкривява истината“, каза в своя защита Войновски и заяви, че ще съди Босия заради твърденията му. По думите му при всякакви съмнения за закононарушения в агенцията е била уведомявана полицията, а задържаните служители на ИААА могат само да бъдат наказани дисциплинарно от ръководството – и то след съдебно решение, потвърждаващо тяхната вина.

 

Войновски подчерта, че „белите стаи“ не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях.

 

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще поиска междуведомствена комисия да разследва автомобилната администрация, защото сегашната структура няма нужните правомощия, а освен това действа твърде бавно. При пореден опит на Станислав Иванов да даде думата на Войновски, Николай Колев-Босия напусна залата и каза, че няма да слуша престъпници, които прикриват свои хора.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1171831
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031