Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.01.2012 10:11 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ - археологически открития
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 14368 Коментари: 10 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                    

                        ОТКРИТИЯ  -  МИСТЕРИОЗНИ   АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ИСТОРИИ

  стенописи,  фрески,  рисунки,  антични  селища, пирамиди  и пещери

наследството от древните маи
image


               В долината на Мустанг, в Непал се намира най-чистото царство, царството Шамбала. Една малка група изследователи открива пещери, в които намира древни рисунки описващи живота на жителите на Шамбала. Тази група изследователи начело с експерта по Хималаите, Broughton Coburn, са открили поредица от пещерни градове на възраст шест хиляда години в региона Мустанг на Непал. Този район, покрит със сняг половин година, като цяло има ограничен достъп за чужденци, но Broughton Coburn и неговата експедиция финансирана от  National Geographic, успява  да достигне зоната, където те откриват поредица от стенописи и свещените текстове от четиринадесети век с графики, известни като "илюминации ".  

                Камъкът който изпълнявал желанието........  камъка  Chintamani, според будистите и хиндуистите е митичен камък, способен да изпълнява желанията на този, който го притежава.Едно голямо бижу в сърцето на Шамбала. За този камък се казва, че идва от звездата Сириус и е един вид  подобен на Светия Граал. Това е легендата за  камъка от небето (камъкът, от който може да бъде получен философския камък).


п-в Юкатан - находките
Неизвестна досега система от лабиринти с каменни пирамиди и малки храмове бе открита на полуостров Юкатан от мексикански археолози. Експертите подозират, че племената на маите са били строители не само на уникални надземни, но и на подземни съоръжения, много от които все още не са открити. Лабиринтите са доста дълги, съединяват 14 пещери, някои от които са подводни. Учените казват, че съгласно поверията на маите духовете на мъртвите хора са били придружавани в подземни тунели от кучета, които са помагали на починалия да премине през множество тестове и чак след това душата намирала задгробен покой.В една част от системата от лабиринти, учените са открили 90-метрова пътека, която завършва с постройка от колони и водоем. Лабиринтът преминава под територията на няколко държави: южно Мексико, Гватемала и северен Белиз.Според археолозите, голяма част от лабиринтите са построени в периода  от 250-та до 900-та година  преди нашата ера. В момента мексикански археолози проучват храмове и пирамиди в лабиринтите в близост до град Мерида, столицата на Юкатан. Гилермо де Анда, чийто екип в следващите 6 месеца ще изследва находката, там вече са открити керамика и човешки останки.

Фантазия  в  лазурно  синьо - лабиринт от пещери под земята
image


Сред блестящите сапфирени води се намира грандиозен комплекс от пещери. Фантазия в лазурно синьо – тюркоаз и аквамарин - "Магическото" езеро намиращо се между Чили и Аржентина приютява един от най-красивите естествени храмове на света, една мистична мраморна пещера. Само тук водата е по-синя от небето с един невероятен отблясък.. Мраморните пещери, формират концентрични пръстени под Андите, лабиринт, чиято тайна е едно синьо неувяхващо цвете от лед.Мраморните пещери са една от най-красивите забележителности на Патагония, Чили. Също така известни с името “Катедралата от мрамор”. Били са създадени от тихите води на Rio Tranquilo  , която  формира лабиринт от пещери.Скалистият бряг е около 300 метра. Известни още като "Мраморната Катедрала" те са достъпни само по вода, по време на обиколка с екскурзовод. В някои може да се влезе с малка лодка и да се разгледат отвътре. На няколко метра от брега има разположен самостоятелен остров известен като "Мраморния храм". Обикаляйки из това, което те наричат "La Catedral" се усеща рязък спад на температурата. Сърцето на мраморните скални кухини е с променящи се цветове. Гледката е уникална и непозната за окото на всеки турист, оставяйки го с отворена уста пред тази величествена природна архитектура.  

Обявили го за светилище, много от местните посещават това място, за да медитират или да се отдадат на спокойствие и тишина. Само по себе си езерото пък е известна дестинация за любителите на риболова, тъй като лова на пъстърва тук е целогодишно.


Hang Son Doong -най дългата пещера в света е във  Виетнам

"Шандонг е пещера във Виетнам, и граничи с Лаос, в провинция Куанг Бин, Виетнам (Национален парк Фонг Нха-Ке Банг), на 500 километра южно от столицата Ханой. Шандонг е най-голямата пещера в света. Местен човек открил тази пещера през 1991 г., а  британски екип проучил тази пещера през 2009 година. Дължината й е 6 500 км, на височина е 200 м, ширината е 150 м. Има подземна река. В пещерата на места прониква силна слънчева светлина, която спомогнала за образуването на джунгла - гора от храсти, цветя и дори дървета оставащи зелени през цялата година.


Испания  -  намерени рисунки на възраст 25 000 години.

В пещера в северната част на Испания-област откриха праисторически рисунки, направени преди около 25 хиляди години, съобщават местните власти.
Рисунките са в червен цвят и изобразяват коне и човешки ръце. Находката е направена съвсем случайно от  археолози, които търсели следи от древни селища. Експертите отбелязват, че тези рисунки са направени в епохата на горния палеолит, почти по същото време както и известните рисунки в пещерата Алтамира открити през 1879 година. Археолозите предполагат, че първите малки групи от Хомо сапиенс са заселили северната част на Испания преди около 35 000 години и създали култура през горния палеолит. Именно тогава хората започнали да правят инструменти от камък и да рисуват по стените на пещерите.

Япония.  

Японците имат поверие, че хората определени от съдбата да се срещнат, наистина се срещат независимо от мястото и времето,сякаш са вързани за малките кутрета с конец.

Една древна японска легенда  разказва:

“Някога, много отдавна един император научил, че в една от провинциите на неговото царство живеела една могъща вещица. Тя можела да види червеният конец  на съдбата.
Императора изпратил хора да доведат вещицата в двореца.
Когато тя се явила пред него, той й наредил да проследи червената нишка, която е вързана за малкият му пръст и да доведе жената, която трябва да стане негова съпруга,когато му дойде времето да се ожени. Вещицата приела молбата и започнала да проследява червената нишка, която тръгвала от пръста на императора. Така тя стигнала до един пазар. Там една  дребна женица  с дете на ръце продавала продукти. Вещицата завела младата  жена  в двореца и казала на императора:
-Тук свършва твоята червена нишка.
Императорът, когато разбрал новината и историята на жената,  си помислил, че се подиграват с него. Толкова се разгневил, че наредил да хванат вещицата и да я обезглавят. А младата жена изритал навън, тогава детето паднало от ръцете й, огромна рана се отворила на челото му.След години раната зарастнала. Детето порастнало и станало прекрасна девойка.
Петнадесет  години след този случай,  дошъл момента, в който императора трябвало да се ожени. Неговите съветници му предложили да вземе за жена дъщерята на един възрастен генерал.
Императорът приел предложението. Дошъл денят на сватбата, младоженката влязла в храма облечена с красива булчинска рокля и воал, който покривал лицето й. Когато повдигнала воала си красивото й лице имало един голям белег точно отпред на челото. След сватбата младоженецът попитал жена си от къде има този белег. Тя не останала доволна от въпроса, но въпреки това му разказала, старата история за майка си и живота си преди да стане дъщеря на генерала".

Съдбата има пръст в тази работа. От съдбата си, човек не може да избяга!

из: "Древни цивилизации" 2000



Гласувай:
45


Вълнообразно


1. magicktarot - Благодаря ти за този постинг, Далида ! :)
16.01.2012 11:07
Вдъхновяващо начало на седмицата! Не бях чувала за пещерата във Виетнам, много интересно!
Поздрави!
цитирай
2. sherif - !
16.01.2012 11:19
И още колко неща ще бъдат открити! Само чакат своя час.
цитирай
3. andri - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ - археологически открития
16.01.2012 12:53
Предисторията на човека се отпраща назад с още 150 000 години, тоест, почти два пъти по-назад от известната досега най-ранна находка.
цитирай
4. dalida - Информация изнесена във в. Днес
16.01.2012 16:56
"Скални рисунки на около 25 000 години, изобразяващи коне и човешки ръце, бяха открити в пещера в северната част на Испания, съобщи Ройтерс.

Археолози попаднали случайно на рисунките в червено, докато търсели руини от древни селища.
Рисунките датират от същия период, от който са и тези в пещерата Алтамира - най-хубавите праисторически рисунки в света, открити в северната част на Испания през 1879 г."
цитирай
5. dalida - В Перу
16.01.2012 17:07
Преди няколко дни председателят на перуанската асоциация по наскално изкуство Гори Ечевария съобщи за откритието на стена със скални рисунки в пещера в провинция Чуркампа, в района на Уанкавелика.

Изследователите открили пещерата преди няколко седмици. На една от стените й са разположени 6 художествени сцени, изобразяващи сцени с участието на животни и хора, а така също и няколко геометрични рисунки. Изображенията са направени основно в три цвята - червено, черно и бяло. По предварителни прогнози, възрастта на скалното изкуство е между 8-12 000 години.
цитирай
6. dalida - magicktarot
16.01.2012 17:13
magicktarot написа:
Вдъхновяващо начало на седмицата! Не бях чувала за пещерата във Виетнам, много интересно!
Поздрави!

-------------------------------------
има още доста информация на този адрес:

http://lentanews.pozicii.net/archives/3461

цитирай
7. shtaparov - Степенуване
16.01.2012 22:44
И все пак нито в Непал,нито в Тибет е имало по-древна и по-велика цивилизация от нашата,а те по-скоро са заимствали всичките си постижения от нас!
цитирай
8. borjanmljakov - Как мислите, всичко това оборва ли тезата,
17.01.2012 10:36
че има извънземни, или напротив - потвърждава я?
цитирай
9. dalida - Доказаха го и учените астрономи.
18.01.2012 08:03
borjanmljakov написа:
че има извънземни, или напротив - потвърждава я?

-----------------------------------
Преди повече от 400 000 години Земята е посещавана от човешки същества от планетата Нибиру. Когато Хъбъл засне десетата планета, вестници и списания бяха във възторг през 2003г. Тогава НАСА беше категорична в изследването си,макар и по компютърен път доказаха че такава планета съществува. Но скептиците не вярват.
цитирай
10. dalida - Може би унгарският професор ще излезе прав,че преди 35 000 г племето болгари са се заселили в планината Тибет.
18.01.2012 08:08
shtaparov написа:
И все пак нито в Непал,нито в Тибет е имало по-древна и по-велика цивилизация от нашата,а те по-скоро са заимствали всичките си постижения от нас!

----------------------------------------
Има поверие,че именно от тази планина са тръгнали на запад племената,които търсили по-добри пасища и по-добри условия за живот на семействата си.
Вярно е,че повечето митове са измислици, но има и такива които са истина. Зависи от източниците на тези поверия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156842
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031