Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2015 23:37 - Хитлер е отишъл на небето.
Автор: didanov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4163 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 08.10.2015 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(Бог)Сега ще повторя нещо, което казах в първа книга и зная, че е много, много трудно да се възприеме от някои хора.

 

Хитлер е отишъл на небето.

 

(Нийл)Не съм сигурен, че хората са готови да приемат това.

 

Смисълът на тази книга и на всички книги от трилогията, които създаваме, е да породим готовност - готовност за една нова парадигма, ново разбиране; за по-широк поглед, по-велика идея.

 

Тук ще задам някои въпроси, които зная, че мнозина биха искали да зададат. Как е възможно човек като Хитлер да отиде на небето? Всяка религия на света... смятам, че  всяка една би го заклеймила и изпратила направо в ада.

 

Първо, той не би могъл да отиде в ада, защото ад не съществува. Следователно, има само едно място, дето би могъл да отиде. Но тук трябва да се постави един въпрос. Реалният проблем е дали действията на Хитлер са били „зло". Аз повтарям все отново и отново, че не съществува „добро" и „зло" във Вселената. Едно нещо не е по същество добро или зло. То просто е.

 

Това, че Хитлер се мисли за чудовище, се основава на факта, че по негово разпореждане са убити милиони хора, нали така?

 

Да, това е очевидно.

 

Ами ако ти кажа, че онова, което вие наричате „смърт", е най-великото нещо, което може да се случи на човек - какво тогава?

 

Трудно ми е да приема това.

 

Смяташ ли, че животът на земята е по-добър от живота на небето? Ето какво ще ти кажа: в момента на смъртта ти ще осъзнаеш най-върховната свобода, най-върховния мир, най-върховната радост и най-върховната любов, която си познавал.

 

Не отчиташ факта, че колкото и чудесен да е животът след смъртта, нашият живот на земята не трябва да се прекратява противно на нашата воля. Дошли сме тук, за да постигнем нещо, да преживеем нещо, да научим нещо и не е редно животът ни да бъде прекратен от някакъв маниакален гангстер с налудничави идеи.

 

Преди всичко, вие не сте тук, за да научавате нещо. (Прочети първа книга). Животът не е училище и вашата цел не е да научавате, тя е да си при-помните. А в по-широк смисъл, животът често се „прекратява" от много неща... ураган, земетресение...

 

Това е нещо различно. Това са Божии проявления.

 

Всяко събитие е Божие проявление.

Нима си представяш, че едно събитие може да се случи, ако Аз не желая то да стане? Мислиш ли, че можеш да повдигнеш дори и малкия си пръст, ако Аз не съм решил така? Ти не можеш да извършиш нищо, ако Аз се противопоставя на него.

 

Но нека да проследим заедно тази идея за „нередната" смърт. „Нередно" ли е животът да бъде превратен поради болест?

 

„Нередно" не е подходящата дума тук. Това са естествени причини. Не е същото, когато човек като Хитлер унищожава хора.

 

Ами какво тогава ще кажеш за нещастен случай? За някой нелеп нещастен случай...?

 

Същото. Той е нещастен, трагичен, но такава е била Божията Воля. Не можем да проникнем в Божия Разум и да разберем защо се случват всички тези неща. Не бива дори да  опитваме, защото Божията Воля е неизменна и непонятна. Да се стремим да разкрием Божествената тайна е съблазън, да знаем отвъд позволеното. Това е грях.

 

Откъде знаеш?

 

Защото ако Бог искаше да разберем всичко това, щяхме да го разбираме наистина. Фактът, че не го разбираме –че не  можем да го разберем - е свидетелство, че такава е Божията воля.

 

Ясно. Фактът, че не разбирате е свидетелство за Божията Воля. Фактът, че това не става е свидетелство, че такава е Божията Воля, Хммм...

 

Може и да не обяснявам нещата достатъчно добре, но съм убеден В разбиранията си.

 

Вярваш ли в Божията воля, в това, че Бог е Всемогъщ?

 

Да.

 

Освен що се отнася до Хитлер. Това, което се е случило тогава, не е Божията воля.

 

Не.

 

Но как става това?

 

Хитлер е нарушил Божията Воля.

 

А как е възможно това, щом Моята воля е всемогъща?

 

Ти си го допуснал.

 

Ако Аз съм го допуснал, значи такава е била Моята воля за него.

 

Така изглежда... Но каква причина би могла да те накара да го допуснеш? Не. Твоята воля е била да му дадеш свободен избор. Той е извършил онова, което е извършил, по собствена воля.

 

Съвсем си близо до истината. Съвсем близо.

 

Прав си, разбира се. Моята воля е Хитлер, както и всички вие, да имате Свободен Избор. Но не е Моя волята да бъдете наказвани все по-тежко и нескончаемо, ако не направите избора, който Аз очаквам от вас. Ако беше така, нима вашият избор щеше да бъде „свободен"? Наистина ли разполагате със свободата да вършите каквото пожелаете, ако знаете, че ще страдате неописуемо, ако не действате съобразно Моето желание? Що за избор е това?

 

Това не е въпрос на наказание. То е просто Природен закон. Въпрос на последици.

 

Виждам, че добре си изучил цялата теологична постановка, Която ти позволява да се отнасяш към Мен като към един отмъстителен Бог, без да Ме държиш отговорен за това.

 

Но кой е създал тези Природни закони? И ако приемем, че съм Аз, защо е трябвало да създавам такива закони, а после да би позволя да ги нарушавате?

 

Ако не съм искал да бъдете засегнати от тях - ако волята Ми бе Моите прекрасни създания никога да не търпят страдания - защо съм допуснал възможност да страдат?

 

И защо ще би изкушавам ден и нощ да престъпвате законите, които съм създал?

 

Ти не ни изкушаваш. Изкушава ни дяволът.

 

Ето че продължаваш да Ме освобождаваш от отговорност.

 

Не разбираш ли, че единственият начин да докажеш логически своята теология е да Ме обявиш за безсилен? Не разбираш ли, че за да имат смисъл твоите конструкции, Моите трябва да са лишени от смисъл?

 

Не те ли безпокои представата, че Бог е сътворил същество, чиито действия не може да Контролира?

 

Не съм казвал, че Ти не можеш да контролираш дявола. Ти можеш да контролираш всичко. Ти си Бог! Просто си предпочел да не го правиш. Допускаш дяволът да ни изкушава, да се опитва да спечели душите ни.

 

Но защо? Защо ще правя това, ако не искам да ви отклоня от Себе Си?

 

Защото искаш да се върнем към Теб по собствен избор, а не защото нямаме избор. Ти си сътворил Рая и Ада, за да имаме избор. Така можем да избираме, а не да следваме един път по липса на друг.

 

Виждам как си дошъл до тази идея. Смяташ, че щом съм допуснал нещата в твоя свят такива, каквито са, значи и в Моя трябва да е така.

 

В твоята реалност Доброто не може да съществува без Злото. Затова си мислиш, че и в Моя свят е така.

 

Но ето какво ще ти кажа: Там, където съм Аз, не съществува „зло". Съществува само пълнота на всичко. Единство. И осъзнаването, преживяването на това.

 

Моето царство е Абсолютът, Където Едно не съществува спрямо Друго, а напълно независимо.

 

Мое е мястото, където всичко Е Любов.

 

И няма последици от нищо, което мислим, говорим или вършим на Земята, така ли?

 

О, но последици съществуват. Погледни наоколо си. След нашата смърт, искам да кажа.

 

Не съществува „смърт". Животът продължава вечно. Животът Е. Вие просто променяте формата си.

 

Добре, нека да е според Твоите думи - след като „променим формата си".

 

След като промените формата си, последиците престават да съществуват. Съществува само познанието.

 

Последиците са елемент на относителността. Те нямат място в Абсолютната реалност, защото зависят от линеарното „време" и последователността на събитията. Те не съществуват в Царството на Абсолюта.

 

В това Царство няма нищо друго, освен мир, радост и любов.

 

В това Царство ти ще узнаеш най-сетне Добрата вест: че твоят „дявол" не съществува, че ти си това, за което винаги си се смятал - доброта и любов. Представата, че си нещо различно, е дошла от един безумен външен свят, който те е накарал да действаш безумно. Един външен свят, който съди и заклеймява. Другите съдят за теб и въз основа на тяхната присъда ти съдиш себе си.

 

Сега искаш Бог да те съди, а Аз няма да го направя.

 

И тъй като не можеш да разбереш един Бог, Който не действа така, както хората, ти изпадаш в объркване.

 

Твоята теология е опит отново да намериш себе си.

 

Казваш, че нашите теологически системи са безумни - но нима е възможно да има действаща теологическа система, без система за награди и наказания?

 

Всичко зависи от онова, което се приема за цел на Живота - а оттам и за основа на теологията.

 

Ако вярваш, че животът съществува, за да бъде изпитание, проверка, период, през който трябва да се докаже дали си „достоен", теологическите системи добиват смисъл.

 

Ако вярваш, че животът ти съществува като възможност, като процес, чрез който откриваш - спомняш си - че си достоен (и винаги си бил), тогава вашите теологии изглеждат безумни.

 

Ако си убеден, че Бог е егоцентрично Божество, което изисква внимание, почит, оценка и привързаност и е готов да убива, за да ги получи - тогава теологическите ви системи започват да изглеждат логични.

 

Ако вярваш, че Бог не притежава его, нито изпитва нужди, а е първоизворът на всичко и съсредоточие на мъдростта и любовта, тогава вашите теологии се разпадат.

 

Ако вярваш, че Бог е отмъстителен, ревнив в Своята Любов и Жесток в Своя гняв, тогава вашите теологии са съвършени.

 

Но ако си убеден, че Бог е Бог на мира, на радостта и любовта, че Той е източник на вдъхновение, тогава вашите теологии са безсмислени.

 

Ето какво ще ти кажа: смисълът на живота не е да удовлетвориш Бога. Смисълът на живота е да познаеш и пресътвориш истинския си Аз.

 

Когато направиш това, ти наистина Й въздаваш слава и удовлетворение.

 

Защо казваш „Й"? Нима Ти си в женски род?

 

Не съм нито в женски, нито в мъжки род. Понякога използвам местоимение в женски род, за да се отърсиш от патриархалното си мислене.

 

Ако смяташ, че Бог е едно, това значи, че според теб не може да бъде друго. А това е голяма грешка.

 

Хитлер отиде на небето по следните причини:

 

Не съществува ад и следователно нямаше къде другаде да отиде.

 

Действията му могат да се определят като грешки - действия на нееволюирало същество - а грешките не се заклеймяват. Дава се шанс те да се поправят, да се еволюира.

 

Грешките, извършени от Хитлер не са нанесли вреда или злина на онези, чиято смърт той е причинил. Тези души са били освободени от земните си окови, подобно пеперуди, излетели от какавидата.

 

Останалите живи омайваха загиналите само защото не знаеха към каква радост се устремяват тези души. Никой,  който е  преживял смъртта,  не оплаква смъртта на никого.

 

Твърдението ти, че тези смърти са били безвременни и следователно „нередни", предполага, че е възможно във вселената да стане нещо, което не бива да става. Но като се има предвид Моята същност, това е невъзможно.

 

Всичко, което се случва във вселената, следва съвършен план. Бог не греши.

 

Когато съзреш пълното съвършенство на всичко -не само в нещата, които приемаш, но и в онези, които не приемаш (и особено в тях) - може да се каже, че си постигнал съвършено познание.
"Разговори с Бог 2" Нийл Уолш

 още интересни материали четете на: vselenabg.blogspot.co.at/






Гласувай:
4



1. didanov - мисля че си платен трол
20.07.2015 10:23
Който си няма понятие от езотерика
цитирай
2. dobronameren - А аз мисля, че
20.07.2015 11:04
ако didanov беше започнал да се занимава с тази "езотерика" на младините си, одма антифашистите щяха да го пратят "на небето" при Хитлер. Пък той оцелял, Диданов имам предвид. Много типично езотерично, нали?!
цитирай
3. didanov - езотерично или не
20.07.2015 12:53
с езотерика се занимавам от 16 годишен, но какво целиш с твоите коментари се вижда и без трето око, типично тролско според мен. Но всеки според делата му (думите не са токова важни). Жив и здрав, свободен!
цитирай
4. dobronameren - Голям аргумент, няма що - "от 16 годишен се занимавам с езотерика".
21.07.2015 05:45
Е. и? То не е само да стъпиш на пътя, трябва и да вървиш по него. Но да оставим това, аз не разбирам какво е това езотерик и не искам да ви преча да си говорите с Небето. Но мисля, че Там ще ви се карат за дето бъркате тролско и демократично. Това са съвършено различни неща - демокрацията е кауза, докато тролското е вид поведение. И вие, didanov, имате кауза - социалистическото/комунистическото устройство на света. Но нямате смелостта да заявите това честно и здраво, а ни занимавате - днес - с нова тема: Хитлер на небето.
Аз съм по-земен, правят ми впечатление дребни неща. Например - пишете, че Хитлер отишъл на небето, защото "Не съществува ад и следователно нямаше къде другаде да отиде". Е, ако е така, то няма начин Там да не е срещнал Сталин. Какво казва вашата езотерика в тази връзка? Светнете ме и аз да стана "езотерик".
цитирай
5. didanov - трябваше така да започнеш коментарите си
21.07.2015 08:40
Където има основа за диалог, а не че хитлер видиш ли бил оставил циганите в България тоест да разбирам защо не ги е изпратил барбар с евреите в концлагерите ли?къде е демократичното в това?имат ли циганите място в твоята кауза въобще?ако не защо така избирателно?
Идеята на постинга е, че Ад не съществува и всички души (дори и тази на Хитлер) са отишли на едно и също място.Тоест независимо от делата си за всички души е гарантирано преминаването в Духовния свят (Рая)-една концепция надрастваща съвременните религиозни представи. Дали душата на Хитлер е срещнала тази на Сталин не е от голямо значение, защото там съществуват съвсем други отношения. (Разбирателство и Любов)Важното е че всички души правят една равносметка на последните си животи и тя определя вида и условията на следващите инкарнации.
Каква кауза защитавам е ясно от постингите ми, а за начина на защита оставете сам да реша, аз не ви казвам как да защитавате вашата нали?
Усещам иронията относно езотериката- въпросът за "светването"е един вътрешен духовен процес инициатор на който може да сте само Вие.
цитирай
6. dobronameren - Прекалено голямо "надрастване на съвременните религиозни представи" е вашето, за да мога да го приема.
24.07.2015 15:32
Този свят е доказано дуалистичен. Ако го правите общ, би трябвало да кажете КОГО изхвърляте от него - Бога или Сатаната. Ако твърдите, че между тях няма разлика, че ТЕ са ТОЙ, как се казва Той? Или "всички са маскари"?
Като чета другите ви постинги забелязвам, че сте станали "езотерик" много напоследък, този месец юли. Преди бяхте блогър, който трудно различавах от българо-съветските блогъри. Знам какво пиша и мога да представя безмилостни доказателства за това си твърдение. Така че ми остана едно предположение само: Появила се е нова опорна точка (ОТ) във вашите среди.
Ама съвсем сте побеснели това старите комунисти. И аз знам защо. То няма нищо общо с езотериката във вашия случай. Не само аз, никой не може да ви помогне. И никой няма да заплаче за вас.
цитирай
7. didanov - говорим на един и същ език
25.07.2015 00:06
но толкова различно, че няма опорна точка между нашите виждания... да - живеем в дуалистичен свят, свят на противоположностите, свят на относителността - тъй като имаме свободен избор да избираме между любовта и омразата, гнева и спокойствието, радостта и мъката, добронамереността и злонамереността. Сатаната не съществува, това е просто нашето илюзорно виждане на липсата на Бог. Ако Бог е всичко и всички, алфа и омега, началото и края, навсякъде - тогава няма такова място, нещо, създание и прочие, което да не е Той, да не е негово проявление, ние просто живеем с илюзията, че не е така. В материалният свят нещата са такива каквито са само по отношение им спрямо другите неща. Да вземем една ябълка - кръгла, сочна, червена - за някой това например любим плод, за друг- причина за алергия. Така е с всичко и всички тук на Земята, защото условията са такива. В духовният свят всичко е това , което е - там цари абсолютното знание, т.к. ги няма ограниченията на материалното и физическото. Душите разполагат с цялото знание, кои са , но не могат да изживеят самите себе си т.к. в абсолютния свят няма противополжности - например всичко е Любов и няма нещо, което не е Любов - те имат знанието за Любовта, но им липсва преживяването й - за това идват на Земята да познаят Любовта, като преживеят нейната противоположност омразата. А същинския смисъл е, че чрез само нас Бог може да преживява-познава Самия себе си. Толкова за езотериката - това, че съм започнал да публикувам неща, които ме вълнуват отскоро, не значи, че съм новобранец.
Спомням си дядо ми докато беше жив всеки път като се върна от Варна ме питаше - как беше в град Сталин?Подсмихвах му се тайничко -явно живееше все още в онова време - та и ти сега - българо-съветски блогър, стар комунист - хайде стига с тези клишета - имал някой по-различно мнение от Вас и веднага лепвате епитети. Ако си чел сериозно постингите ми, то ще видиш че най- важното за мен е българското и любовта към родината-ако и това не споделяш тогава съсвс
цитирай
8. didanov - съвсем не си добронамерен - да вз...
25.07.2015 00:07
съвсем не си добронамерен - да вземеш да си смениш ника не ти отива някак си.
цитирай
9. dobronameren - По твоята логика, Диданов
26.07.2015 08:38
защо да си сменям ника след като всичко е Любов и няма нещо, което не е Любов?
А иначе да отбележа, че чета сериозно постингите ти. За да мога аргументирано да ти кажа, че в тях липсва предварителното позициониране. Казваш България, българското? За коя България става дума, не уточняваш? Това съвсем не е случайно. Защо ви е срам, всичките "леви"!, да заявите това категорично? Нали всичките ни победи и постижения български са ваши. Ей затова не харесвам ТВОЯТА езотерика. Тя си е чиста тарикатщина. Осигуряване на чиста писта за "заден ход".
Ще продължавам да чета постингите ти. Със същата цел - аз да те позиционирам, след като сам не искаш да правиш това.
цитирай
10. didanov - радвам се, че четеш постингите ми
26.07.2015 11:45
Но за позиционирането не съм съгласен - за коя България става въпрос- предимно за древна България, за царска България, за комунистическа България, за демократична България, за моята България, за моята истина! "Моята" езотерика е общочовешка и позиционира въпроси, които винаги са вълнували човечеството. С нейна помощ успях да си отговоря на много въпроси за живота и смъртта - надявам се да помогне и на читателите ми търсещи своята истина и най-вече себе си. И така драги ми добронамерен, благодаря за диалога.жив,здрав,свободен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2901408
Постинги: 1136
Коментари: 3355
Гласове: 5854
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?