Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2017 17:10 - Как да се предпазим от манипулаторите, за да не станем тяхна жертва?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3739 Коментари: 12 Гласове:
33

Последна промяна: 23.11.2017 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Ще споделя тук накратко с вас мой личен житейски опит и наблюдения, които могат да ви бъдат от полза.
           Благодарение на тях съм разкрил много истини, свързани с тайните механизми и методи на манипулаторите за извличането и ползването на базата данни за отделни индивиди, групи и обществото като цяло.
           Посредством предизвикване и толериране на слабостите ни, тези илюзионисти незабелязано се сдобиват с полезна за тяхната манипулативна дейност информация, която умело използват за постигане на целите си, свързани с вредни за обществото икономически и политически интереси.
           За да не ставаме лесни мишени за тяхната недобронамерена дейност, полезно е да познаваме методите им.
           Първо и основно, предпазващо ни от манипулаторите правило е, никога да не подценяваме интелекта, проницателността и познанията им, защото те никога няма да ни подценят в изграждането на представата си за нас и в намирането на вярната пътека към душите, сърцата и джобовете ни!!!
           Опитният манипулатор много бързо открива слабостите и зависимостите ни от средата, в която се движим и майсторски ги превръща в основни оръжия срещу нас.
           Най-лесни жертви на манипулатора са простоватите, лентяите, инертните, похотливите, алчните, завистливите, злобните, агресивните и суетните хора с голямо его, които искат да бъдат харесвани от всички на всяка цена.
           Когато в дадена среда манипулаторът забележи у някого или в група хора такива нагласи, той внимателно настройва другите на контра, а после деликатно става  защитник на набелязаните свои жертви и постепенно ги оплита в паяжината на  вниманието си, за да открие и други техни улесняващи го в тъмните му планове слабости.
           Манипулаторът е добър артист, имитатор на загриженост, искрени чувства и добронамерена съпричастност, с които незабелязано ви изсмуква енергията и ви вкарва в царството на мрака.
           Най-трудните, често дори опасни за манипулатора жертви са личностите, постигнали себепознание, ясно съзнание и контрол на духа над егото, хората с духовна мотивация, ясна цел и принципи, качествена ценностна система и себеуважение, необременени от страхове и компрометиращи ги тайни.
           Както по всичко дотук личи, ако искаме манипулаторите да ни избягват и да не се занимават с нас, най-добре е да се осъзнаем, да контролираме егото си и да превърнем живота си в съзнателен процес на творческо развитие.
           Опознавайки съвсем съзнателно безграничните възможности на човешката си същност, да си повярваме, да разгърнем творческия си потенциал и да се превърнем в полезни за себе си и за Цялото добротворци, които с личен пример да мотивират средата си, а в последствие и човечеството да поеме този труден, но достоен път към светлината, съзиданието, радостта, истината и благоденствието.
 
                                                                                                             Огнян  Узунов



Гласувай:
33


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Тази тема е оръжие на службите в страните-примати, което те ползват срещу по-високо
23.11.2017 20:03
стоящите в културно отношение държави. Почвата, разрешаваща да се води тази дейност от тъпи слещу по-издигнати в културно отношение страни е опростачването, жертва на което става новото поколение. Така възникна популизмът, което означава демагогия. Манипулирането от нета остава неразбрано от тези фейсбучки и туитъри, които не могат да преценят кое е лъжа и кое-истина.
Манпулаторите са добре подготвени в Центъра оперативни работници. Те не манипулират който и да е, те "работят" с определни личности. Най-желаните за тази "работа" са творците, защото са популярни и хората се съобразяват с тях. За наекскрементирване на суратя на първенците се ползват най-опитните оперативни работници от Категорията "Агент-провокатори". След разкриването им ги преназначават като подметвачи, ако бъдат осветлени и там стават отфекальщици, но пак остават на щат. Всяка от тези три категории има опредена длъжностна характеристика.
Това не е процес, който е несериозен. Той се планира, управлява и следи от Центъра, който набелязва лицата, към които изпраща оперативни рабтонци да ги наманирулират. Това си е фронт от т. н. хибридна война. Жалко за първенците, които са допуснали да се случи нещо такова с тях...
цитирай
2. elineli - Породите
23.11.2017 21:37
манипулатори са неизброими. Една от най забавните, мисля е тази на повярвалите в покоряването на невъзможното.
Ентусиазмът е похвално заразителна емоция, но не и, когато е разпознаваемо зловредна. Приветствам пожелателното на мислите ти :)
Няма сиви кардинали, има сиви мишки!

цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
24.11.2017 10:56
Чудесно си го написал!
Опасни са менторите, които срещу пари манипулират хиляди
Опитът ме е научил да не отдавам голямо значение на хвалбите, в смисъл ,да не залагам на тях Да, приемам ги с благодарност, но толкова! Не правя голям капитал от тях, особено ,ако са от непознатии, които нямат особени причини да ме хвалят
Защото човек заживее ли само с хвалбите и не предприма нищо, срива се
Не казвам ,че всички , които хвалят са зложелатели, но има такива сред тях!
Хвалбата е силно оръжие на зложелателя Тя приспива бдителността
Да ,ти си обърнал внимание на това
Затова трябва човек да е бдителен, когато го хвалятПо две причини Че може да е недоброжелателно и ,че не бива да се отпуска!
Както в случая за данайците/ гърците/ , когато правят подарък!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. troia - Привет!
24.11.2017 11:41
Много точно и вярно описано. Ако е само от личен опит значи сам си ги разгадал.:)
Манипулаторите също са хора и също като нас имат слаби места. Търсейки нашите обикновено разкриват своите. От там нататък нещата са ясни. Който умее да "стреля" по-добре той ще победи.:)
Много ми хареса.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря ви за смислените и добронамерени коментари, приятели!
24.11.2017 18:26
Винаги ме радват хората с будно съзнание, защото в тях е бъдещето на България и на Планетата изобщо!
цитирай
6. katan - Здравей, Оги!
27.11.2017 12:22
Много точно си ги разгадал, приятелю!
Свидетел съм на нагла манипулация, на която не мога да противодействам.
Така се случва понякога, когато не си наясно със слабото/слабите места на манипулаторите. Рядко ми се случва да не мога да противодействам и то само вербално, но тук манипулаторът се крие от мен зад широкия гръб на манипулирания ...
цитирай
7. stih - Поздрав!
28.11.2017 19:02
Много верни наблюдения имаш, Огняне и правиш пълна характеристика на манипулаторите.
За мен беше много необходимо да прочета ценните ти съвет. Благодаря!
цитирай
8. litatru - Здравей, Батого! Умен си,
29.11.2017 11:16
проницателен си! Уважавам те много, но това не значи, че съм манипулатор и никой не може да ми попречи да харесвам и поощрявам доброто и ценностите у хората!
А реално - тук наистина е пълно със зложелатели и манипулатори.
Поздрави - Литатру!
цитирай
9. litatru - Здравей, Батого! Умен си,
29.11.2017 11:17
litatru написа:
проницателен си! Уважавам те много, но това не значи, че съм манипулатор и никой не може да ми попречи да харесвам и поощрявам доброто и ценностите у хората!
А реално - тук наистина е пълно със зложелатели и манипулатори.
Поздрави - Литатру!

цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ви за разбирането и позитивните коментари, приятели!!
29.11.2017 16:46
Много ме зарадва срещата ми със стойностни хора като вас, осъзнати творци на собствения си живот.
Нека са светли, мъдри и радостни дните ви!
цитирай
11. tomich - Интересна и актуална тема
02.12.2017 22:58
Това е самата истина и аз те поздравявам, Огняне, за постинга!
Ако позволиш, искам да добавя едно уточнение, понеже манипулацията, респективно манипулирането, е широко понятие, използвано в много видове дейности на човека. Затова то може да има както отрицателен, така и положителен смисъл. В контекста на поста явно има негативен смисъл. Ето защо е необходимо винаги да подчертаваме КАКВО се манипулира.
Целта на зловредните манипулатори е да въздействат, подчертавам, на РАЗУМА, като нарушат способността му за логически анализ и обобщения. По този начин те създават у човек изкривени представи за реалностите и съответно той взема грешни за себе си и полезни за манипулаторите решения. Така мисля, може да не съм прав.

цитирай
12. batogo - !!!:))) Благодаря ти за този перфектен коментар, приятелю Тома!
03.12.2017 18:53
Както винаги ти безпогрешно си анализирал аспектите на манипулацията и си поставил акцентите върху най-съществените моменти на нейните цели и приоритети. Напълно потвърждавам казаното от теб и мога да се подпиша под него!
Чест и почитания, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776358
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031