Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 17:43 - Най-добрите романтични филми
Автор: widex Категория: Лични дневници   
Прочетен: 26108 Коментари: 1 Гласове:
2



По принцип, рядко гледам романтични филми - повечето са твърде сълзливи, скучни, мелодраматични, правени на калъп. Винаги знаеш как ще свършат накрая - доскучават още на десетата минута. Но все пак, има и изключения. Това не е класация, просто за мен е удоволствие, пишейки това, отново да си припомня някои от филмите,които са останали в съзнанието ми и които с удоволствие бих изгледал повторно.

Неприлично предложение

image

Този филм не е точно романтичен, погледнато от цинична гледна точка. Но пък темата за любовта или парите е универсална. Като се замисли човек, млади и красиви индивиди от противоположния пол - с лопата да ги ринеш, но един милион долара все са си доста пари. Дилемата е интересна за всекиго, но пък, къде  е разликата между чукането, любовта и ревността? Филмът е готин, защото не е обикновената тъпа любовна история за двама млади и техните перипетии по пътя към леглото.

Сватбата на най-добрия ми приятел

image
Този филм влиза в класацията, защото Джулия Робъртс е невероятно чаровна в опитите си да провали сватбата на приятеля си. Ех, да, наистина е тъпо, че осъзнаваме колко важен за нас е някого едва след като го загубим окончателно - още една тъпа и банална истина за живота, която е засегната във филма. Обаче бая често като се оженят, двама души не се събират, а се изваждат един от друг. Е, филмът завършва с баналното "и заживели щастливи"... Ама то така и трябва.

Къщата на езерото
image

Този филм се пада малко романтична фантастика, особено ако го гледате малко по-повърхностно. Обаче, готиното в случая е, всички чакат да срещнат подходящия човек. Това си е трудно, то е ясно за любителите на пикливи мелодрами, особено ако добавим и още един фактор - времето. Защото ако подходящия човек, този, който би те направил щастлив, е, например, човекът отсреща, обаче такъв, какъвто би бил след две години, например?
От филма научаваш, че за да си щастлив, трябва да се съчетаят следните основни фактори в един човек:
1. Предпочитан пол, възраст и прочие
2. Преодолими пространствени и географски фактори
3. Да живеете по едно и също време.
Ебаси и сложната задача...

Аз съм Сам

image


Горните филми са една идея по-добри от клишетата, но въпреки това спадат към категорията на "Бе, готино филмче". Обаче в "Аз съм Сам", Шон Пен е убийствено трогателен в опитите си да задържи детето си, с помощта на сексапилна адвокатка. Филмът те кара да се замислиш, кое в крайна сметка е ценното в един човек  - всички се възхищаваме на хората, които са успели, умни, богати... Но дали съществува човек, който би искал да вникне в душата на един умствено изостанал? Липсата на интелигентност на героя на Шон Пен е компенсирана с обич и искреност към хората. Филмът е тъжен, защото, някак ти се иска да имаш приятел като Сам. Накрая на филма се чудиш: За да успееш, трябва да бъдеш интелигентен, амбициозен, борбен, и цял куп други неща. Обаче, какъв трябва да бъдеш, за да си щастлив - според собственото си определение за щастие?


Колкото - толкова
 
image
Самотният и ексцентричен герой на Джак Никълсън кърти мивки с цял куп обсесивно-компулсивни разстройства и мании. Той е самотен, злобен, мрази лигавите романтични глупости, както и педалите, но пък доказва, че и най-откачените могат да се влюбят в някого. Всъщност, животът често е толкова откачен, че лудите винаги са с предимство.

Невероятната история на Амели Пулен


image
Амели е невероятна, защото също е леко откачена. Вероятно харесвам откачените - сигурно затова в трети пореден филм главният герой е леко смахнат. Амели вярва в истинската, чиста и неподправена любов, и че ще я срещне един ден, но късметът все пак се нуждае и от малко помощ, все пак. Да, невероятната случайност, тази, която ще промени живота й, все не се случва, но пък Амели не се отчайва!

Уоли
image

Безспорно, най-романтичното анимационно филмче, създавано някога. Уоли е сладък, чувствителен, умен, и готов на всичко за своята прикрасна, неземно красива любима (забравих как й беше името). Хубавото е, че филмът свършва точно когато Уоли успява да спаси любимата - щастливият край е задължителен за този тип филми. Обаче мен продължава да ме гложди мисълта, дали Уоли наистина е от типа роботи, които мадамата му харесва? Защото ако се окаже, че тя повече си пада по андроиди като Терминатора или Робокоп, просто драмата ще дойде малко в повече.

Четири сватби и едно погребение

image
Хю Грант участва в доста романтични филми - повечето са прекалено глупави, но "Четири сватби и едно погребение" определено не е от тях. Английският хумор просто кърти, Роуън Аткинсън е култов типаж в ролята си на свещеника, а Анди Макдауъл е егати и готината мадама. От филма научаваш, че, първо, повечето англичани са супер грозни, а ако се замислиш философски, откриваш, че на грозните май най-много им върви в любовта - може би защото не подбират много-много. Бе, романтика до дупка.


За кого тъгува Гилбърт Грейп?

image

Това е доста непретециозен филм, обаче доста добре покзва какви страхотни актьори са Джони Деп и ДиКаприо. Историята е за момче, което трябва да се грижи за супер дебелата си майка и брат - дебилче, и междувременно се и влюбва. Историята е едновременно и супер истинска, и с елементи на фантастика - че можеш сякаш, като се влюбиш, си решаваш проблемите, давало вътрешна сила и така нататък.


Говори с нея
image
Педро Алмодовар е егати и якия режисьор - ако публиката по света беше малко по-интелигентна, сигурно щеше да сложи в малкия си джоб титани като Спилбърг и Лукас. Историята, най-общо е за живота, смъртта, безусловната любов, въобще, по-смислен е от останалите. За разлика от другите, след като филмът свърши, продължаваш да си мислиш за него, иска ти се да го изгледаш отново, за да уловиш още от хилядите детайли и нюанси на действието.


Наистина любов
image


Това е един вид, десет романтични филма в едно, плюс малко коледно настроение. Идеална комбинация, особено около коледните празници. Темата е за любовта във всичките й форми - рогоносец, който успява да си намери ново гадже, секретарка, която успява да свали премиера на Великобритания, отегчен от брака мъж, който устоява на изкушението да зареже дъртата си съпруга заради сексапилно маце, несподелена любов към гаджето на най-добрия си приятел... Дори и да не сте много романтична натура, филмът пак ще ви хареса.

Планината Броукбек

image

Двама каубои си го мушат на къра, докато кучето им отстрани ги гледа смаяно. В общи линии това е историята.
Намирам този филм за романтичен, защото подобно на всички останали, и тук става въпрос за любов - която продължава дори и след смъртта. Защото, все пак, при другите истории, колкото и да са влюбени и щастливи героите, все пак ако единия умре, другия ще пореве малко, и в крайна сметка ще си намери друг. Пък тук единият обича другият дъъълго след смъртта му.


Преди изгрева

image
Повечето романтични филми съдържат история, в която е вплетено различно количество романтика. Колкото повече романтика има, толкова повече емоции създава филмът. Всъщност, повечето хора, които гледат такива филми, го правят именно заради чувствата, които тези и филми създават - компенсират нещата, които им липсват в реалния живот. В този филм обаче няма история - двама се срещат, разхождат се из Виена и накрая се изчукват в парка. Целият филм е един диалог. Звучи тъпо, но "Преди изгрева" е най-романтичният филм, създаван някога, защото не те занимава с история, а просто те хваща за ръката и те кара да преживееш това, което - щом гледаш този филм - вероятно ти липсва. Просто романтика в най-чист вид. Перфектният заместител на самотата.




Тагове:   най-добрите,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cinnamon1girl - Най-романтичният за мен от списъка е....
17.07.2010 17:19
"Brokeback Mountain" е наистина покъртителен,любим филм за мен,макар и доста хора да не разбраха за какво всъщност става въпрос...много "красив" и изразителен филм,страхотна игра и на двамата актьори,просълзявам се всеки път......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: widex
Категория: Лични дневници
Прочетен: 223227
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 471
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930