Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2015 23:18 - Кръговратът ЛИЛА или знакът на ДУЛО. Символика
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 6773 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 06.10.2015 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кръговратът ЛИЛА


image

image

 

РУ ЛИЛА УР

 

Основният знак и в трите символа от кръговрата ЛИЛА, е знакът УР – Y.

Той е третият по ред, но тъй като е общ и за трите, ще започна с него.

Долната вертикална линия от знака, е символ за физическото Ядро – за това, че в него има само едно нещо и то е Втората противоположност. Тази вертикална линия е станала знак за цифрата едно и звука И.

Горната разклонена част от знака, е символ за Полето, което се състои от двете тежнения, на двете противоположности.

Точката, където се съединяват трите линии, е символ за долната граница – между Ядрото и Полето (материята). Звукът за долната граница – между Ядрото и Полето в езика Бхаджа, е У. Затова V – горната разклонена част от знака, в латинския език се чете У. Най-известният пример за това е името на световноизвестната компания за бижута и козметика BVLGARI.

А целият знак УР – Y, е станал графичен знак за звука У, в българската писменост. Той се изписва триходово, но практиката не търпи разхищение на време и движения и днес неговото изписване е станало двуходово – У.

Какво символизира знакът УР?

Той е символ за това, че долната граница – У, между Ядрото и Полето вече е отворена навън и Ядрото излъчва.

В действителността УР, е това което наблюдават астрономите върху слънчевата повърхност, в най-долния слой на слънчевата хелиосфера, над самото ядро. Там, където се образуват гранулите.

Виж: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0511/sunspot_vtt_big.jpg

В древността УР, е символизиран със змия, дракон или огнедишащ змей, който е обвил ядрото.

Виж: http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpegMod/PIA03149_modest.jpg

В Индия, УР – „Васуки или Шеша, е цар на морските дракони или наги. Владетел на долната земя Патала. Обитава водите на първичния океан. Когато една от хилядата уста на Шеша се прозява, някъде по света става земетресение. В края на нашата епоха, когато боговете решат, че Земята вече трябва да бъде унищожена, от устата на Шеша ще се излее горяща отрова, която ще превърне в пепел всичко сътворено на света.”

И понеже цялото материално многообразие на Земята е изтекло през Ур, змиите се считат за най-мъдрите същества, а кобрата е свещено животно, както в Индия, така и в древен Египет. Можем често да я видим над главата на фараона от древните стенописи. Там, тя е наричана Уреус.

Виж: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Tutanchamun_Maske.jpg

А ето от къде е взет графичния знак Y, символ за долната граница Ур.
image

Понятието УР, е едно от най-значимите в ученето Балкхара. Затова го срещаме на много места в историческите карти на Евразия. На първо място е Ур – столицата на древната държава Самар (Шумер). В Ур е роден и от там е излязъл библейският Абрахам (Аврам). Абрахам, е символ за непроявеният Брахма. За да се прояви и изяви, той трябва да напусне УР (така е и според Библията).

 

Следват: Урук – друг шумерски град, името на шумерския владетел Хамурапи, езерото Урмия, държавата Урарту, планината и реката Урал, Усурийската тайга, небето Уран от митологията, областта Дуран (Туран), езикът Урду, титлата Гуру.

 

До наше време, в съвременна България са достигнали: старото име на странджанското село Българи – Ургури, бойният вик на българските войни – Ура, сватбеното знаме –Уруглица. Думите урна, уруки, ураган . Но най-важното достигнало до нас от УР, е българското народностно име Ури.

От историята са ни известни следните български клонове: хайландур, вхондур, котрагури, утигури, оногондури.

От УР, са имената и на други народи. Такива са: могъщите древни хурити, а един от клоновете им е наречен, балхарис. Най-мощната хуритска държава е Митани, със столица Вашукани (Васукани). Васуки, в индийската митология е цар на всички змии.

От УР са римските авгури, народите: сури (сирийци), асури (асирийци), тури – турани, курди (кюрди), урси (руси), а в западен Китай и днес живее народът уйгури.

Вероятно, от написаното по-горе се досещате, че Ури, означава и змии. Още от древността, до наши дни в Индия змиите са наричани наги. И днес, в източна Индия съществува щат с името Нагаланд. А от древността е известно названието нагомъдреци. За да разберем, кои са нагомъдреците, ще цитирам кратък текст, от книга на Петър Добрев.

„И най-после стрелката на маршрута отскача рязко на изток, споменавайки добре известните гимнасофисти или нагомъдреци – средновековно название на съседните с Персия северни индийци и по специално на индийските брахмани. До тези именно гимнасофисти във втория списък на Хронографа е поставено като завършек на текста и името на древните българи.”

Дали пък няма връзка, между урите и нагомъдреците?

Вторият знак е РУ.

 Той, е знакът УР, с добавена хоризонтална линия през точката, където се сливат долната – отвесна и горните две разклонени линии. Това означава, че през долната граница – У, между Полето и Ядрото, може да се осъществява само движението втичане в Ядрото. Добавената хоризонтална линия е символ, за затворената за излъчване долна граница – У.

От РУ, в съвременния български език са думите: руша, разрушавам, рутя, ругая, руда, рудник и рудар.

В Индия, едно от имената бог Шива, в разрушителния му аспект е Рудра. За него е написано следното: „Ревящ, виещ, бог на бурите,господар на смъртта и времето.Годината е неговият лък, за тетива му служи собствената сянка, той е нощта на Страшния съд. Той е черния дим, издигащ се над погребалните клади. Рудра е баща на Рудри и Марути.”

Знакът РУ, е останал в окултизма с два варианта. Първият, е петолъчка с върха надолу, а вторият – лице на брадат козел. И двата знака са с отрицателен смисъл, символи на инволюцията.image     image

продължава тук: vselenabg.blogspot.co.at/2015/10/blog-post_64.html

image
Владетелските знаци на царете от Кушанската империя са сходни със знака на рода Дуло



imageмонета Канишка



Гласувай:
3



1. syrmaepon - Монетите на Канишка - там знакът е ...
06.10.2015 10:11
Монетите на Канишка - там знакът е друг

https://en.wikipedia/wiki/Kanishka
цитирай
2. indiram - Здравей!
06.10.2015 11:24
Много ми е интересна тази статия! ... Как само са се сетили древните хора за разклонения език на змията... Много мъдро!
И, "Мецедес" са "краднали" знака на Дуло, и още доста, а не само "БУлгари", нали?
...
Поздрави!
цитирай
3. didanov - благодаря за допълнението сирма
06.10.2015 13:05
както виждаш знакът от Канишка е доста сходен с някои от знаците на Кушанските владетели посочени по-горе.
цитирай
4. didanov - да индирам
06.10.2015 13:09
наистина интересно тълкуване...може би знаеш, че част от българите се заселват в Бавария? А където е имало българи има и такъв знак. Аз си мисля , че Хитлер също заимства пречупения кръст също от нас и то с много ясна цел, но за това в друг постинг. Поздрави
цитирай
5. didanov - Седмолъчната звезда на прабълг...
06.10.2015 17:23
Седмолъчната звезда на прабългарите е била използвана като символ още в зората на расата, когато първотраките са се заселили по земите на днешна България,след като напускат Атлантида преди около 15 000 години, и създават тук първата държава на расата (бялата). За уточнение те са живели около 5000 години заедно с атлантите на Атлантида. В центъра на звездата винаги е стоял знакът на Дуло и е показвал , че на българските посветени царе е позволено да ползват алфа вълните. Гласът на Боговете!
Седемте лъча на звездата символизират седемте клона, на които се разделят траките, когато започват разселването си. Основният лъч - на Слънцето - това е ядрото на траките, тези, които остават да живеят по нашите земи. Лъчите на Марс и Юпитер са клоновете, които тръгват на изток, стигат до Шамбала и се разселват из Азия. Лъчите Месец (Луна) и Сатурн са клоновете, които се разселват на юг, а лъчите Венера и Меркурий са клоновете, които се разселват на север и на запад из Европа.
Първият основател на българската държава, владетел и предводител е бил Алвехтосепт ||, който е пряк потомък на Гаинати и Алвех. Той е водачът на основния лъч - на Слънцето. Държавата е била създадена на територията на днешната Североизточна България и върху части от Северна. Столицата им се намирала в посока запад-северозапад от днешния град Варна, 10-15км към Вълчи Дол. Разселването на траките започва преди около 14 500 години. Тогава обособените отделни клонове поемат в различни посоки. Първи тръгват лъчите Марс и Юпитер - в посока изток. Водач на клона Марс е Севторкан, чието име впоследствие, дава наименованието на владетелската титла -КАН. Този клон, заедно с клона на Юпитер, предвождан от Авитохол, стигат до Шамбала, където достъп се дава само на Авитохол. Там той получава правото да носи името Дуло, като име на рода си и знакът Дуло, който да използва като личен герб. Останалите арани или българи са ползвали знака Дуло като символен знак на народа и расата си.
цитирай
6. yuriylenev - Хитлер, Аненербе и кръста на Траките.
02.05.2023 17:40
Здравей. Не мисли, а знай напълно, че Хитлер е търсил неистово връзка на визиготите и готите с българите (траките) за да докаже, че германците са чисти арийци... Е те не са ... Арийци са само някогашните визиготи (западни траки) и племето бавари, част от хунският каганат. Такива арии са и маджарите. Българите сме си чисти арии. Та Адолф създава института Аненербе,и започва едно търсене и крадене на артефакти от целият свят, и най-много от балканите. Баварите не отиват в днешен Мюнхен, а там са били войската на Атле срещу Римската империя. След отравянето на Атле, баварите остават в днешните земи на Мюнхен. И там остават една част от западните траки. Затова днес в музея на гр.Мюнхен има гербовете на на 13 български царе на племена, на които герба е трите лъва... Част от хунските племена англи и сакси е изпратено в древният Албион при сродните племена на траките - келтите. И там остават и създават с келтите новата популация на Абион. Знамето става това с трите лъва,защото са от хуните...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2908760
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?