Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2017 15:06 - Черната хроника на едно предателство или на добрите намерения.
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 6160 Коментари: 27 Гласове:
11

Последна промяна: 11.09.2017 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

девети, девети, а какво се е случило една седмица преди това историческо събитие?
www.bghistory.info

2.09.1944г. ново правителство на Муравиев назначено от регентите Филов – Муравиев незабавно иска оставката на регента Филов.

Състав на новото правителство:

министерство

име

партия

председател на Министерския съвет

Константин Муравиев

БЗНС Врабча 1

 

вътрешни работи и народно здраве

Вергил Димов

БЗНС Врабча 1

 

външни работи и изповедания

Константин Муравиев

БЗНС Врабча 1

 

народно просвещение

Борис Павлов (упр.)

Демократическа партия

 

финанси

Александър Гиргинов

Демократическа партия

 

правосъдие

Борис Павлов

Демократическа партия

 

война

Иван Маринов

военен

 

търговия, промишленост и труд

Александър Гиргинов (упр.)

Демократическа партия

 

земеделие и държавни имоти

Христо Попов

безпартиен

 

обществени сгради, пътища и благоустройство

Борис Колчев (упр.)

безпартиен

 

железници, пощи и телеграфи

Вергил Димов

безпартиен

 

министър без портфейл

Никола Мушанов

Демократическа партия

 

министър без портфейл

Атанас Буров

Демократическа партия

 

министър без портфейл

Димитър Гичев

Демократическа партия

 

 

2 септември назначение на генерал Маринов за министър на войната

3.09 минава в търсене на министрите, които са се разбягали от София, докато ги чака Муравиев дава нареждане за обезоръжаването на германските войски – 6800 бяха задържани

4.09  първо заседание на министрите в непълен състав. Първо поставновление на правителството :“в случай, че съветските войски преминат българската граница – да не се оказва никаква съпротива“

4.09. програмна декларация по радиото:

„1.разтуряне на 25тото Народнот събрание

2.Пълен и беупречен неутралитет към всички, при затруднение от страна на Германия – скъсване на дипломатическите отношения

3.Обезсилване на Тристранния пакт

4.Прекратяване на войната с Англия и САЩ

5.Изтегляне на Окупационния корпус

6.Водене на открита, искрена, приятелска, изпълнена с доверие политика към братска Русия и правителството й до степен на най0пълно и постоянно приятелство, каквото подобава между освободител и освободени.

7.Възстановяване на конституционните права и свободи на всички български граждани и свободи без разлика на вяра и народност

8.Пълна и безусловна амнистия на всички провинени в борбата им срещу диктаторските режими и съпротивата им срещу сътрудничеството им с Германия.

9.Разтуряне на всички фашистки и профашистки организации.“

СССР реагира веднага, съобщение от ТАСС:
При положение на война външната политика винаги доминира над вътрешната..За да се спаси България трябва да премине от политика на неутралитет към пълно прекъсване на отношенията с Германия и присъединяване към лагера на противогерманската коалиция

Тоест обявяване на война на Германия веднага, като единственият правилен и спасителен ход за България. Така би било абсурдно СССР да обяви война на страна, която вече воюва срещу нейния враг- Германия. Тогава и ОФ няма да има политическото, моралното и всякакво друго основание  за въстание срешу правителство, което изпълнява най-важната точка от неговата програма.

4.09. смяна на Ал. Станишев с Вергил Димов като министър на вътрешните работи вестник „“Зора“

4.09. вестник „Утро“ – назначение на Асен Богданов за комендант( бивш комендант на ообластната полиция в Скопия, тоест вероятно свързан с Маринов), а Димитър Чавдаров за главен инспектор на униформената полиция в София

 4.09 вечерта – събиране на елитът на ОФ в София – БРП- Добри Терпешев,Петър Вранчев и Антон Югов, Звено-майорите Тодор Тошев и Стоян Трендафилов, земеделци Александър Оббов.

Терпешев:„Съветите са решени да минат Дунава и ако не заварят в България симпатизиращо им правителство, то ще имаме съдбата на Прибалтийските републики, където разтребваха наред. Кой ще ти гледа кой е наш и кой не е..Ясно е, но дайте да видим кой ще взима властта?“

БРП имат само 8 въоръжени души от Шопския отряд,които не са обучени за бойни действия в градска обстановка, земеделците нямат никаква реална военна подкрепа, остават Звенарите с техните връзки сред преимно младите офицери...

Събранието се прекъсва от двама цивилни мъже, които се представят че са от полицията и канят съзаклятниците на  в полицейското управление да изпратят делегация.

5.09 преди обяд шефът на контраразузнаването  Тумбин предупреждава Муравивев, че звенарите Димо Касазов и Крили Станчев „хазяйничат в министерството на войната и и се чувстват при военния министър Маринов като у дома си“. Муравиев игнорира предупреждението с думите, че те не са опасни.

5.09. следобяд – правителството заседава,  генерал Маринов докладва, че германците са пленили с измама щабовете на три дивизии от Окупационния корпус в Ниш. НО ТОВА Е СТАНАЛО НА 3-ТИ СЕПТЕМВРИ – като са нападнати и обезоръжени още 4 български дивизии в същия район!Защо Маринов съобщава за това с два дни закъснение?

Същият следобед болшинството от министрите решават да се обяви война на Германия,

За обща изненада Маринов изненадва всички с думите:

“Аз не съм поначало против обявяването на война  на Германия. Ще я обявим, но нетрябва д аизбързваме. Пета армия е ообградена от силни германски групи, ние рискуваме тази армия, която брои над 100 000 души, да бъде пленена или напълно разбита“

Съображенията на Маринов са взети под внимание, но в същото време пристига следното историческо съобщение:

Повече от три години България е помагала на Германия във войната със Съветския съюз. Съветското правителство се е съобразявало с обстоятелството, че малката страна България не е в състояние да се съпротивлява на мощните въоръжени сили на Германия във време, когато Германия държеше в ръцете си почти цяла Европа...Въпреки това българското правителство и сега отказва да скъса с Германия, води политика на т.нар. неутралитет, по силата на която продължава да оказва пряка помощ на Германия срещу Съветския съюз...По силата на това съветското правителство не смята повече за възможно да запазва отношения с България и заявява, че не само България се намира в състояние на война със СССР, но и Съветския съюз се намира в състояние на война с България.”

Буров виква :“Това е гръм от ясно небе“, Мушанов се разплаква, Димитър Гочев псува, Вергил Димов вади пищов да се гръмне, Муравиев немее, а генерал Маринов мълчи загадъчно като сфинкс.

На 6 септември правителството взема решение, :Днес на 6 септември 1944година, 18 часа, Министерския съвет реши:

1.       Да обяви положение на война с Германския райх

2.       Обаче: поради извънредно важни съображения (Маринов настоява за 5 дни отстрочка, най-малко три (точно на 9-ти?) от военен характер това положение е в сила от 08.09.1944г. от 16 часа.

Богдан Филов пише в дневника си :“В Руската легация се подигравали на нашата политика – понеже сме били обявили „символична“ война на Америка, сега всичко у нас е „символично“: и неутралитетаът ни , и обезоръжаването на германците, и тяхното оттегляне от България, и оттеглянето на нашия корпус от Сърбия.“

06.09. Срещата на съзаклетниците от ОФ и полицейските представители се осъществява на 6 септември в полицейското управление. Посрещат делегацията с думите „ нашата кауза е загубена. Кажете  какво е нужно, за да стане всичко по-гладко без жертви..“ Бунтовниците са смаяни и поставят само две условия: да не алармират правителството за движението на революционните сили през нощта на 8 срещу 9 септември и в 0.00 часа същата нощ всички полицейски постове да се приберат в участъците.

07.09. сутринта всички министри искат оставката на генерал Маринов...но Муравиев по неизвестни причини се смилява над него. За благодарност Маринов оставя един от входовете на министерството на 8 срещу 9-ти неохраняем откъдето звенарите спокойно влизат и правят преврата. За министърпредседател на правителството на ОФ е обявен Кимон Георгиев.

08.09. сутринта части на съветската армия преминава безпрепятствено Дунав и бива посрещната от българска пехотна дивизия с червени знамена и музика.

5 месеца по-късно Народния съд ще осъд на доживот и различни срокове всички министри от кабинета Муравиев заради това, че са бездействали и са продължили войната между България  и Аглия и САЩ, че са продължили члеуването на България в Тристранния пакт, че са натушили неутралитета спрямо Съветския съюз – с други думи с това, че не са обявили война на Германия.

Единствено генерал Маринов, който проваля репението на всичките тези министри да обявят война на Германия – не само не е осъден, но навръх 9-ти септември 1944г., в 7 часа сутринта е назначен за главнокомандващ българската войска, награден е със съветски орден „Суворов“първа степен, по0късно – с орден „Народна република България“ първа степен. Остава въпроса ЗАЩО?

 

Кой е Иван Маринов:

Иван Маринов е роден на 6 януари 1896 г. в София. Син на генерал-майор Кръстю Маринов. Взема участие в Балканската и Междусъюзническата война като доброволец. През Първата световна война е пилот в авиацията.[1]. В периода 1936-1939 г. е български военен аташе във Франция,след което, от август до октомври 1939 г. е началник-щаб на 3-та армия и е член на военния съюз. През 1940-1944 година последователно е командир на Шеста пехотна бдинска дивизия и Петнадесета пехотна охридска дивизия, дислоцирани във Вардарска Македония.

На 2 септември 1944 г. е назначен за министър на войната и два дни по-късно пристига в София. Участва в извършването на Деветосептемврийския преврат, след който е назначен за главнокомандващ на българската армия. На 18 ноември 1944 г. е произведен в чин генерал-лейтенант. Той е част от българската делегация на Парада на победата на СССР над Третия райх в Москва, проведен на 24 юни 1945 г.Остава на поста до 12 юли 1945 г., до 28 февруари 1946 г. е главен инспектор на войската и началник на бойната подготовка, след което преминава в запаса и става пълномощен министър на България в Париж.От 1963 г. до смъртта си през 1979 г.е председател на Военноисторическото научно дружество.


материалите са взети от книгата на Стефан Цанев "Български хроники" том 4




Гласувай:
11



1. germantiger - ...
09.09.2017 15:08
РУСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ


http://germantiger/history/2017/09/05/ruskite-prestypnici-1.1565643

ПОТРЕС КОНКРЕТИКА ОТ МЕН
цитирай
2. ferhunde - Отличен постинг - един истински ...
09.09.2017 15:18
Отличен постинг - един истински сатана е тоя иван маринов и ням съмнение, че е бил съветски червей.
цитирай
3. didanov - Българин който се е бил като доброволец
09.09.2017 17:57
ferhunde написа:
Отличен постинг - един истински сатана е тоя иван маринов и ням съмнение, че е бил съветски червей.

И после офицер в 4големи войни за България не може да е сатана или червей!!Какви са мотивите му не може да се определи със сигурност. Дали е бил таен убеден комунист?Или един пресметлив и съобразителен кариерист?Имал ли е зъб на германците или на профашисткото правителство? Бил ли е принуден да действа така или е действал от добри намерения да съхрани живота на 100 000 войници?Все въпроси без отговори. Историята обаче е показала, че на една чужда и опасна идеология могат да служат много обикновени хора без да са били някакви демони. Както милиони германци и руснаци.
цитирай
4. getmans1 - Истината за "Девето септе...
10.09.2017 13:38
Истината за "Девето септемврийска революция";
" 4.09 вечерта – събиране на елитът на ОФ в София – БРП- Добри Терпешев,Петър Вранчев и Антон Югов, Звено-майорите Тодор Тошев и Стоян Трендафилов, земеделци Александър Оббов.

Терпешев:„Съветите са решени да минат Дунава и ако не заварят в България симпатизиращо им правителство, то ще имаме съдбата на Прибалтийските републики, където разтребваха наред. Кой ще ти гледа кой е наш и кой не е..Ясно е, но дайте да видим кой ще взима властта?“

БРП имат само 8 въоръжени души от Шопския отряд,които не са обучени за бойни действия в градска обстановка, земеделците нямат никаква реална военна подкрепа, остават Звенарите с техните връзки сред преимно младите офицери...

Събранието се прекъсва от двама цивилни мъже, които се представят че са от полицията и канят съзаклятниците на в полицейското управление да изпратят делегация." ... И то според Ст. Цанев!? /това ? не е случайно/

... Сега друг пилот се мъчи да повтори "подвига" на Иван Маринов, ха-ха-ха!
цитирай
5. born - По-голем пилот от Гетю нема ! Ха-...
10.09.2017 22:21
По-голем пилот от Гетю нема ! Ха-ха-ха !
ПП. Извини ме , Диданов. Постингът ти е перфектен . Само изключителен глупак и комплексар може да напише подобен коментар !
цитирай
6. didanov - гетман, революция е много силно казано, освобождение също не е било( в прекия му смисъл)
11.09.2017 12:34
getmans1 написа:
Истината за "Девето септемврийска революция";
" 4.09 вечерта – събиране на елитът на ОФ в София – БРП- Добри Терпешев,Петър Вранчев и Антон Югов, Звено-майорите Тодор Тошев и Стоян Трендафилов, земеделци Александър Оббов.

Терпешев:„Съветите са решени да минат Дунава и ако не заварят в България симпатизиращо им правителство, то ще имаме съдбата на Прибалтийските републики, където разтребваха наред. Кой ще ти гледа кой е наш и кой не е..Ясно е, но дайте да видим кой ще взима властта?“

БРП имат само 8 въоръжени души от Шопския отряд,които не са обучени за бойни действия в градска обстановка, земеделците нямат никаква реална военна подкрепа, остават Звенарите с техните връзки сред преимно младите офицери...

Събранието се прекъсва от двама цивилни мъже, които се представят че са от полицията и канят съзаклятниците на в полицейското управление да изпратят делегация." ... И то според Ст. Цанев!? /това ? не е случайно/

... Сега друг пилот се мъчи да повтори "подвига" на Иван Маринов, ха-ха-ха!

сещам се за едно друго синче на комунисти, което стана "герой" докарвайки с аверчето му комсомолче-мафиотче американски военни бази на българска територия. И то без да плащат наем! Нещо което дори Съветите не успяха да направят в България през всичките години комунизъм. Кой предава българските интереси тогава?
цитирай
7. didanov - благодаря борн
11.09.2017 12:40
born написа:
По-голем пилот от Гетю нема ! Ха-ха-ха !
ПП. Извини ме , Диданов. Постингът ти е перфектен . Само изключителен глупак и комплексар може да напише подобен коментар !

може би ще разберем повече ако братушките ни върнат архивите взети от нас. поздрави
цитирай
8. born - По стечение на обстоятелствата няколко години работих в Държавен архив.
11.09.2017 18:06
didanov написа:
born написа:
По-голем пилот от Гетю нема ! Ха-ха-ха !
ПП. Извини ме , Диданов. Постингът ти е перфектен . Само изключителен глупак и комплексар може да напише подобен коментар !

може би ще разберем повече ако братушките ни върнат архивите взети от нас. поздрави

Разбира се не като историк, а като технически специалист /тогава се оформяха техническите архиви/. От колегите зная, че се преговаряше с Турция за двустранен достъп до историческите архиви. Дано да са решили впоследствие този проблем и с РФ. Ама- надали !
цитирай
9. didanov - Турците и ат интерес
11.09.2017 20:15
born написа:
didanov написа:
born написа:
По-голем пилот от Гетю нема ! Ха-ха-ха !
ПП. Извини ме , Диданов. Постингът ти е перфектен . Само изключителен глупак и комплексар може да напише подобен коментар !

може би ще разберем повече ако братушките ни върнат архивите взети от нас. поздрави


Разбира се не като историк, а като технически специалист /тогава се оформяха техническите архиви/. От колегите зная, че се преговаряше с Турция за двустранен достъп до историческите архиви. Дано да са решили впоследствие този проблем и с РФ. Ама- надали !

Защото по-голямата част от държавния им архив преди Ататюрк е у нас!това е една интересна история.


А братушките нямат интерес обаче да се разкриват много истини, а и ние нямаме почти какво да дадем.
цитирай
10. getmans1 - Диданов, няма как да приема отго...
12.09.2017 15:23
Диданов, няма как да приема отговора ти на сериозно.
До колкото си спомням си бил учител а спомни си какво си какво си учил и преподавал.
Аз съм на 64 /от 09.09. на сам:)))/ и през 60-те години учих за "Всенародното антифашистко въстание" и как с помощта ЧА сме се освободили от фашистко иго /не робство/..
Децата ми учеха, че това е "Великата социалистическа революция" и през цялото това време се твърдеше, че "братушките" са ни двойни освободители.
Лъжа ли, учителю?

Аз имам учебник по история удобрен 1922г. И съм го итирал на разни блогови авторитети и мисля, че ще падне голям майтап ако вместо Ст. Цанев почнем да цитираме учебниците дето сме учили.

Колкото до натовските/американски бази и суверинитета ни замисли се не бяхме ли ние цялата държава една база и дали шушумигата Живков действително на своя глава е предложил " да нападнем" Чехословакия!?! /несе хващай зс думата нападнем аз само перефразирам една популярна приказка/

ПП. Впрочем ако си напрсвиш един честен разбор на разговора си с Борн ще разбереш, че съм прав "от "а" до "я".
цитирай
11. didanov - а учил ли си гетман
12.09.2017 16:18
че как ще освободиш някой, когато няма от кого?Германците изтеглят основните си сили извън България, останалите са заловени от българските войски ПРЕДИ червените да минат границата. Не знам за боеве между Червената армия и Вермахта на българска територия, а това ДЕ ФАКТО означава, че сме били "свободни" преди да ни "освободят". Освен това ние сме разполагали от една седмица с правителство, чиято програма съвпада с тази на ОФ и което не е профашистко, което амнистира всички, прекратява Тристранния пакт и т.н.. За революция е смешно да се говори, освен ако имаш в предвид няколкото десетки партизани слезли от Балкана. Другото знаеш е комунистическа пропаганда.
Така - кажи конкретно какво имаше в предвид с "опитите на пилота"?Малко конкретика ще е необходимо, за един от офицерите завършил школото на НАТО.
Друг въпрос - в кой случай е застрашен повече суверенитетът на една държава - когато има силна собствена армия, разузнаване и контраразузнаване работи на високо ниво, границите се охраняват и се стреля на месо, или когато една държава има разбита армия, военни бази на чужда армия на територията си, чиято техника превъзхожда многократно собствената, когато границите й са "разграден двор", а собственото въздушно пространство се охранява от страна :"съюзник" с неприкрити апетити към наша територия? ДОРИ и ШУШУМИГАТА Живков както казваш, не си позволи такова нещо, въпреки натиска отвън и нагаждачеството на българските политици!
Няма нужда да цитираш учебници, за да си отговориш нали?
цитирай
12. getmans1 - Смятам, че и ....
12.09.2017 21:05
didanov написа:
……
Така - кажи конкретно какво имаше в предвид с "опитите на пилота"?Малко конкретика ще е необходимо, за един от офицерите завършил школото на НАТО.
Друг въпрос - в кой случай е застрашен повече суверенитетът на една държава - когато има силна собствена армия, разузнаване и контраразузнаване работи на високо ниво, границите се охраняват и се стреля на месо, или когато една държава има разбита армия, военни бази на чужда армия на територията си, чиято техника превъзхожда многократно собствената, когато границите й са "разграден двор", а собственото въздушно пространство се охранява от страна :"съюзник" с неприкрити апетити към наша територия? ДОРИ и ШУШУМИГАТА Живков както казваш, не си позволи такова нещо, въпреки натиска отвън и нагаждачеството на българските политици!
Няма нужда да цитираш учебници, за да си отговориш нали?


... Смятам, че и Цанев също не разкрива истината и си мисля, че си оставя "вратичка" както винаги го е правил . Имам на предвид обстоятелствата в които е живял, просто не може да излезе от обувките си.
Истината за мен е че това на 09.09.44 си е един преврат и с никакви въстания и революции това не може да се прикрие.
В България все още има хора и сили които искат отново да ни поставят в политическа зависимост от Русия а народа ни колкото и да е беден, бладарствено и русофилско настроен него иска това.
Радев определено не е българския Президент а е такъв на на "онези" сили за които писах по горе.

Колкото до силата на БНА, просто не ми се обсъжда подобна мантра.
цитирай
13. didanov - Гетман винаги ще има хора и сили
12.09.2017 22:59
Които ще искат да ни поставят в нечия зависимост...въпросът е как да станем по-независими и от Изтока и от Запада. Днес определено не стоим добре в което и да отношение и това няма как да го отречеш. А какви политически игрички се въртят днес и кой на кого малко ме интересува, времето ще покаже кой е бил крив и кой прав.
цитирай
14. born - Някакъв комплексар неграмотен да плюе по Стефан Цанев е просто ненормално.
12.09.2017 23:44
Познавам Ст. Цанев от 60-те години. Абсолютна клевета е, че е бил галеник на тогавашната власт / и сега недоизказва реалностите/. Напротив - пиесата му "Истинският Ивайло" - едно страхотно драматургично произведение бе спряна преди премиерата и не видя бял свят и досега. Стефан винаги си е бил дисидент - интелектуалец ! И сега си е такъв и е кощунство да се плюе по него, още повече от нищожества, които не могат да стъпят и на малкото му пръстче.
Кой си ти бе,Гетю, който дори ме смееш да излезеш с истинското си име, да даваш оценки на когото и да било- да не говорим за президент и писател. Нищожество жалко !!!
ПП. Моля да ме извиниш , Диляне, че използвам крайни оценки в блога ти, но ми дойде до гуша разни посредствености да проявяват анонимна комплексарска важност.
цитирай
15. getmans1 - Напротив ...
13.09.2017 00:28
didanov написа:
Които ще искат да ни поставят в нечия зависимост...въпросът е как да станем по-независими и от Изтока и от Запада. Днес определено не стоим добре в което и да отношение и това няма как да го отречеш. А какви политически игрички се въртят днес и кой на кого малко ме интересува, времето ще покаже кой е бил крив и кой прав.


... Днес вече сме на мястото си редом с другите "Европски народи."!
Всичко друо са подробности и подреждането им зависи само от нас но няма стане като щрак с пръсти.

цитирай
16. didanov - да гетман редом с другите "ЕвРОБски" народи
13.09.2017 22:56
getmans1 написа:
didanov написа:
Които ще искат да ни поставят в нечия зависимост...въпросът е как да станем по-независими и от Изтока и от Запада. Днес определено не стоим добре в което и да отношение и това няма как да го отречеш. А какви политически игрички се въртят днес и кой на кого малко ме интересува, времето ще покаже кой е бил крив и кой прав.


... Днес вече сме на мястото си редом с другите "Европски народи."!
Всичко друо са подробности и подреждането им зависи само от нас но няма стане като щрак с пръсти.


защо бе - щракането с пръсти го владеем до съвършенство - щрак, щрак, саааа, саааа...
цитирай
17. get - @ didanov @ getmans1 - E-e-e! - такъв завършек Е НАЙ-МАЛКОТО НЕПРОСТИМ с оглед темата !
17.09.2017 00:32
didanov написа:
getmans1 написа:
didanov написа:
Които ще искат да ни поставят в нечия зависимост...въпросът е как да станем по-независими и от Изтока и от Запада. Днес определено не стоим добре в което и да отношение и това няма как да го отречеш. А какви политически игрички се въртят днес и кой на кого малко ме интересува, времето ще покаже кой е бил крив и кой прав.


... Днес вече сме на мястото си редом с другите "Европски народи."!
Всичко друо са подробности и подреждането им зависи само от нас но няма стане като щрак с пръсти.


защо бе - щракането с пръсти го владеем до съвършенство - щрак, щрак, саааа, саааа...


- А по темата МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ МНОГО!
- Лошото е ЧЕ ЦЯЛАТА НИ ДОКУМЕНТАЛИСТИКА (Българският държ. архив ?) и до момента се намира КАТО ТРОФЕЙ В РУСИЯ - без изгледи да бъде върнат - Но?

- Защо започнахте ОТЗАД НАПРЕД СПОРА ... като на практика не стигнахте до СЪЩНОСТНОТО?
- Двете държави Третият Германски Райх и СССР - не са ли съюзници И ПО-ВАЖНОТО, СТРАНИ АГРЕСОРИ ЗАПОЧНАЛИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - подписвайки договора Рибентроп - Молотов от 23 август 1939 год.!?

ВТОРО: В тайният допълнителен Протокол към същият ПАКТ - те не си ЛИ поделят ЕВРОПА ... като това става в още ЧЕТИРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ и ПО-КЪСНО ПОДПИСАНИ СЪГЛАШЕНИЯ?

ТРЕТО: Каква е била целта на СРЕЩАТА, на Молотов с Хитлер и Рибентроп от м. ноември 1940 год.?

ЧЕТВЪРТО: България в лицето на цар Борис III - на 17. ноември 1940 год. ОТКАЗВА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ към АГРЕСОРКАТА ГЕРМАНИЯ ... а после?

ПЕТО: На 25. ноември 1940 год. ОТКАЗВА И НА ДРУГАТА СТРАНА АГРЕСОР Съветска Русия - в лицето на нейният ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПРАТЕНИК, той и зам. комисар на Външните работи на СССР?

ШЕСТО: Знаете ли, че НАЙ-ВЕРОЯТНО ОЩЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА м. май. 1942 г. Великобритания и СССР, са се споразумели КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ВОЙНАТА?

- Засега САМО МАРКИРАМ - ако има проявен интерес, ще обяснявам с факти и документи?
- Така че ПРЕВРАТА от "9.IX.44" е дело на ПРЕДАТЕЛИ !
цитирай
18. didanov - здравей гет, съгласен съм че завършека е несериозен
17.09.2017 16:06
но явно гетмана разтяга само локуми и не става за сериозен диалог...
вярно, че държавния архив го го няма и въпроса е ЗАЩО? близко е до ума - за да се скрие нещо важно от самите българи. Какво може да е то? Нещо което компрометира самият Сталин и СССР. Като намерението им да се включат на страната на германците във войната. Но какво общо имат българите с това? Може би натиска от страна на Сталин върху България да влезе в Тристранния пакт, с намека че и самия СССР желае това и че ще се включи сам.
Друго компрометиращо може да бъде, че е нямало никаква социалистическа революция ,а обикновен преврат подпомогнат отвън - нещо много нелицеприятно за комунистическата пропаганда.
очаквам подробности и документи за точки 2- до 6. поздрави!
цитирай
19. get - @ 18. didanov - здравей гет, съгласен съм че завършека е несериозен ... за да отговоря ПО СЪЩЕСТВО ... ?
17.09.2017 18:22
... по така очертаните ШЕСТ ТОЧКИ - Ще трябва да напиша поне Тритомен труд за навечерието и време на Втората световна война - Но?

- Най-добре е когато цитираш другиго - тоест, един професор от университета в Корк, Великобритания, Roberts Джефри - който е достатъчно метафоричен в изводите и предлагане на фактологията - та руснаците не го оспорват?

- Ето накратко ПРЕЗ КАКВИ ЕТАПИ ПРЕМИНАВА ПОЛИТИКАТА на СТАЛИНОВИЯ СССР - Преди и по време на ВСВ?
Цитат:
"На ПЕРВОМ этапе (1939-1940) советская политика заключалась, в том, чтобы на основе соглашения с нацистской Германией добиться ограниченной сферы влияния, которая позволила бы гарантировать первоочередные потребности безопасности страны, главным образом, удержать страну от втягивания в войну и ограничить экспансию Германии на восток.
На ВТОРОМ этапе (1940-1941) Советский Союз стремился к переговорам и созданию блока безопасности на Балканах в противовес германской гегемонии в Европе, последовавшей за падением Франции в июне 1940.
На ТРЕТЬЕМ этапе (1941-1942) акцент делался на новое подтверждение права на территорию, полученную в результате германо-советского пакта, а также на достижение послевоенных соглашений по вопросам безопасности с Британией и Соединенными Штатами.
На ЧЕТВЕРТОМ этапе (1943-1944) - который можно было бы назвать этапом "Большого союза" - создание сферы влияния в Восточной Европе оказалось связано, а в некоторых отношениях и подчинено более масштабному проекту по установлению советско-британско-американского мирового господства.
На ПЯТОМ и последнем этапе в конце войны произошло одностороннее навязывание советской сферы влияния в Восточной Европе. Это ускорило начало "холодной войны" и разделение Европы."

- Как започва съвето-фила от Корк, лекцията СИ е много показателно - а това има отношение и към СЪЩНОСТНОТО В ТВОЯ ПОСТ - Какво по своя характер е правителството на Муравиев - За мен, категорично и еднозначно АНГЛО-ФИЛСКО ... ама ядец! - Защото "Тримата велики" - вече са се споразумели ЗА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ и то вече поне от пролетта на 1942 г.? А това с което ни "хвърлят прах в очите" - тук вече ще цитирам Робертс е дебела лъжа, че "Документа" в който Британия и Русия си поделят процентното влияние в страните на Балканите и то НАЙ-ВЕЧЕ във ВРЕМЕТО октомври 1944 г. е АНГЛИЙСКО-РУСКА ЛЪЖА ?
Цитат:
"Наиболее известная сделка советской сферы влияния, так называемое "процентное соглашение" между У. Черчиллем и И.В. Сталиным в октябре 1944 г. была скорее мифической, нежели реальной ..." - отвово твърдя - ЛЪЖА!

Но по-добре да се върнем на въпроса ти? " ... България да влезе в Тристранния пакт, с намека че и самия СССР желае това и че ще се включи сам."?

- Ето КАКВО СТАВА на 12 октомври 1940 г. при посещението на Молотов в Берлин - и 13-т дни по-късно:
"Вернувшись в Москву, Молотов 25 ноября официально вручил ответ Советского Союза на германские предложения. В което: СССР >>ВЫРАЖАЛ Ж-Е-Л-А-Н-И-Е П-Р-И-С-О-Е-Д-И-Н-И-Т-Ь-С-Я <> К ТРОЙСТВЕННОМУ ПАКТУ при условии, что:
1. (...)
2. СССР заключит договор о взаимопомощи с Болгарией, включая размещение военных баз, которые охраняли бы безопасность Дарданелл;
3. (...)
4. Будет подписано соглашение с Турцией, которое обеспечило бы для Советской Армии морские базы на Босфоре И ПРОЛИВАХ

- Поздрав!
цитирай
20. didanov - Съобщението за подписването на ...
17.09.2017 22:35
Съобщението за подписването на съветско-германския пакт избухна като бомба в целия свят - пише Стойчо Мошанов14, тогава председател на Народното събрание. - В голяма част от българското обществено мнение пактът се посрещна даже с ентусиазъм. В шовинистическите среди се събудиха надежди за реванш с подкрепата на Хитлер. Участието на Съветския съюз в пакта за народните маси представляваше гаранция, че България няма да бъде тикната към авантюри и че при беда „дядо Иван" няма да ни изостави...

Как посреща „бомбата" Комунистическата партия в България, чиято позиция до навечерието на войната е антифашистка и антихитлеристка?

Да видим какво казва нашият стар познат комунистът Върбан Ангелов15:

В партията се внесе голям смут. След и по повод сключването на договора за ненападение между СССР и Хитлеристка Германия в 1939 г. вътрешното ръководство на БКП поведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт: Германия, Италия и Япония.

От името на партията Централният Комитет издаваше позиви, хвърчащи листове, а и писания по стените на зданията, в които се подканяше правителството да вмъкне страната в Тристранния пакт.

През юни или юли 1940 г. ни привикаха около 28 наши другари в Дирекция на полицията и един от важните - Павлов или Гешев - ни упрекна, че агитираме да влезем във войната:

- Ние знаем много добре, че вашата партия агитира за влизането ни във война на страната на пакта, правителството обаче е решено да пази неутралитет, то е против влизането ни във войната и като ви предупреждаваме да престанете с тая вредна, противонародна агитация, предупреждаваме ви, че ще вземем строги мерки срещу вас...

След около една седмица бяхме арестувани и отправени по различни села много наши другари. На гарата видях Трайчо Костов, когото тоже откарваха някъде. Аз бях изпратен в с. Сини вир (турското му име Синебир), Новопазарско. В съседно село бе интерниран Никола Петков, а в друго - Антон Югов.

Чак да не ти се вярва! Но да видим за сверка какво казва срещуположната страна - какво пише в своите „Спомени" царица Йоанна16:

Белези на съветско-немско приятелство имаше непрекъснато. Съветските танкери прекосяваха Черно море, за да разтоварят суровината, предназначена за Германия, в пристанищата на Варна и Бургас. Върху вагоните-цистерни работниците, разтоварващи петрола, пишеха с големи букви:

ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НА НЕМСКИТЕ ДРУГАРИ!
ДА ЖИВЕЕ БРАTCTBOTO НА СЪВЕТСКИЯ И НЕМСКИЯ НАРОД!
ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ХИТЛЕР!

На 1 септември 1939 година другарят Хитлер заповядва на 57 дивизии германски другари да нахлуят в Полша; Англия и Франция веднага обявяват война на Германия - започва Втората световна война;

на 2 септември: От 11 до 12 и половина бях при Царя - пише в Дневника си Богдан Филов17 (още не е станал министър-председател). - Беше спокоен, но страдаше от силни болки в крака. Не вярва много, че германците ще спечелят, и се чуди на какво разчитат;

на 15 септември България обявява неутралитет (напук на Комунистическата партия!);

на 17 септември съветски войски окупират „своята" половина на Полша, Западна Украйна и Западна Беларус;

на 30 ноември СССР напада Финландия.
цитирай
цитирай
21. didanov - от спомените на генерал БОйдев очевидец на събитията
17.09.2017 22:58

1941-ва бе злополучна година. Италианците установиха господството си в Албания. Мусолини започна продължителна без­успешна война в Гърция... Той готвеше войска, за да се бие заедно с германците и срещу Съветския съюз. Германската авиация непрекъснато бомбардираше Англия въпреки многото жертви, които даваше...
Очакваше се всеки момент Югославия да подпише Трист­ранния пакт. Германските войски под командата на фелдмар-шал фон Лист продължаваха да идват в голямо количество в Румъния. Положението ни ставаше е всеки изминат ден по-опасно. Обградени от турци и германци, пред опасност от един ан­лийски десант в Гърция и откриване на балканския фронт ние оставахме за момента като един тампон, който можеше всеки миг да бъде прегазен от едната или от другата групировка...
На 1 януари министър Филов замина при Хитлер, за да води преговори по Тристранния пакт. Той обещаваше на България Южна Тракия до река Места, но настояваше да се вклю­чим в него, преди евентуалното преминаване през България. В това време италианците вече търпяха големи неуспехи в Гърция, където тяхното положение, както и в Африка, ставаше критическо, Филов се помъчи да убеди Хитлер подписването на Тристранния пакт да стане само тогава, когато германците влязат в България. Изобщо забелязваше се едно голямо упорство на Хитлер - настояваше пактът да се подпише веднага. Това принуди царя да замине за Бертесгаден, за да опита сам да убеди Хитлер да не бързаме с подписването на пакта.
В Румъния легионерите на Хорс Асима правеха опити да направят националсоииалистически преврат, който бе смазан от генерал Антонеску. Английските войски и част от техния флот вече бяха по гръцките острови.
Царят се завърна, без да е постигнал някакъв успех в Гер­мания. Упорството на Хитлер беше несломимо.Впоследствие се разбра, че от страна на Хитлер върху Борис е оказан голям натиск да влезем в Тристранния пакт. Засега той бе отказал. Вероятно по тези причини нашите доставки от Германия: материали за военните ни фабрики, самолети, запасни части, гаубични и противовъздушни оръдия, бяха спре­ни. Това ни постави в много затруднено положение, и то в един момент, когато Мусолини без знанието на Хитлер нападна Гърция. Войната се приближаваше и към нашата страна. Мусолини бе постъпил сега така, както преди Хитлер, който без знанието на Мусолини зае Чехословакия. Прекратяването на германски­те доставки на военни материали се отрази зле върху духа на армията.Започна се силна пропаганда: България да се присъедини към Германия, и то докато е време, защото войната може да свърши и ние няма да можем да използваме германските победи за нашите цели.
Нощувахме в Найденбург.
Върнах се в Берлин, но получих само обещания, че ще ми се дадат самолети. Обещаните „Дорниер”, щуки, „Щорх”, „Юнкерс” пристигнаха едва след една, а някои и след две години.
цитирай
22. get - - Значи си стигнал до мястото и ролята и НАЙ-ВЕЧЕ ЦИНИЧНАТА ПОЗИЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕ КЪМ ОНОВА ВРЕМЕ - щом ...?
18.09.2017 10:42
... цитираш от книгата "Неизвестни страници от миналото", на една, от видните фигури в БКП, Върбан Ангелов - към разглежданото от нас време?

didanov написа:

В партията се внесе голям смут. След и по повод сключването на договора за ненападение между СССР и Хитлеристка Германия в 1939 г. вътрешното ръководство на БКП поведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт: Германия, Италия и Япония.

От името на партията Централният Комитет издаваше позиви, хвърчащи листове, а и писания по стените на зданията, в които се подканяше правителството да вмъкне страната в Тристранния пакт.

През юни или юли 1940 г. ни привикаха около 28 наши другари в Дирекция на полицията и един от важните - Павлов или Гешев - ни упрекна, че агитираме да влезем във войната:

- Ние знаем много добре, че вашата партия агитира за влизането ни във война на страната на пакта, правителството обаче е решено да пази неутралитет, то е против влизането ни във войната и като ви предупреждаваме да престанете с тая вредна, противонародна агитация, предупреждаваме ви, че ще вземем строги мерки срещу вас...

След около една седмица бяхме арестувани и отправени по различни села много наши другари. На гарата видях Трайчо Костов, когото тоже откарваха някъде. Аз бях изпратен в с. Сини вир (турското му име Синебир), Новопазарско. В съседно село бе интерниран Никола Петков, а в друго - Антон Югов.


- Тогава да допълня с цитати от книгата му - които изглежда си пропуснал?
1.
".... вътрешното ръководство на БКП проведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт ..." (стр. 119). - именно Когато вървят описаните в предходният ми пост преговори: Москва - Берлин ... вследствие на което и от Москва и от Берлин сме притискани ДА ВЛЕЗЕМ в Пакта! В което може да се убедите от написаното при В. Ангелов?
2.
"В края на 1940 и началото на 1941 г. по нареждане на ЦК се разпространяваха хвърчащи листове, с които се подканяше българското правителство да п-о-д-п-и-ш-е(!) Тристранния пакт ... КОГАТО ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НАХЛУХА У НАС, ПАРТИЯТА ИЗДАДЕ НАРЕЖДАНЕ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕМ НЕ КАТО ВРАЖДЕБНИ, А КАТО ПРИЯТЕЛСКИ ВОЙСКИ." (стр. 126). Но инак всички други освен наследника на БКП, съвременната БСП - са "фашисти" - САМО ТЕ СА "антифашисти" - това ако не е наглост ... !
3.
„... КОГАТО ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НАХЛУХА У НАС, ПАРТИЯТА ИЗДАДЕ НАРЕЖДАНЕ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕМ НЕ КАТО ВРАЖДЕБНИ, А КАТО П-Р-И-Я-Т-Е-Л-С-К-И ВОЙСКИ." (стр. 126).
"Агитацията да влезем в Тристранния пакт и във войната на страната на Германия, Италия и Япония трая до 22 юни 1941 г., когато у нас стана известно, че германската армия напада СССР." (стр. 120).
4.
Такова поведение е характерно не само за комунистите в България?
Примерно при Пиер Микел (История на Франция, ИК Кама, 1999 г стр. 432) по повод на нацисткото нашествие във Франция пише: "Навсякъде царяло ПРЕДАТЕЛСТВО.
КОМУНИСТИТЕ МИНАВАЛИ ЗА СЪУЧАСТНИЦИ на Петата колона, защото осведомявали и показвали пътя на врага.".
В България за КОМУНИСТИЧЕДСКИЯ Централен комитет прегазването от хитлеристите на половин Европа и дори заклеймяването им от техния собствен вожд Георги Димитров още през 1933 г. е без значение.
Хитлер макар и "национал" все пак е "социалист" А И СЪЮЗНИК С НАЙ-СПРАВЕДЛИВАТА СТРАНА В СВЕТА СССР. Единственото, което обръща ТОТАЛНО ПОЗИЦИЯТА ИМ Е нападението над тяхната "Мека" – СССР. Чак след това след „22. Юни” те започват съпротивителни ТЕРОРИСТИЧНИ действия.
5.
Кой е стоял зад това поведение на българските комунисти? Отговор дава отново Ангелов: ".... задграничното ни представителство нито тогава, нито след 9 септември 1944 г., т.е. след като се завърна у нас не е казало нито дума за упрек на тогавашното вътрешно ръководство за това вражеско решение и за проведената в негово изпълнение агитация. .... Какво заключение ни се налага? Че ИДЕЯТА ЗА ВЛИЗАНЕТО в тристранния пакт и във войната Е "СПУСНАТА" (да си послужим с този подходящ израз) отгоре – от Москва, където е "нашето" задгранично ръководство на БКП. Дали без знанието на руските другари? И това е възможно, а може и с тяхно знание. Всичко обаче ни подсказва, че това решение не изхождаше от нашето вътрешно ръководство Иначе по негов адрес и по адрес на Трайчо Костов щяха да се изкажат не малко упреци ." (стр. 120, 121). А задграничното ръководство се оглавява от "героя от Лайпциг"....
Това се нарича комунистическа и "патриотична", "НЕПРИМИРИМА ПРИНЦИПНОСТ" - Нали!? :(((
- Наследниците на ТЕЗИ СЪЩИТЕ – от позицията на времето и РАЗЧИТАЩИ НА КЪСАТА ПАМЕТ на ОПРОСТАЧЕНИТЕ ОТ ТЯХ БЪЛГАРИ … В МОМЕНТА ЛЕПЯТ ЕТИКЕТИ „ФАШИСТИ” – И "НЕ ЗНАЯТ"? … Какви са ги вършили техните „анти-фашистки” предтечи, ПРОДАЛИ СЕ за ПАНИЦА ЛЕЩА НА ЕДНА ЧУЖДА И ВРАЖДЕБНА НАМ ДЪРЖАВА … на която ТЕ, И В МОМЕНТА лижат подметките - ПО НАВИК!

- Това накратко - защото виждам, че само двамата ни интересува тази тема? Инак щях да продължа и КАК СССР ВОДЕШЕ ГОДИНА ПО-КЪСНО подобни преговори с Великобритания! Вследствие на което дойде правителството след Филов?
цитирай
23. didanov - прекрасни допълнения гет
19.09.2017 12:41
за изясняване на цялостната картинка, което нужно за едно обективно оценяване на причините и обстоятелствата за това събитие.
" Това накратко - защото виждам, че само двамата ни интересува тази тема? "м-да кой интересува, че сме на път да повторим същите грешки, без да сме си извадили поука.
цитирай
24. get - Причина да съществуване на едно ...
19.09.2017 16:41
Причина да съществуване на едно общество(народ), се изразява във възможността му за самоуправление!
Суверенитета на един народ, най-вече е качествен показател, изразяващ СТЕПЕНТА НА ВОЛЯТА му да ... ?
- Да създава, организира, опазва и обновява своя елит! Всичко останало са съпътстващи средства и методи обслужващи тази цел.
Цялата история на света, не е толкова борба между народите, колкото борба между елитите им!

- В края на 19 в. италианският социолог и икономист Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името “Правилото 80-20” или “Закон за елита”, или още, “Закон на Парето”. То гласи следното:
"Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите."

- Един народ, който няма вътрешни сили, вследствие на които да формира СВОИ ЕЛИТИ - е поставен в положение да умре ... тъй като, такива ще му бъдат ПОСТАВЕНИ от враждебни нему сили ... или ще се създадат ПСЕВДОЕЛИТИ - ГОТОВИ ДА СЛЕДВАТ И ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!
цитирай
25. didanov - съгласен съм с констатацията ти гет
19.09.2017 23:20
get написа:
Причина да съществуване на едно общество(народ), се изразява във възможността му за самоуправление!
Суверенитета на един народ, най-вече е качествен показател, изразяващ СТЕПЕНТА НА ВОЛЯТА му да ... ?
- Да създава, организира, опазва и обновява своя елит! Всичко останало са съпътстващи средства и методи обслужващи тази цел.
Цялата история на света, не е толкова борба между народите, колкото борба между елитите им!

- В края на 19 в. италианският социолог и икономист Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името “Правилото 80-20” или “Закон за елита”, или още, “Закон на Парето”. То гласи следното:
"Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите."

- Един народ, който няма вътрешни сили, вследствие на които да формира СВОИ ЕЛИТИ - е поставен в положение да умре ... тъй като, такива ще му бъдат ПОСТАВЕНИ от враждебни нему сили ... или ще се създадат ПСЕВДОЕЛИТИ - ГОТОВИ ДА СЛЕДВАТ И ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!

въпросът е как се активира тази вътрешна сила, а това определено не става чрез политиката.
цитирай
26. get - Причина да съществуване на едно ...
20.09.2017 16:01
didanov написа:
get написа:
Причина да съществуване на едно общество(народ), се изразява във възможността му за самоуправление!
Суверенитета на един народ, най-вече е качествен показател, изразяващ СТЕПЕНТА НА ВОЛЯТА му да ... ?
- Да създава, организира, опазва и обновява своя елит! Всичко останало са съпътстващи средства и методи обслужващи тази цел.
Цялата история на света, не е толкова борба между народите, колкото борба между елитите им!

- В края на 19 в. италианският социолог и икономист Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името “Правилото 80-20” или “Закон за елита”, или още, “Закон на Парето”. То гласи следното:
"Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите."

- Един народ, който няма вътрешни сили, вследствие на които да формира СВОИ ЕЛИТИ - е поставен в положение да умре ... тъй като, такива ще му бъдат ПОСТАВЕНИ от враждебни нему сили ... или ще се създадат ПСЕВДОЕЛИТИ - ГОТОВИ ДА СЛЕДВАТ И ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!

въпросът е как се активира тази вътрешна сила, а това определено не става чрез политиката.


- Прощавай, но вече обяснявах!?
- Имаме двама документирани писмени герои//бого-човеци, един от античността
- които Про-Умяват(на старо-български мънети - д.м.) ПО-ЛОГОСА(положеното) на Демиурга-Бог Отец? Първият го наричат поради това му качество "ПРО-ме(не)тей" вторият Син Божий! И двамата ЗА ТОВА ИМ качество са разпнати!
- Първият на Кавказ, вторият на Голгота :(((

- Аз нямам претенции да съм Хероса на траките, казано по друг начин Бого-човека или още Син Божий ... просто съм един Менетей(означаващо на ст. бг. - знаещ).

- Привет и не се сърди за ... алегоричният ми език! - защото ПЪТЯ КЪМ СВОБОДАТА започва, вътре в нас от Аз-ът-(мен(еса), ни!

Не на площадите - а в нашите души
Тя - Свободата - се изгражда и руши.
По-съвършена от невинното ни детство,
не се предава и приема Тя в наследство.
На себе си прилича - и на любовта.
По-неизменна и по-лична от кръвта...
Тя е надеждата ми в действие и сила.
Към нея се пристъпва нежно с "Мила"
в часът, когато твоя биография
внезапно стане Тя –
не епитафия!

- Христо Фотев
цитирай
27. didanov - прекрасен завършек гет!лека ве...
21.09.2017 00:07
прекрасен завършек гет!лека вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2901213
Постинги: 1136
Коментари: 3355
Гласове: 5854
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?