Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2014 02:45 - В която и посока да тръгнеш, който и път да вземеш.....
Автор: didanov Категория: Хоби   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0



 

В която и посока да тръгнеш, който и път да вземеш, ти безпогрешно ще се завърнеш у Дома

 

 

 

 

 

При раждането си човек знае вече всичко, каквото би могъл да научи.Ние сме  дошли на този свят, за да демонстрираме, да покажем това, каквото вече знаем.

Ние не сме тук за да научим нещо, ние сме дошли тук за да си го спомним. Животът е един процес на растежа. Растежът е указанието за настоящето и израз на Божествеността. Всичко в Живота функционира по този начин.

Ако наблюдаваме например дървото пред прозореца ни – макар и в момента да е 4,5 метра високо и да хвърля огромна сянка върху нас, дървото не знае повече, отколкото когато е било малък кълн. Цялата информация, от която то  е имало нужда , се е съдържала в неговото семе. Дървото не е имало нужда да научи нещо. То е трябвало само да расте. И за да порасте, дървото е използвало информацията съдържаща се в клетъчната му памет. Ние не сме много по различни от това дърво! Не е ли ни казано по този повод : „Още преди да попиташ, ще ти се отговори!“Но и дървото има нужда от слънце, за да насърчи и ускори растежа си.

 

Всичко в  живота е взаимносвързано – никоя част или индивид, може да действа независимо,  от която и да е друга част или индивид.  Всичките информации, които получаваме от външния свят, могат да се сравнят с лъчите на слънцето. Чрез тяхното въздействие растат „семената“ заложени във всеки от нас.

Има много неща от заобикалящия ни свят, които могат да ни доведат до нашата вътрешна истина. Но тези хора, места, предмети и събития са всъщност само признаци на спомена. Те са нещо като пътеводители. Това е което фактически се случва във „външния свят“. Физическият свят ни осигурява необходимите предпоставки и  среда, за да придобием във външния свят тази опитност, за която знаем вече вътре в себе си. Това важи за всички. Не случайно е казано „Не съди и не осъждай“, когато гледате на света и на всичко това, което ви се е случило.

Да си представим отново, че навлизаме дълбоко в една гора. Никога не сме влизали досега в нея толкова дълбоко и знаем, че  е много вероятно да имаме проблем да намерим пътят назад. Затова маркираме дърветата по пътя си.  И когато се връщаме вече назад, виждаме тези маркировки и си спомняме, че ние самите сме ги поставили там, за да намерим пътя обратно през гората.

Маркировките се намират извън нас самите. Те ще ти помогнат да се приберем вкъщи, но те не са нашия Дом. Те ни показават само следата, пътеката, пътя – и пътя ни се струва познат. Ние си го спомняме отново! Но този път не е нашата цел. Той само ни помага да я постигнем.

 

Някои хора може да ни водят по пътеката, други могат да ни показват пътя, но само ние самите можем да стигнем до целта. Само ние самите можем да решим да бъдем У Дома с Бог!

Заобикалящият ни свят е само пътеката. Неговата цел и смисъл е само да ни поведе обратно у Дома. Да, това е точно смисълът и целта на всичките случващи се събития в нашия живот. Точно за това сме ги поставили там – те са маркировките по дърветата. Ако приемем, че сте поставили сами всичко на своято място във вашият външен свят, това ще означава, че в известна степен сами сте си избрали да четете този постинг. Тоест  вие „умишлено сте повлияли“ така, че тази информация  да бъде възприета така, както я възприемате. Тя е един пътеводител. Тя е една маркировка на дърво.

 

Но когато всичко в нашият заобикалящ ни свят е  пътен знак, какво значение има всяка една отделна маркировка ? Това е като да стоим на голямо кръстовище и на всички табели да пише – Оттук се стига у Дома. – Изводът е : В която и посока да тръгнем, който и път да вземем, ние безпогрешно ще се завърнем у Дома.

 

Но не е без значение, кой път ще изберем – разликата между различните пътища е в това, че някои са по-малко трудни.

 

 

 

Следва продължение....

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2919052
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5873
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?