Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 23:58 - Злото съществува, защото има свобода в света.
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 1472 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.10.2015 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В сегашния живот има едно отклонение. В това отношение животът е анормален, светлината е анормална и свободата е анормална. Това, което хората считат за свобода, то е робство; това, което те считат за живот, то е живот на болести, мъчения и страдания. Това нещо аз не наричам живот, то е мътна вода, в която се раждат всички вредни микроби. Това, което хората наричат светлина, то е светлина, в която  те постоянно се спъват.Това, което хората наричат свобода, то е свобода, в която те постоянно се измъчват. Сега вие ще кажете : какво нещо е животът? Питайте болния, който постоянно боледува, той ще ви казже какво нещо е животът. Какво нещо е светлината? Питайте слепия, който е ослепял, той ще ви каже, какво нещо е светлината. Какво нещо е свободата? Питайте онзи, който я е изгубил.

Когато някой разбойник ме обере, аз се радвам, че Господ му е дал свобода да ме обере, но не одобрявам постъпката му. Свободата на разбойника е от Бога, а постъпката му не е от Бога. Защото утре ще дойде друг майстор и ще обере разбойника.

В какво седи кривината? Вие не сте дали свобода на себе си, вие не сте свободни хора. Свободата започва от свободните прояви. Като се говори за свободна любов, вие разбирате съвсем друго нещо. Ще дадеш свобода на Бога, на Духа в себе си, няма да ги ограничаваш. Защото като ограничаваш Бога в себе си, ти ще си създадеш зло и ще станеш лош човек. Ти искаш да ограничиш Бога, а Бог не може да се ограничи. Тогава ще станеш лош, а това ще покаже, че не вървиш по правия път. Като дадеш свобода на Бога в себе си, ще разбереш, че всички Божии дела са съвършени. Това трябва да държите постоянно в ума си.

Светът е основан на един морален закон, на една абсолютна свобода. Праведен или грешен, всеки трябва да бъде свободен. Да прави добро или да греши – свобода трябва да съществува. Защо е злото? Злото съществува, понеже има свобода в света. Ако нямаше свобода ,нито доброто, нито злото щяха да съществуват. При несвободен режим не може да има нито добро, нито зло. Понеже доброто може да функционира само при абсолютна свобода, всички други сили трябва да функционират при същите условия.

Вие казвате : „Защо Господ е направил така света?“ Защото е дал абсолютна свобода. Не мислете, че всичко, което можете да направите, е свобода. Свободата не е в това да правиш всичко, което поискаш. Нима ако се хвърлиш от един планински връх и паднеш, това е свобода? Не! Под думата „свобода“ ще разбирате възможността в даден случай да имате право на избор. Каквито и да бъдат резултатите, дава се пълна свобода на избора. При абсолютната свобода обаче крайните резултати винаги са добри. Тук не може да има никакво изключение.

Всички неща, които се извършват без Любов, са престъпни. Всички неща, които се извършват с Любов, са добри. Това е закон. Когато един човек не го обичаш, то каквото вземе от дома ти, ти го считаш за престъпление. А пък щом го обичаш, всичко му даваш. Когато обичаш някого, ти не можеш да направиш престъпление. И затова е казано : „Любовта е изпълнение на закона“. Без Любов външния закон носи на човека от край до край нещастие и ограничение.

По буквата на закона ако се върви всичко ще се изгуби, а пък ако се върви по Любовта, всичко ще се постигне. Там никакъв закон не може да ви каже: „Така трябва да го направите!“ Това е ограничение на човека. Той трябва да бъде абсолютно свободен. Това е законът на вътрешната свобода.

 Петър Дънов

 още интересни материали четете на: vselenabg.blogspot.co.at/






Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2906149
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?